Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Παράνομα σκευάσματα στην αποθήκη του Τζέκου”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με τις καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, του προπονητή Χρήστου Τζέκου και των συγκατηγορουμένων τους, γιατρών του ΚΑΤ και ιδιωτών, σχετικά με την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.
Η υπάλληλος του ΕΟΦ η οποία είχε συμμετάσχει στις έρευνες που είχαν διενεργηθεί στην εταιρία και την αποθήκη του προπονητή Χρήστου Τζέκου είπε στο δικαστήριο ότι στους ελέγχους βρέθηκαν μπουκαλάκια που είχαν ετικέτα “συμπλήρωμα διατροφής” τα οποία όμως στις σημάνσεις τους ανέφεραν ότι ήταν φαρμακευτικά σκευάσματα.
 
Μάλιστα όπως επεσήμανε η μάρτυρας “η μια ουσία από τα αυτά τα προϊόντα μπορεί να χαρακτηριστεί και διεγερτική και συνεπώς εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου για το ντόπινγκ”.
 
Ακόμη κατέθεσαν δύο αυτόπτες του επίμαχου τροχαίου μάρτυρες, οι οποίοι ωστόσο είπαν πως δεν είδαν την μοτοσικλέτα με τους δύο αθλητές να πέφτει αλλά “είδαν μια πεσμένη μηχανή και γύρω από αυτήν 3-4 άτομα τα οποία δεν αναγνώρισαν”.
 
Οι μάρτυρες επιβεβαίωσαν το οδόστρωμα ήταν υγρό στο σημείο της πτώσης καθώς όπως κατέθεσαν γίνονταν έργα στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Ένας από αυτούς κατέθεσε ότι δεν αξιολόγησε ως σημαντικό το περιστατικό γιατί δεν είδε «στραπατσαρισμένη τη μηχανή» και δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα γιατί έκρινε πως επρόκειτο για μικροατύχημα από αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα στους δρόμους.
 
Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή (28/1).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε