Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

ΠΑΟ 2Χ2 – “Πράσινη” επικράτηση, “κόκκινα” παράπονα

ΦΩΤΟ EUΡΟΚΙΝΙSSI.
ΦΩΤΟ EUΡΟΚΙΝΙSSI.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 78-66 αλλά είχε και πάλι την ουσία. Ζευγάρωσε τις νίκες του κόντρα στους ερυθρόλευκους που έχουν παράπονα από τη διαιτησία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ξέσπασμα Σπανούλη, Ίβκοβιτς για τη διαιτησία

Βόμβα” Μπουρούση: Αποχωρώ από την Εθνική

Τσαρτσαρής: Κι εμείς έχουμε αδικηθεί

Πέταξε μπουκάλι στην εξέδρα ο Τεόντοσιτς – Δείτε το βίντεο

Και το πέμπτο φετινό ραντεβού των “αιωνίων” κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε μετά το κακό πρώτο ημίχρονο, έσφιξε την άμυνα του, βρήκε λύσεις από Διαμαντίδη, Μπατίστ και εγκλώβισε τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι που ήταν συγκεντρωμένοι στα πρώτα 20 λεπτά, έχοντας για πρώτη φορά σε ντέρμπι τη βοήθεια του Σπανούλη, έμειναν από δυνάμεις αλλά και καθαρό μυαλό στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο.

Ο Ίβκοβιτς στο τέλος του αγώνα είχε πολύ έντονο διάλογο με τους τρεις διαιτητές εκφράζοντας τα παράπονα του για τα σφυρίγματα. Ο Ολυμπιακός στέκεται κυρίως στα πολλά φάουλ που φορτώθηκαν οι παίκτες του, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και που επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να σκοράρει σχεδόν αποκλειστικά από βολές (31 βολές εκτέλεσαν οι πράσινοι και 9 οι κόκκινοι στο ματς).

Όπως έχει γίνει σε όλα τα ντέρμπι φέτος ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα στο ματς έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τους Σπανούλη, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση. Βρέθηκε να προηγείται με 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο εκμεταλλευόμενος και τις κακές επιθέσεις του Παναθηναϊκού.

 
Οι πράσινοι στη δεύτερη περίοδο έκαναν ένα σερί 5-0 χάρη σε τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Τεόντοσιτς και ισοφάρισαν (22-22). Ο Ολυμπιακός με μπροστάρη τον Σπανούλη ξαναβρήκε ρυθμό μετά και την άμεση έξοδο του Τεόντοσιτς από το ματς.
 
Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 10 πόντους (33-43) και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τη μαζέψει στους 6 στο τέλος του ημιχρόνου.
 
Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και μέσα σε 1,5 λεπτό πέρασαν μπροστά με βραχεία κεφαλή. Ο Διαμαντίδης ανέβασε την απόδοση του όπως και ο Μπατίστ ενώ από την άλλη ο Σπανούλης ήταν στον πάγκο και ο Τεόντοσιτς δεν μπόρεσε να βοηθήσει επιθετικά.
 
Για αρκετά λεπτά οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με προσπάθειες κυρίως μέσα από τη ρακέτα.
 
Το σκορ κόλλησε στο 52-53 και εκεί ο Παναθηναϊκός βρήκε δύο εύστοχα τρίποντα από Νίκολας και Φώτση, την ώρα που οι παίκτες του Ίβκοβιτς έχασαν τις δικές τους ευκαιρίες έξω από τα 6.75.
 
Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους πράσινους να προηγούνται με 2 πόντους και όλα κρίθηκαν στην τέταρτη περίοδο.
 
Ο Σπανούλης χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ η διαφορά πήγε στους 5 πόντους και ο Μπουρούσης στην επόμενη φάση έχασε μόνος του κάρφωμα. Ο ρυθμός ήταν με το μέρος του Παναθηναϊκού που κρατούσε τα ηνία του αγώνα.
 
Με τρίποντο ο Σάτο ανέβασε στους 8 τη διαφορά 4,5 λεπτά πριν το τέλος, την ώρα που ο Ολυμπιακός ζητούσε από τον Τεόντοσιτς σουτ αλλά ο Σέρβος ήταν απελπιστικά άστοχος.
 
Με σερί 14-2 οι πράσινοι μετέτρεψαν το 60-60 σε 74-62 και ουσιαστικά ζευγάρωσαν τις νίκες του. Οι ερυθρόλευκοι με μία τελευταία αντεπίθεση μείωσαν προσωρινά στους 8 αλλά ήταν πολύ αργά.
 
Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0 και θέλει μία ακόμη νίκη για να πανηγυρίσει το 13ο πρωτάθλημα τα τελευταία 14 χρόνια.

Τα δεκάλεπτα:12-19, 37-43, 60-58, 78-66

Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Μάριτς 4, Μπατίστ 19, Φώτσης 5 (8 ριμπάουντ), Σάτο 7 (1), Νίκολας 9 (2), Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 15 (1), Βουγιούκας 2, Καλάθης 9 (1), Μπόγρης, Καϊμακόγλου 2

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 3 (1), Λούκας 11 (1), Σπανούλης 14 (2), Πρίντεζης, Μπουρούσης 12, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 14, Χαλπερίν, Γλυνιαδάκης 5, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3 (1), Τεόντοσιτς 2

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε