Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παπανικολάου: Σκέφτομαι μόνο τον Ολυμπιακό και όχι το ΝΒΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων του ΝΒΑ με τις φετινές του εμφανίσεις αλλά ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος και δηλώνει ότι τον ενδιαφέρει μόνο ο Ολυμπιακός.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Γαύρος”, ο Κώστας Παπανικολάου αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας αλλά και στο μέλλον του.

“Το ΝΒΑ δεν υπάρχει στο μυαλό μου. Στο μυαλό μου υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός. Είμαι ευχαριστημένος εδώ, βρίσκομαι σε έναν σπουδαίο σύλλογο που μου παρέχει τα πάντα και δεν σκέφτομαι το ΝΒΑ.

Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, αν και φέτος το καλοκαίρι υπάρχει μπάι-άουτ, αλλά είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Τώρα το μόνο που σκέφτομαι και δεν θέλω να με αποπροσανατολίσει κάτι άλλο, είναι η επιτυχία του Ολυμπιακού.

Ο πρώτος γύρος της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε ιδανικά για μας. Αν και δεν ξεκινήσαμε καλά τις υποχρεώσεις μας, στη συνέχεια ανεβάσαμε πολύ το επίπεδο και την ενέργεια που βγάζαμε στο παρκέ και τα αποτελέσματα φάνηκαν.

Κάναμε μία συζήτηση στα αποδυτήρια μετά την Τσεντεβίτα με τα παιδιά, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της αγωνιστικής μας εικόνας και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η ομάδα διέπεται από σωστή νοοτροπία και τα παιδιά βάζουν το προσωπικό τους καλό κάτω από την ομάδα.

Και οι δύο όμιλοι στο Top 16 είναι δυνατοί. Δεν υπάρχει κανένα εύκολο ματς, εύκολα θα τα κάνουμε εμείς στο παρκέ. Ούτως ή άλλως, για να φτάσεις στην κορυφή πρέπει να κερδίσεις δυνατούς αντιπάλους. Δεν έχει νόημα αν τους κερδίσεις στο Top 16 ή στο Final 4. To πρόγραμμα του πρώτου γύρου είναι δύσκολο, έχουμε ταξίδια σε δύσκολες έδρες, όπως στη Βιτόρια, στη Βαρκελώνη, στο Τελ Αβίβ.

Στόχος μας είναι η πρόκριση και όχι απαραίτητα το πλεονέκτημα έδρας. Εξάλλου η πρόσφατη ιστορία αποδεικνύει ότι η ομάδα με το μειονέκτημα έδρας προκρίνεται στο Final 4.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε