Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Παραιτήθηκε ο Πατέρας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Δραματικές εξελίξεις στο διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού. Παραιτήθηκε από πρόεδρος ο Πατέρας. Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση σύμφωνα με τον Θανάση Γιαννακόπουλο.

Μήνυμα ενότητας από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη

Κρίσιμες ώρες για τον Παναθηναϊκό μετά το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες. Μετά το τέλος του ο Πατέρας στάθηκε μπροστά στις κάμερες και ανακοίνωσε την απόφαση του, την έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια εύρω, αλλά και ότι προσωρινά νέος πρόεδρος θα είναι ο Αντώνης Αντωνιάδης. Την Παρασκευή 28 Μαΐου θα γίνει το νέο διοικητικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου προέδρου.

Αν και το ΔΣ δεν ενέκρινε την παραίτηση του, σύμφωνα με τον Θανάση Γιαννακόπουλο, εντούτοις ο Πατέρας έδειξε αποφασισμένος να αποχωρήσει από την προεδρία.

Στην επιστολή παραίτησης αναφέρει ότι κάποιοι του έκαναν πόλεμο λάσπης και ότι ανέλαβε μία ομάδα χωρίς σχεδιασμό και την παρέδωσε πρωταθλήτρια και κυπελλούχο…

Οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του Νικόλα Πατέρα και προσπάθησαν να τον  μεταπείσουν. Ο τέως πλέον πρόεδρος της ΠΑΕ τους είπε να κάνουν μία εβδομάδα υπομονή μέχρι το επόμενο ΔΣ.

Η επιστολή παραίτησης:

“Με την παρούσα επιστολή υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ όπως προβλέπει το καταστατικό και καθήκοντα προέδρου μέχρι την εκλογή νέου ασκεί από σήμερα ο α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αντώνης Αντωνιάδης. 

Η πρώτη δημόσια εμφάνισή μου μετά από χρόνια στον Παναθηναϊκό ήταν την 13η Απριλίου του 2008 όταν ο κόσμος που διαδήλωνε εκτός του γηπέδου της Λεωφόρου ήταν υπερπολαπλάσιος όσων βρίσκονταν στις κερκίδες. 

Η πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνισή μου ήταν στις 2 Μαΐου 2010 όταν ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απένειμα στον αρχηγό της ομάδας μας το Κύπελλο του Πρωταθλήματος και 60.000 και πλέον φίλαθλοι γιόρταζαν μέσα στο ΟΑΚΑ το νταμπλ. 

Πριν από 22 μήνες παρέλαβα μία ομάδα χωρίς σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα, με αρνητική ψυχολογία εν μέσω κλίματος δυσπιστίας και αβεβαιότητας, χωρίς καμία προστασία από το παρασκήνιο που την αδικούσε κατάφωρα τα προηγούμενα χρόνια. 

Σήμερα, σας παραδίδω μια ομάδα Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχο Ελλάδας, με ψυχολογία νικητή, με εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με παίκτες που ανέβασαν την αξία του Παναθηναϊκού, με τους φιλάθλους ενωμένους, ρεκόρ εισιτηρίων, έχοντας κερδίσει αγωνιστικά τη θέση και το σεβασμό που αξίζει ο Παναθηναϊκός. 

Για αυτά εισέπραξα την αγάπη και την αναγνώριση του κόσμου του Παναθηναϊκού, ταυτόχρονα δέχτηκα ένα πόλεμο επικοινωνιακής λάσπης, από εκείνους που δεν ανέχονταν την επιτυχία του Παναθηναϊκού όσο αυτή δεν έριχνε νερό στο μύλο των προσωπικών τους φιλοδοξιών και σκοπιμοτήτων. Η λασπολογία αυτή εντάθηκε τους τελευταίους μήνες με την “προεδρολογία”, με την δήθεν “κακή διαχείριση” και με τους “όρους που θα δεχτώ για να παραμείνω πρόεδρος”.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ και φυσικά το προπονητικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για τη συνεργασία μας. Ευχαριστώ επίσης τους μετόχους που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια που κάναμε να μεγαλώσουμε τον Παναθηναϊκό και ειδικά τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, που ήταν πάντα δίπλα μου παραγκωνίζοντας και αυτός το οικονομικό και προσωπικό κόστος όποτε χρειαζόταν. 

Περισσότερο από όλους ευχαριστώ τους φιλάθλους μας για τη στήριξη και την αγάπη τους γιατί αυτή υπήρξε για εμένα η κινητήριος δύναμη για την προσπάθειά μου να πετύχουμε τους στόχους μας. Ελπίζω να δικαίωσα τις προσδοκίες τους και τους παρακαλώ να καταλάβουν ότι η παρουσία μου στα διοικητικά του Παναθηναϊκού υπόκειται στα όρια της προσωπικής αξιοπρέπειας και τους καλώ για το καλό του Παναθηναϊκού να στηρίξουν τον επόμενο πρόεδρο.
Έχω την πεποίθηση ότι η νέα διοίκηση θα συνεχίσει τον δρόμο των επιτυχιών και της εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. 

Φιλικά, Νικόλας Πατέρας

Αθήνα 21 Μαΐου 2010”

Θανάσης: Θα φύγω και εγώ αν εμμείνει στην απόφαση του ο Πατέρας

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που έδωσε το παρών στο ΔΣ, σε αντίθεση με τον Παύλο πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του Πατέρα, τονίζοντας μάλιστα πως του είπε ότι θα αποχωρήσει και αυτός από τον ερασιτέχνη αν επιμείνει ο πρόεδρος στη απόφαση του:

Βεβαίως και μας ενημέρωσε ο κ. Πατέρας για την απόφασή του. Εγώ είπα πως δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η παραίτησή του. Διότι έχω την δοξασία πως ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Πως μπορείς να φύγει ένας πρόεδρος μετά από νταμπλ; Προσωπικά τον παρακάλεσα να μην φύγει.

Του είπα πως αν φύγει θα αποχωρήσω και εγώ από εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη. Εγώ και όλο το Δ.Σ. τον παρακαλέσαμε να ανακαλέσει την απόφασή του και είπαμε να μην γίνει αποδεκτή η παραίτησή του.
Άλλωστε ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Αυτό κάνουμε και στο μπάσκετ. Αν επιμείνει στην απόφασή του εγώ δεν θα μείνω. Ποτέ δεν θα αναλάμβανα πρόεδρος. Είναι οξύμωρο σχήμα να φύγει ένας άνθρωπος που έχει πέτυχει και να πάω εγώ.
Άλλο σημαίνει Παύλος και άλλο Θανάσης. Εγώ εκφράζω την άποψή μου και τον εαυτό μου. Όλοι λένε τα καλά λόγια για τον πολυμετοχικό. Για μένα όμως η πολυμετοχικότητα δεν κάνει καλό. Έπρεπε να υπάρχει μία κεφαλή και να παίρνει αυτή τις αποφάσεις με όλα τα σωστά και τα λάθη.

Κάθε ένας από τους ανθρώπους που είναι στην ΠΑΕ είναι δυναμικός. Είναι τέσσερις άνθρωποι που θέλουν να περάσει το δικό τους. Είτε θα είμαστε όλοι μαζί, τώρα που ο Ολυμπιακός πέφτει, είτε όχι. Για τον Πατέρα αυτό που λέω δεν το λέω για να κάνω τον καλό. Πιστεύω ότι είναι καλό για τον Παναθηναϊκό να μείνει.”

“Αν είναι δίνω τις κάλτσες του Γιασικεβίτσιους”

Μετά τις δηλώσεις του στις κάμερες ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε ότι η έκθεση της εταιρείας Deloitte ανέφερε ότι την επόμενη τριετία ο Παναθηναϊκός θα έχει έλλειμμα 90 εκατομμύρια ευρώ και γι’ αυτό προτάθηκε το μπάτζετ της επόμενης σεζόν να είναι μόλις 2 εκατομμύρια, της μεθεπόμενης 4 και της περιόδου 2012-13 5…

Αυτό δεν το δέχθηκε ο Γιαννακόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: 

“Ο Παναθηναϊκός θέλει μεταγραφές, δεν μπορεί να γίνει “Παναθηναϊκάκι”. Τι μεταγραφές να κάνουμε με 2 εκατομμύρια ευρώ. Αν είναι δίνω τις κάλτσες του Γιασικεβίτσιους…”

 
Την Παρασκευή 28 Μαΐου το έκτακτο ΔΣ

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε ότι την επόμενη Παρασκευή θα γίνει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου προέδρου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

“Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. έγινε συζήτηση επί των πορισμάτων της εκθέσεως της εταιρείας Delloite και του αγωνιστικού απολογισμού που παρουσίασε στο Δ.Σ. ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ, κ. Κ. Αντωνίου.

Αποφασίσθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των 15.000.000 Ευρώ με τιμή διάθεσης το ποσό των 5,4 Ευρώ ανά μετοχή και η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων για το ίδιο θέμα για τις 18-6-2010.

Επιπλέον και εξ αιτίας της παραιτήσεως του Προέδρου του Δ.Σ. της ΠΑΕ κ. Ν. Πατέρα από το αξίωμά του, αποφασίσθηκε η σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. για την Παρασκευή 28-5-2010 με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Προέδρου.

Σύσσωμο το Δ.Σ. αναγνώρισε τις προσπάθειές του κ. Ν. Πατέρα στην πραγμάτωση των στόχων της ομάδος και ευχαρίστησε αυτόν θερμά για την έως σήμερα προσφορά του και συμβολή του στην κατάκτηση του Double.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε