Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παρωδία η πρεμιέρα της Α1 – Νίκες για ΠΑΟ,ΟΣΦΠ, Καβάλα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός νίκησε τους εφήβους του Άρη με 78-65 στο Αλεξάνδρειο, ενώ η μισή Καβάλα επικράτησε του μισού Ηλυσιακού με 99-71. Ο Παναθηναϊκός διέλυσε την πεντάδα του ΠΑΟΚ με 108-61.

ΠΣΑΚ: Τους χούλιγκαν δεν τους βγάλατε ποτέ

Το πρωτάθλημα της Α1 ξεκίνησε αλλά η εικόνα σε Αλεξάνδρειο και Καβάλα δεν τιμά κανέναν.

 
Η Καβάλα κατεβηκε με ξένους και εφήβους, ενώ και ο Ηλυσιακός αγωνίστηκε με εφήβους, αλλά και τους αρχηγούς Χατζή, Κασελάκη που διαχώρισαν τη θέση τους. Πριν από τον αγώνα υπήρξε ένταση,καθώς οι Ελληνες παίκτες που απεργούν ήταν συγκεντρωμένοι στο κέντρο του γηπέδου με πολιτικά ρούχα και αρνούνταν να αποχωρήσουν. Τελικά, βγήκαν και η αστυνομία τοποθέτησε ΜΑΤ περιμετρικά του γηπέδου για να μην μπουν εκ νέου στο παρκέ οι απεργοί!

Για την ιστορία το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος κατέκτησε η Καβάλα που νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία τον Ηλυσιακό με 99-71 στο κλειστό της Καλαμίτσας στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Α1.

Στο Αλεξάνδρειο ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με πλήρη σύνθεση και ο Αρης με ξένους τον Χρυσικόπουλο (σ.σ. δεν έχει επαγγελματικό συμβόλαιο), τον Ταπούτο και έξι ακόμη εφήβους! Στη διάρκεια της προετοιμασίας υπήρξαν αποδοκιμασίες κατά των παικτών του Ολυμπιακού από τους 500 φίλους του Αρη που είναι στο γήπεδο.

 
Μιάμιση ώρα πριν από τον αγώνα οι παίκτες του Αρη και του Ολυμπιακού συζήτησαν τις προθέσεις της μίας και της άλλης πλευράς. Οι Χαραλαμπίδης, Χατζηβρέττας, Ταπούτος, Βεργίνης, Χρυσικόπουλος, Κουμπούρας, Σλούκας, Σκορδίλης μιλούσαν με τους Παπαλουκά, Σπανούλη και Μπουρούση, ενώ στο γήπεδο βρέθηκα και αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ με επικεφαλής τον Παυλίδη, η οποία μίλησε με τους παίκτες του Ολυμπιακού, αγόρασε εισιτήρια και κάθισε στην εξέδρα. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας μάλιστα αποχώρησε από το γήπεδο, μόλις έγινε το τζάμπολ του παιχνιδιού.

Στη σκιά της απεργίας ο Ολύμπιακός επιβλήθηκε με 78-65 με τον Σπανούλη να παίρνει το βραβείο του MVP.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 37-35, 47-60, 65-78

Άρης (Σ. Ντρούκερ): Πιρς 16, Ντάνστον 3, Ταπούτος, Τάκερ 23, Μανδάλτσης, Σιώπης, Κασούρας, Α. Βασιλειάδης, Μπορόβνιακ 7, Χρυσικόπουλος 8, Μποχορίδης 8

Ολυμπιακός (Ν. Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 2, Νεστέροβιτς 10, Γκόρντον 5, Σπανούλης 20, Μπουρούσης 12, Κέσελ 10, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 2, Νίλσεν 6, Παπανικολάου 8, Έρτσεγκ 3, Κατσίβελης

Τέλος στο ΟΑΚΑ οι Έλληνες παίκτες του ΠΑΟΚ, που αποφάσισαν να μην αγωνιστούν κόντρα στον Παναθηναϊκό για την πρώτη αγωνιστική της Α1 συμμετέχοντας στην απεργία του ΠΣΑΚ και στέκονταν στο κέντρο του παρκέ, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. Λίγο πριν το τζάμπολ, κάποιες δυνάμεις των ΜΑΤ ζήτησαν από τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, πρόεδρο του ΠΣΑΚ, και τους συμπαίκτες του, να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο. Πράγμα που έγινε ειρηνικά και χωρίς παρατράγουδα, αλλά υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των περίπου 200 φιλάθλων για τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και το χειροκρότημά τους για τους παίκτες και τον αγώνα που δίνουν…

Σε ένα παιχνίδι που δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, καθώς ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε μόνο με τους πέντε ξένους του (Μάρσαλ, ΜακΓκράθ, Σιμς, Γκετσέφσκι και Γκρέι) και ο Παναθηναϊκός με πλήρη σύνθεση, οι «πράσινοι» κέρδισαν άνετα με 108-61 στο ΟΑΚΑ, για την πρεμιέρα της Α1. 

Ουσιαστικά το ματς εξελίχθηκε σε μια… άνοστη παρωδία, καθώς όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν δυνατό να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί ούτε για ένα δεκάλεπτο.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε