weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Παράταση στην αγωνία – Προθεσμία 45 ημερών στον… άγνωστο επενδυτή!

Παράταση στην αγωνία – Προθεσμία 45 ημερών στον… άγνωστο επενδυτή! | Newsit.gr
ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Ο εκπρόσωπος του υποψηφίου επενδυτή είναι γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, που μεταξύ άλλων έχει και δράση στο ΠΑΣΟΚ (ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές), ενώ είχε υπερασπιστεί μεταξύ άλλων τους αδερφούς Ξηρούς στη δίκη της «17 Νοέμβρη».
 
Περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του επενδυτή δεν έχουν γίνει γνωστές, αφού υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας, αλλά τόσο ο κ. Αδαμίδης, όσο και ο κ. Νοτιάς έχουν ελέγξει την φερεγγυότητα και την οικονομική του δύναμη κι από ότι προκύπτει υπάρχουν απτές αποδείξεις για την οικονομική του επιφάνεια.
 
Ο κ. Βλάχος είπε πως δεν έχει γραπτή πρόταση στα χέρια του, αλλά ζήτησε χρόνο για να γίνει οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ. Ακόμα, διευκρίνισε πως ο επενδυτής δεν είναι από την Τουρκία, πως έχει μεγάλη οικονομική οντότητα και πως γνωρίζει την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ένωση.
 
Επίσης, τόνισε πως βασικός στόχος του υποψήφιου επενδυτή είναι να αποδεσμεύσει τις μετοχές από τη Morgan Stanley και να προχωρήσει το θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
 
Ο νέος επενδυτής θα έχει στη διάθεσή του 45 ημέρες για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους κι ό,τι άλλο χρειάζεται για να βάλει τα χρήματα. Στο μεσοδιάστημα, το ΔΣ μπορεί να εξετάσει κι άλλες προτάσεις για την αγορά της ΠΑΕ ή συμμετοχή στο μετοχικό σχήμα.
 
Ο πρόεδρος της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ, ο οποίος μένει στη θέση του και ανέλαβε να “τρέξει” την… επόμενη μέρα, υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από πλευράς Τούρκων επενδυτών για την ομάδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ΓΣ από το ΔΣ της Ενωσης παραιτήθηκαν οι Δημήτρης Καψής και Κώστας Καπετανάκης.
 
Όσο για τον Νίκο Νοτιά αναμένεται να μείνει ως… συμπαίκτης του νέου επενδυτή, αλλά ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως δεν μπορεί να συνεχίσει να συντηρεί μόνος του την ΠΑΕ. Την ίδια ώρα, ο κ. Αδαμίδης δεσμεύτηκε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν πληρωμές στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
 
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης της ΑΕΚ, ο Σταύρος Αδαμίδης τόνισε πως ο συγκεκριμένος επενδυτής είναι ο μοναδικός που έδειξε ενδιαφέρον ενώ επεσήμανε πως έχει ζητήσει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις να μην αποκαλυφθεί το όνομα του.
 
«Η ΑΕΚ είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να εξευρεθεί επενδυτής τις τελευταίες ημέρες.
 
Ο μοναδικός που έδειξε ενδιαφέρον είναι ο κύριος Βλάχος που τον γνωρίζουμε καλά. Ξεκινάει άμεσα οι οικονομικός έλεγχος και μπορεί μέσα σε 45 ημέρες να ολοκληρωθεί και η μεταβίβαση
 
Η νέα διοίκηση μετά την παραίτηση των δύο μελών, έχει μοναδικό έργο να προχωρήσει τις διαδικασίες με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή. Παράλληλα η ΑΕΚ είναι ανοιχτή όλο αυτό το διάστημα σε προτάσεις…
 
Ο εντολέας του κυρίου Βλάχου έχει ζητήσει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις να μην αποκαλυφθεί το όνομα του. Μετά θα το αποκαλύψει, Πάντως εγώ και ο κύριος Νοτιάς το γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι είναι υπαρκτή και σοβαρή οντότητα
 

Μετά από 45 μέρες θα προκηρύξουμε νέο Δ.Σ. Το τωρινό Δ.Σ. έχει μοναδική εντολή να προχωρήσει τις διεργασίες με τον υποψήφιο επενδυτή. Η ερασιτεχνική ΑΕΚ ζήτησε οικονομική βοήθεια από τον ενδιαφερόμενο επενδυτή και νομίζω ότι ο κύριος Βλάχος θα μεταφέρει στον ίδιο αυτό το θέμα”

Σε ερώτηση για το διάστημα των 45 ημερών και το ποιος θα πληρώνει ο Αδαμίδης είπε: «Σε αυτό το διάστημα θα συνεισφέρει ο κύριος Νοτιάς, ενώ θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσουν και οι οπαδοί. Η ομάδα είναι 2η και ελπίζω να πάνε όλοι στο γήπεδο…»

Στην συνέχεια μίλησε ο κ. Βλάχος, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει ένα αίσιο τέλος, μετά τον έλεγχο, ενώ τόνισε πως ο υποψήφιος επενδυτής δεν είναι μέσα στα γνωστά ονόματα που έχουν εμπλακεί στο χώρο

«Παραβρέθηκα στη ΓΣ της ΠΑΕ μεταφέροντας το ζωηρό ενδιαφέρον από επενδυτή που θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μέσω της διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ο χρόνος δεν έχει ξεκαθαριστεί. Όλες οι πλευρές επιθυμούν να είναι σύντομος για να αποφευχθούν διάφορες εικασίες. Γι’ αυτό υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια» ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε:
«Η ΓΣ αποφάσισε μέσα σε 45 μέρες το ΔΣ να έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το δικό μου εντολέα ή και οποιονδήποτε άλλο πιθανό. Ελπίζουμε να υπάρχει αίσιο τέλος για να λυτρωθεί και ο κόσμος της ΑΕΚ. Έχουμε κάνει εδώ και μέρες πολύ ανοικτές συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σίγουρα το γήπεδο είναι μεγάλη προτεραιότητα. Ίσως αποτελεί το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της επενδυτικής πρότασης. Περιμένουμε την ενημέρωση, τον διαχειριστικό έλεγχο γιατί μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τα οικονομικά στοιχεία είναι σημαντικά. Εφόσον τα οικονομικά στοιχεία είναι τέτοια και βρεθούν όλες οι παράμετροί που θα ικανοποιούν και οι δύο πλευρές, θα προχωρήσει η συμφωνία.

Δεν είναι ώρα να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πιο συγκεκριμένη εικόνα. Δεν είμαστε μάντεις. Άνθρωπος που δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο δεν θα έκανε το βήμα να εμπλακεί με αυτό. Δεν είναι πάντως μέσα στα γνωστά ονόματα που έχουν εμπλακεί στο χώρο. Είναι ενήμερος και για τις αγωνίες του κόσμου και θέλει να δώσει μία διέξοδο. Πρόκειται για επενδυτική πρόταση όμως».

Τέλος, στους δημοσιογράφους μίλησε και ο Νίκος Νοτιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην δεινή θέση που βρίσκεται η ομάδα, έκανε κάλεσμα στον κόσμο προκειμένου να την βοηθήσει, ενώ τόνισε πως ο υποψήφιος επενδυτής έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια.


«Η ΑΕΚ είναι σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση οικονομικά. Κάναμε ό,τι μπορούμε. Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα είναι ο κόσμος της. Να έρθουν στο γήπεδο όσοι μπορούν για να δούμε μια καλύτερη μέρα. Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ. Ήδη έχω κάνει πάρα πολλά τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και τα προηγούμενα.

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε πρώτα ΑΕΚ. Η ομάδα είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση κι έχουμε 45 μέρες να βρούμε τη λύση. Γνωρίζω το όνομα του επενδυτή και πως έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Δεν μπορώ να πω το όνομά του. Εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω. Είναι ανάλογα με τις προθέσεις του επενδυτή. Μόνος μου δεν μπορώ να σηκώσω την ΑΕΚ».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Σήμερα, την 02/12/2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. συνεδρίασε η εξ αναβολής από την 01/11/2011 και 15/11/2011 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ και έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω εκκρεμή θέματα αρμοδιότητάς της:

Α. Αποφασίστηκε η εντός σαράντα πέντε (45) ημερών από την παρούσα Γενική Συνέλευση διερεύνηση και αξιολόγηση διατυπωμένης σε αυτήν εκδήλωσης ενδιαφέροντος από υποψήφιο επενδυτή, καθώς και οιωνδήποτε άλλων εκδηλώσεων ενδιαφέροντος-προτάσεων τυχόν διατυπωθούν εντός αυτού του χρονικού διαστήματος. Μετά δε την πάροδο αυτού θα συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση για την αξιολόγηση-έκβασή τους.

Β. Αποφασίστηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από τα κάτωθι μέλη:

1. Αδαμίδης Σταύρος του Δημητρίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.
2. Νοτιάς Νικόλαος του Χαραλάμπους, Αντιπρόεδρος.
3. Κοσμάτος Θεοχάρης – Ευγένιος του Παναγιώτη, Μέλος.
4. Σίμος Βασίλειος του Γεωργίου, Μέλος.
5. Κασνακίδης Αβραάμ του Σάββα, Μέλος.
6. Γρυσμπολάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ, Μέλος.
7. Μπρουσιανός Ηλίας του Νικολάου, Μέλος.
8. Μπόβαλης Ηλίας Λουκά, Μέλος.
9. Τόγελος Βασίλειος του Αποστόλου, Μέλος.
10. Σεραφείδης Στυλιανός του Θεοδώρου, Μέλος.

Αποφασίστηκε δε όπως μετά την πάροδο σαράντα πέντε (45) ημερών από την παρούσα συνεδρίαση συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου».

Κωστένογλου: Να βρεθεί λύση πιο νωρίς

#TAGS MM