Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πανιώνιος: Το Ιράν καλεί σε απολογία Μασούντ και Χατζισαφί!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν ζητάει εξηγήσεις από τους δυο παίκτες του Πανιωνίου, οι οποίοι αγωνίστηκαν -ενώ δεν θα έπρεπε- στον επαναληπτικό των “κυανέρυθρων” με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Μασούντ και Χατζισαφί δεν αγωνίστηκαν στον πρώτο αγώνα του Πανιωνίου με τη Μακάμπι, στο Τελ Αβίβ, αφού η ομάδα της Νέας Σμύρνης σεβάστηκε την επιθυμία των δύο παικτών της να μην αγωνιστούν επί ισραηλινού εδάφους, λόγω της ιδιαιτερότητας της πολιτικής κατάστασης μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δυο τους όμως δεν έπρεπε να αγωνιστούν ούτε στον επαναληπτικό, κάτι που όμως δεν έγινε και που προκάλεσε την αντίδραση των Ιρανών (δεν αναγνωρίζουν το Ισραήλ ως κράτος). Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία ζητά εξηγήσεις από τους δύο παίκτες για την ενέργεια τους κι έτσι να δει τα κίνητρα πίσω από αυτή τους την πράξη, που έσπασε το μποϋκοτάζ των Ιρανών αθλητών εις βάρος του Ισραήλ τα τελευταία χρόνια.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το υπουργείο εξωτερικών έδωσε συγχαρητήρια στους δυο παίκτες,  για τη συμμετοχή τους κόντρα στους Ισραηλινούς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε