Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πανόπουλος: “Έχω αποφασίσει να φύγω” – “Γ… το ποδόσφαιρο μας!”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Την αποχώρηση του από την Ξάνθη προανήγγειλε ο ιδιοκτήτης της ακριτικής ΠΑΕ που μίλησε για την λειτουργία της Σούπερ Λιγκ, τον Μαρινάκη, τον Πατέρα και τον Μπέο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Πανόπουλος στον Sentra 103,3:
 
Για την επιλογή του Μπέου ως εκπροσώπου της Σούπερ Λίγκας στη ΕΠΟ:
“Ο κ. Μπέος θα έπρεπε να μην φέρει σε δύσκολη θέση τα υπόλοιπα μέλη της Σούπερ Λίγκας και τους υπόλοιπες συνομιλητές του και να απέχει της διαδικασίας εκπροσώπησης στην ΕΠΟ ή σε άλλη αρχή. Ηταν άκομψο αυτό που έγινε και δεν θα ήθελα να έχω μπροστά μου κάποιον που δικαίως ή αδίκως κατηγορείται και του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Είναι λάθος να λέμε ότι «εγώ, είμαι πάνω από όλους». Υπάρχει Δικαιοσύνη και επίσης 10 εκ. Ελληνες που βλέπουν τι κάνουμε! Αυτές οι κινήσεις πρέπει να γίνονται –αν μη τι άλλο- πιο κομψά”.
 
Για την λειτουργία της Σούπερ Λίγκας:
“Η Σούπερ Λίγκα αρχίζει και μου θυμίζει την παλιά ΕΠΑΕ και τους λόγους για τους οποίους κάποιοι άνθρωποι αποφασίσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, πριν από λίγα χρόνια. Μέχρι κάποια στιγμή, όλα ήταν σχετικά καλά, παίρναμε τις αποφάσεις ομόφωνα, παραμερίζοντας τα όποια συμφέροντα, προσωπικά ή οπαδικά. Το πράγμα άρχισε να χαλάει όταν ανέλαβε ο Νικόλας Πατέρας με κάπως περίεργο τρόπο.Αν θυμάμαι καλά ο κ. Πατέρας δεν είχε εκλεγεί ομόφωνα. Αρχισαν να σχηματίζονται στρατόπεδα και κάποια πράγματα να στραβώνουν.
 
Αυτό συνεχίζεται και τώρα και η Σούπερ Λίγκα πραγματικά μου θυμίζει την παλιά ΕΠΑΕ! Οι ομάδες είναι χωρισμένες σε μπλοκ και αυτό μας πάνε πολλά χρόνια πίσω. Δεν έχουμε να κερδίσουμε έτσι! Ο κάθε φίλαθλος βλέπει πχ τον Πανόπουλο, που κάνει κάποια πράγματα και έχει κάποιες απόψεις θετικές ή αρνητικές, δεν παίζει ρόλο, σε κάποιους αρέσει, σε άλλους όχι. Ο Μπέος δεν αρέσει, τι να κάνουμε; Στη θέση του θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος.
Ενα σημαντικό στοιχείο είναι το που οδηγούμε εμείς τα πράγματα. Η Σούπερ Λίγκα έπρεπε να μην βάλει εκπρόσωπό της τον Μπέο, αλλά και αυτός να μην θέσει υποψηφιότητα. Η Λίγκα κατάντησε… ΕΠΑΕ!
 
Εχει γίνει «one man show» και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Είτε είναι μπροστά ο Μπέος, είτε ο Μαρινάκης, είτε ο Πανόπουλος, αυτό πρέπει να αλλάξει! Δεν γίνεται να συνεχίζεται έτσι! Τι είμαστε; Προβατάκια που ακολουθούμε το ρεύμα των δυνατών; Γ… το ποδόσφαιρό μου!!!”
 
Έχω αποφασίσει να φύγω!”

“Εχω αποφασίσει να φύγω από το ποδόσφαιρο! Ψάχνω τον άνθρωπο που θα του αφήσω την ομάδα. Θέλω να φύγω από τον χώρο του ποδοσφαίρου!!! Ψάχνω έναν κατάλληλο άνθρωπο, γιατί υπάρχουν επενδύσεις και μία ομάδα, που πρέπει να αφήσω κάπου, αλλά όχι σε ανθρώπους που θα την ρίξουν… 8 κατηγορίες σε δύο χρόνια.Η Ξάνθη δεν έχει 15 χιλιάδες φιλάθλους, αλλά έχει μία πραγματική περηφάνια και οι φίλαθλοί της είναι παράδειγμα προς μίμηση”.
 
Για το ότι ο ΠΑΟΚ ψήφισε υπέρ του Μπέου, την ημέρα που του ασκήθηκε δίωξη:
“Δεν μπορώ να θυμηθώ την ιστορία του Ζαγοράκη με τον Μπέο. Δεν θέλω να κρίνω, γιατί δεν ξέρω τι έχει συμβεί μεταξύ τους.Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν άνθρωπο μπροστά και τον πυροβολούμε. Πρέπει κάποια πράγματα να τα δούμε διαφορετικά. Εχουμε βγει σαν… πιστολέρο και προχωράμε. Αυτά, όμως, τα βλέπει όλος ο κόσμος. Το θέλουμε; Κανένας δεν το θέλει!”
 
Για τον Μαρινάκη:
“Εγώ ξέρω, ότι ο Μαρινάκης ήρθε πραγματικά για να βοηθήσει το ποδόσφαιρο, για να προβληθεί ο Ολυμπιακός και κατ’ επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ισως, όμως να παρασύρθηκε και να έπεσε σε λούμπες. Τώρα πρέπει να έχει το θάρρος για να βγει από αυτές τις λούμπες. Ξέρεις αυτός καλύτερα”.
 
Για την πρόσφατη συνέντευξη της Σούπερ Λίγκας, όπου όλα παρουσιάστηκαν ιδανικά:
“Προσπαθούμε να προστατεύσουμε το σπίτι μας και μερικές φορές μπορεί να λέγονται και υπερβολές. Ο Μαρινάκης σαν πρόεδρος όφειλε να προστατεύσει το συνεταιρισμό και το σπίτι μας. Ισως κατά βάθος και ο ίδιος να μην τα πιστεύει όσα είπε τότε, αλλά και τι να πει; Ισως θα έπρεπε να είναι πιο «light» σε ορισμένα ζητήματα και να πούμε πως «και εμείς φταίμε». Οταν τα βλέπουμε όλα ωραία, δεν αλλάζει τίποτε!”
 
Για το αν υπάρχει παραποίηση του πρωταθλήματος:
“Δεν συζητάμε ότι είναι ανέντιμο από την πλευρά των ομάδων, που έχουν κάνει κάτι τέτοιο. Αν χρησιμοποιήθηκαν πλαστά πιστοποιητικά υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Η Ξάνθη θα μπορούσε να είχε χάσει την κατηγορία, γιατί κάναμε μόνο μία μεταγραφή, του Καζάκη. Δεν είχαμε χρήματα, δεν κάναμε μεταγραφές. Αλλες ομάδες έκαναν 10-12 μεταγραφές. Αν τις έχουν κάνει παράνομα, τότε υπάρχει παραποίηση του πρωταθλήματος!!! Αν υπάρχει παραποίηση, τότε για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε;”
 
Για την απόφαση της ΕΠΟ, οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας που δεν πάρουν αδειοδότηση να αντικατασταθούν με ομάδες από τη Football League: “Υπήρχε ομόφωνη απόφαση πολύ πριν δημιουργηθεί καν θέμα. Σε αυτή την περίπτωση οι ομάδες με παρατυπίες να αντικαθίστανται με ομάδες της Σούπερ Λίγκας, της ίδιας κατηγορίας. Αυτό που αποφασίστηκε σήμερα δεν το καταλαβαίνω! Είναι κουφό!!!Οταν ανταγωνίζομαι μία ομάδα που έχει πάρει παράνομα 6 παίκτες και η ομάδα μου υποβιβάζεται, πρέπει να παίρνω τη θέση της. Πρέπει να πέσει η άλλη η ομάδα και να παραμείνει η δικιά μου.
 
Αν αναλάβει το πρωτάθλημα η ΕΠΟ τα πράγματα θα είναι τρισχειρότερα! Για ποια οργάνωση μιλάμε; Για να οργανωθεί η ΕΠΟ χρειάζεται μία τετραετία. Να βγει από το κουβούκλιο της ίδιας της ΕΠΟ και να πάει στις Ενώσεις. Ο Πιλάβιος δεν προλαβαίνει να το κάνει αυτό ούτε σε δύο χρόνια”.
 
Για τον Κόκκαλη και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη: “Οταν ξεκινήσαμε τη Σούπερ Λίγκα, ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Πέτρου Κόκκαλη. Θα ευχόμουν ο Κόκκαλης να παρέμενε ενεργός δίπλα στον Μαρινάκη και ο Βαρδινογιάννης να μην είχε φύγει από το ποδόσφαιρο, όπως έχει κάνει. Ασχετα από το τι έχει γίνει, αυτές οι οικογένειες έχουν γίνει πιο σοφές σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο και σαν χώρος θα είχαμε να κερδίσουμε περισσότερα αν είχαν παραμείνει. Κρίμα…”
 
Για την ομάδα του, την Ξάνθη και τις πολλές αλλαγές προπονητών:
“Είχα προσλάβει τον κ. Βολφ και μάλιστα του έδωσα χρόνο έξι μήνες πριν αναλάβει, να μελετήσει την ομάδα και να κάνει τις επιλογές του. Ανέλαβε εν λευκώ, αλλά γίναμε… παιδική χαρά! Τι να κάνω; Τώρα με τον Παπαδόπουλο, ήρθε ένα νέο παιδί, χωρίς πείρα κια λίγο με την τύχη, λίγο με τις ικανότητές του, «βγήκαν» τα αποτελέσματα. Επρεπε να ρισκάρω και του εμπιστευτώ την προετοιμασία ομάδας Σούπερ Λίγκας; Το έκανα μια φορά με τον Κεχαγιά. Να το ξανακάνω;”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε