Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Παπασταθόπουλος: Μακάρι να ζήσουμε ένα… 2004

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Βέρντερ μίλησε για τις φιλοδοξίες του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στη «Real News»

Το θυμάσαι έντονα το 2004, έτσι;

«Εννοείται, ποιός το ξεχνάει; Τρέχαμε, θυμάμαι, στους δρόμους με σημαίες, φωνάζαμε, κάναμε σαν τρελοί. Δεν μας περίμενε κανείς να βγούμε πρώτοι κι, όμως, κατακτήσαμε την Ευρώπη».

Kαι τώρα; Πάμε σαν άλλοτε; Σαν τότε;

«Πάμε για το καλύτερο δυνατό. Μακάρι να μας αξιώσει όλα τα παιδιά ο Θεός να ζήσουμε τέτοιες, ανάλογες στιγμές. Mας περιμένει επίπονη αποστολή, γιατί οι αντίπαλοι είναι πολλοί και δύσκολοι, όμως δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε ούτε λεπτό».

Μια μέρα μετά την πρεμιέρα με την Πολωνία (8/6) έχεις γενέθλια. Τι δώρο περιμένεις;

«Αν ξεκινήσουμε νικηφόρα με τους διοργανωτές θα είναι το ιδανικό. Αψογο δώρο, σίγουρα (γέλια). Ακολουθούν Τσέχοι και Ρώσοι. Γενικά πιστεύω ότι αν καταφέρουμε και περάσουμε στην δεύτερη φάση, όλα μπορούν να συμβούν. Πρέπει, όμως, να είμαστε προσγειωμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι στην προσπάθειά μας».

Είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου η συμμετοχή στο Euro;

«Μετά το Μουντιάλ πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη, σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Είναι πολύ μεγάλη στιγμή, το δίχως άλλο».

Ποιούς θεωρείς φαβορί για τον τίτλο;

«Εντάξει, Ισπανία, Γερμανία και Ολλανδία είναι ένα κλικ πάνω από τους υπόλοιπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι Ιταλοί και Αγγλοι αποτελούν αμελητέα ποσότητα. Προβλέπω σκληρές μάχες, θέλει και τύχη ασφαλώς για να προχωρήσεις»

Πλεονεκτήματα και αδυναμίες μας.

«Το καλό κλίμα και η αμυντική λειτουργία είναι τα ατού μας. Υστερούμε, νομίζω, στον δημιουργικό τομέα και στην κατοχή μπάλας, όμως με τις προπονήσεις θα διορθωθούμε έγκαιρα».

Κεφάλαιο Σωκράτης. Ευχαριστημένος στην Βέρντερ;

«Σούπερ. Περνάω πολύ καλά και θα συνεχίσω εδώ τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο. Εχω προσαρμοστεί, τα πάντα είναι οργανωμένα και στόχος μου είναι να εξελίσσομαι».

Κρούσεις από Ελλάδα είχες;

«Αυτά που διαβάζεις εσύ, αυτά διαβάζω κι εγώ. Τίποτα το χειροπιαστό. Μα έτσι κι αλλιώς, δεν είναι στο πλάνο μου να γυρίσω τώρα. Θέλω όταν το κάνω να μην έχω απωθημένα μέσα μου, ότι δηλαδή μπορούσα να πάω κάπου ψηλότερα και δεν πήγα».

Για εμάς τι γνώμη έχουν;

«Και στο ποδόσφαιρο και στην ζωή. Οχι την καλύτερη. Λειτουργούν διαφορετικά εδώ, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του. Ειδικά στο ποδόσφαιρο, νομίζω ότι οι διαφορές είναι τεράστιες. Τελειότητα επικρατεί και στην παραμικρή λεπτομέρεια».

Ενημερώνεσαι, φαντάζομαι, για τις δραματικές στιγμές σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

«Οσο μπορώ, ναι. Και αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι ότι τέτοιες καταστάσεις χαμηλώνουν τον πήχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση στο εξωτερικό. Μακάρι να βρεθεί γρήγορα λύση».

Για την πρώην ομάδα σου, είναι άραγε αυτή ο Ντέμης;

«Το πιστεύω. Αν ασχοληθεί σοβαρά, θα τα καταφέρει. Είναι ο πιο κατάλληλος για να εμπνεύσει τον κόσμο και να του δώσει ξανά όραμα και ελπίδα. Φυσικά και χρειάζονται χρήματα, όμως είναι σημαντικό πάντα ποιος ηγείται της προσπάθειας. Και ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει αποδείξει ότι μπορεί, παρά τις δυσκολίες».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε