Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παπανικολάου: Να σταματήσουμε τη δημιουργία του Διαμαντίδη

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Σε αυτά που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει το κύπελλο αναφέρθηκε ο Κώστας Παπανικολάου που κάλεσε τον κόσμοσ να υποστηρίξει την ομάδα του χωρίς να ξεφύγει από τα όρια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Παπανικολάου στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

-Έχεις βιώσει μία κατάκτηση τίτλου και μία απώλεια τίτλου. Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί φέτος να επιστρέψει στην κορυφή του Κυπέλλου Ελλάδας;
«Είναι πρώτος τίτλος της χρονιάς, ένας από τους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Είναι αυτονόητο ότι θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο Ελλάδας. Από την άλλη, είναι ένα παιχνίδι 40 λεπτών, ένας και μοναδικός αγώνας που θα κρίνει τον τίτλο, ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες και στο τέλος αυτός που το θέλει περισσότερο και θα παλέψει περισσότερο στο γήπεδο θα είναι και αυτός που θα τον κατακτήσει».

-Οι τίτλοι που κατέκτησε ο Ολυμπιακός πέρυσι πιστεύεις ότι είναι η ιδανική αφετηρία για την κατάκτηση μιας ακόμη κορυφής;
«Νομίζω ότι κάθε χρονιά είναι καινούρια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συγκρίνουμε τίτλους μεταξύ τους ή χρονιές. Όλοι κρίνονται ξανά από την αρχή, με την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου. Εμάς στόχος μας ήταν να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου και να παλέψουμε για τον τίτλο. Βρισκόμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το στόχο πραγματικότητα».

-Πόσο διαφορετικός είσαι εσύ μετά την περσινή χρονιά και τις εμπειρίες που αυτή σου χάρισε;
«Είναι δεδομένο ότι αισθάνομαι καλύτερα στο παρκέ. Ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για μένα πέρυσι. Ήταν η δεύτερη χρονιά που πήρα χρόνο συμμετοχής και με βοήθησε και να κατανοήσω το παιχνίδι καλύτερα, κέρδισα σε εικόνες και πλέον βλέπω τους αγώνες διαφορετικά έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία. Με βοηθάει πάρα πολύ φέτος. Και σίγουρα, ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε η περσινή χρονιά έχει συνεισφέρει στο κομμάτι της ψυχολογίας και στο να εξελίξω το παιχνίδι μου έτσι και τόσο ώστε να βοηθώ την ομάδα μου. Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό ζητούμενο».

-Είναι ένα ακόμη ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε έναν ακόμη τελικό Κυπέλλου. Πόσο διαφορετικά είναι αυτά τα παιχνίδια στην πραγματικότητα;
«Όλοι ξέρουμε ότι οι αγώνες ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν ιδιαιτερότητες και μια διαφορετική βαρύτητα σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Σημαντικό ρόλο παίζει το πώς θα διαχειριστείς όλη αυτή τη διαφορετικότητα που κρύβουν αυτοί οι αγώνες. Η ιστορία έχει δείξει ότι τα μεταξύ μας παιχνίδια έχουν πάντα μια ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά δεν υπάρχει λόγος κανένας από εμάς να κοιτά το παιχνίδι αυτό ως κάτι παραπάνω ή λιγότερο από έναν τελικό με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Θα πρέπει να παλέψουμε για να κατακτήσουμε έναν τίτλο και αυτό θέλουμε να κάνουμε κι εμείς».

-Ποια πιστεύεις ότι είναι τα κλειδιά της νίκης στον αγώνα;
«Το μεγαλύτερο κλειδί θα έλεγα ότι είναι η δημιουργία του Διαμαντίδη. Είναι ένας παίκτης-κλειδί για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υποτιμήσουμε κάποιον από τους άλλους παίκτες ή ότι δεν σεβόμαστε τους άλλους παίκτες και το τι μπορούν να κάνουν στο γήπεδο. Και εννοείται, πάντα, καθοριστικός παράγοντας αποδεικνύεται η άμυνα».

-Τι θα έλεγες στους φίλους του Ολυμπιακού;
«Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ πιο κόσμια η συμπεριφορά των φίλων και των δύο ομάδων. Θα ήταν όμορφο και υγιές να συνεχιστεί αυτό και στο μέλλον και οι συνθήκες να γίνουν ακόμη καλύτερες. Ο κόσμος έρχεται για να δει μπάσκετ. Θα πρέπει να έρχεται όχι για να δημιουργήσει προβλήματα και φασαρίες. Θα θέλαμε να δούμε τέτοια συμπεριφορά, τέτοιο κλίμα και πάλι. Να υποστηρίξουν όλοι την ομάδα τους, χωρίς να έχουμε προβλήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε