Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πάρντο: Ο Ολυμπιακός βελτιώνεται παντού με τον Μαρινάκη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Βέλγος τερματοφύλακας των “ερυθρολεύκων” μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ερνέστο Βαλβέρδε ενώ εξέφρασε την επιθυμία να μείνει για πολλά χρονιά στο “λιμάνι”. Αμφίβολος για τον Άρη ο Τοροσίδης.

Αμφίβολος ο Τοροσίδης

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Ούγκο Πάρντο στον “Πρωταθλητή”:

Για το πως ήρθε στην Ελλάδα: «Ήταν καλή η χρονιά στον Ηρακλή. Οι αναμνήσεις μου είναι καλές. Όλοι μου φέρθηκαν εντάξει. Βέβαια σε σχέση με τον Ολυμπιακό υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Σίγουρα πάντως, στον Ηρακλή είχα μια από τις θετικές χρονιές στην καριέρα μου. Αν δεν ερχόμουν στον Ηρακλή εξάλλου, μπορεί να μην ήμουν σήμερα στον Ολυμπιακό».

Για το ποιον τερματοφύλακα είχε πρότυπο: «Τον Πρεντόμ. Χωρίς αμφιβολία. Ο τερματοφύλακας της εθνικής Βελγίου ήταν πραγματικά καταπληκτικός. Προσπαθούσα να κερδίζω πράγματα βλέποντάς τον. Υπήρχαν και άλλοι που μου άρεσαν. Αυτός όμως τότε στα μάτια μου φάνταζε ότι καλύτερο».

Για τον Νικοπολίδη: «Είναι δάσκαλος. Έχει πετύχει πολλά. Πράγματα που τώρα να ονειρευτώ μπορώ. Είναι σοβαρός, επαγγελματίας. Παράδειγμα προς μίμηση. Ακόμα και τώρα που δεν έχει να αποδείξει κάτι, δουλεύει σκληρά κάθε μέρα στο Ρέντη. Τον ακούω με προσοχή και τον παρακολουθώ. Μου κάνει καλό που περνάω κάθε μέρα χρόνο μαζί του».

Για τον Βαλβέρδε: «Είναι πολύ καλός. Η γλώσσα μας βοηθάει να επικοινωνούμε καλύτερα. Είναι πολύ καλός στον ψυχολογικό τομέα. Μιλάει σε όλους μας. Όταν θέλει να σου πει κάτι, σου το λέει για να σε κάνει καλύτερο. Προσπαθεί επίσης να σε φτιάξει, να σου βελτιώσει την ψυχολογία».

Για τον Μαρινάκη: «Νομίζω πως όλοι έχουν καταλάβει ότι είναι ένας άνθρωπος που νοιάζεται πραγματικά για την ομάδα. Ένας άνθρωπος που την πονάει. Ότι λέει το κάνει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όταν μιλάει, μιλάει σοβαρά και έχει κάτι να πει. Δεν μιλάει δίχως λόγο. Κάνει καλά τη δουλειά του ως τώρα, αν και δεν είμαι αυτός που πρέπει να τον κρίνει. Όλοι όσοι είναι απέξω βλέπουν πόσο προσπαθεί για να πάει μπροστά ο Ολυμπιακός. Όλος ο Ολυμπιακός βελτιώνεται σε όλους τους τομείς από τη μέρα που ήρθε. Ο Ολυμπιακός ήταν μια μεγάλη ομάδα και νομίζω πως θα μπορέσει να φτάσει ακόμη πιο ψηλά με τον συγκεκριμένο άνθρωπο που έχει αναλάβει την ευθύνη».

Για το θέμα της παραμονής του: «Θέλω να μείνω. Όχι μόνο και του χρόνου, αλλά για πολλά πολλά χρόνια. Με φαντάζομαι να μένω για καιρό εδώ. Είναι όλα ιδανικά, γιατί να φύγω; Που θα είναι καλύτερα; Ο Ολυμπιακός μου δίνει όλα όσα θέλω. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να με βλέπετε για πολλά χρόνια με τα κόκκινα».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Έχει ποιότητα. Το σημαντικό είναι ότι έχουν δυναμώσει οι λεγόμενοι μικροί. Είδες πως κερδίσαμε εμείς τον Πανσερραϊκό. Χρειάζεται συγκέντρωση και ετοιμότητα σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο για να κερδίζεις τους αγώνες. Δεν είναι εύκολο καθόλου εύκολο. Επίσης, ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι έχουν κάνει φέτος το πρώτο τους μπαμ νεαροί Έλληνες παίκτες όπως σε εμάς ο Φετφατζίδης ή ο Ποτουρίδης καθώς και στους άλλους. Με τους καλούς ξένους που έρχονται τα πράγματα γίνονται όσο περνάει ο καιρός καλύτερα».

Για το αν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα: «Όχι βέβαια. Δεν ξέρω τι λένε απέξω, εγώ ξέρω ότι μέσα στην ομάδα κανείς, όχι μόνο εγώ, δεν λέει τελείωσε. Έχουμε δύσκολα ματς ακόμα να δώσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε ριλάξ. Δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση. Τότε θα έρθει το πρόβλημα, αν χαλαρώσουμε. Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Αυτός είναι ο δρόμος, να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Δεν είναι ακόμα στην τσέπη μας».

Για το ματς με τον Άρη: «Ο Άρηςείναι μια δύσκολη ομάδα. Είναι πολύ καλή. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι θα κερδίσουμε εύκολα. Δεν είναι αλήθεια. Μόνο αν παίξουμε σοβαρά θα κερδίσουμε. Πρέπει να κάνουμε καλό ματς για να πάρουμε τους τρεις πόντους».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε