Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παπασταθόπουλος: “Όνειρο ζωής”

O Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην πρώτη του προπόνηση ως παίκτης της Μίλαν, ΦΩΤΟ REUTERS

Χωρίς φόβο αντιμετωπίζει την πρόκληση στη Μίλαν, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. “Είμαι έτοιμος”, δήλωσε ο 22χρονος Έλληνας διεθνής.

Δουλειά, τύχη και ικανότητες είναι ο “μαγικός” συνδυασμός, στον οποίο οφείλεται η αλματώδης άνοδος στην καριέρα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τις πρώτες ημέρες στον σύλλογο του Μιλάνου, την Εθνική ομάδα και τους προσωπικούς στόχους που έχει θέσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σ. Παπασταθόπουλου:

Για τις πρώτες εντυπώσεις από τη Μίλαν: «Είναι όπως τα περίμενα, πολύ οργανωμένα. Το κλίμα είναι πολύ καλό, όπως και τα παιδιά στη Μίλαν. Είναι ό,τι καλύτερο για να παίξεις ποδόσφαιρο. Οι συνθήκες προπόνησης είναι εξαιρετικές. Το Μιλανέλο φτιάχτηκε για τη Μίλαν, δηλαδή για μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Η πληρότητα που υπάρχει σε όλα τα τιμ σε κάνει καλύτερο. Έχουμε 6-7 γιατρούς στην ομάδα και ο καθένας έχει πολλούς ρόλους».

Για το πού αποδίδει το άλμα στην καριέρα του: «Υπήρχε μεγάλη βελτίωση, αλλιώς δεν θα είχα φτάσει εδώ. Όλα γίνονται μέσα από τη δουλειά. Όταν ένας ποδοσφαιριστής δουλεύει και με λίγη τύχη μπορεί να τα καταφέρει. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Είχα την τύχη, γιατί δεν είναι μόνο θέμα ταλέντου, να κάνω μεγάλα βήματα σε μικρή ηλικία. Άλλα παιδιά έχουν μεγαλύτερο ταλέντο, αλλά δεν είχαν την τύχη-λόγω π.χ. τραυματισμών-να κάνουν αυτά τα βήματα».

Για το αν αισθάνεται έτοιμος να καθιερωθεί στη Μίλαν: «Δεν με φοβίζει κάτι και νιώθω έτοιμος. Πιστεύω πως είμαι έτοιμος. Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα, έναν σύλλογο με τους περισσότερους τίτλους. Αυτό που ζω είναι φανταστικό».

Για τον τρόπο που τον υποδέχτηκε ο κόσμος: «Ο κόσμος με αντιμετώπισε καλά από την αρχή και με αγάπησε. Είναι η πρώτη μεταγραφή νεαρού παίκτη που γίνεται τα τελευταία χρόνια από τη Μίλαν. Ο σύλλογος θέλει να κάνει μία ανανέωση, ξεκίνησε από μένα κι αν όχι φέτος, θα έρθουν κι άλλοι νέοι παίκτες στο εγγύς μέλλον».

Για τη συνάντησή του με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι: «Είναι ένας άνθρωπος πολύ φιλικός. Αυτό που είπε σε όλους τους νέους παίκτες, είναι πως ο σύλλογος είναι πολύ οργανωμένος και το μόνο που θέλει από μας είναι να παίζουμε για τη φανέλα».

Για τις διαμαρτυρίες οπαδών της Μίλαν για τις λίγες προσθήκες: «Όλοι φωνάζουν για μεταγραφές, αλλά τι άλλο μπορεί να πάρει αυτή η ομάδα; Δεν νομίζω πως έχει κενά η Μίλαν, θεωρώ πως είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις».

Για τους στόχους της Μίλαν: «Η Μίλαν κάθε χρόνο πάει για να πάρει οποιοδήποτε τρόπαιο σε οποιαδήποτε διοργάνωση κι αν αγωνίζεται. Ακόμη και στο περσινό πρωτάθλημα, μέχρι δύο μήνες πριν την ολοκλήρωσή του ήταν στη διεκδίκησή του. Αυτό που θέλουν όλοι, είναι να αποφύγουμε τους τραυματισμούς που στοίχισαν πολύ πέρυσι».

Για τη θέση που θα αγωνιστεί: «Το ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε σημείο ώστε να κάνουν μεγάλη καριέρα όποιοι παίκτες αγωνίζονται σε διάφορες θέσεις. Τη θέση του αμυντικού χαφ δεν την ξέρω καλά, αλλά δεν αποκλείω τίποτα. Και πριν να έρθω στην Ιταλία δεν ήξερα τη θέση του δεξιού μπακ, αλλά με πολλή δουλειά κατάφερα να τη μάθω πολύ καλά».

Για το αν θεωρεί τη μεταγραφή αυτή αποκορύφωμα στην καριέρα του: «Το να πας σε μία μεγάλη ομάδα όπως η Μίλαν είναι όνειρο ζωής. Είναι σαν να φτάνεις στο τοπ της καριέρας σου, είτε είσαι 22 χρονών είτε μεγαλύτερος. Όμως κάθε μέρα που περνά μαθαίνεις».

Για τις φήμες πως ο Ροναλντίνιο είναι υπέρβαρος: «Όλοι οι παίκτες ξεφεύγουν στις διακοπές. Κι εγώ πήρα τρία κιλά σε 20 ημέρες. Το θέμα είναι να είσαι έτοιμος όταν πρέπει».

Για το αν θα αποχωρήσει από τη Μίλαν ο Γκατούζο: «Αυτό που ξέρω και θέλω να πω-γιατί το είπε και ο πρόεδρος-είναι πως από αυτή την ομάδα δεν φεύγει κανείς αν δεν το θέλει ο ίδιος. Η Μίλαν δεν διώχνει παίκτες. Είναι θέμα επιλογών και στόχων στην καριέρα του κάθε παίκτη. Ο χρόνος θα δείξει».

Για το πρόγραμμα στο υπόλοιπο της προετοιμασίας της Μίλαν: «Θα πάμε στο Λονδίνο να παίξουμε δύο παιχνίδια, έχουμε ένα φιλικό στην Αμερική με τον Παναθηναϊκό, ενώ μετά τις υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα θα παίξουμε σε διάφορα τουρνουά στην Ιταλία».

Για την Εθνική ομάδα: «Για την Εθνική πάντα υπήρχε και θα υπάρχει χώρος. Πάνω από όλα μετρά η Εθνική ομάδα, το εθνόσημο. Κάνουμε μία καινούρια αρχή, με έναν καινούριο προπονητή. Θα είναι κάτι διαφορετικό. Όμως πιστεύω πως έχουν γίνει πάρα πολύ καλές επιλογές και η Εθνική θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε μεγάλες διοργανώσεις. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον κύριο Σάντος και γνωρίζω πόσο καλή δουλειά κάνει. Η ομάδα έχει ανεβάσει τον πήχη και η ποιότητα των παικτών είναι πολύ καλύτερη».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε