Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Μαυροπάνος στη λίστα CIES

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Μαυροπάνος στη λίστα CIES

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Κωσταντίνος Μαυροπάνος, γεννημένος στις 11.12.1997, είναι ο μοναδικός Ελληνας παίκτης ή ακόμα γενικότερα παίκτης που αγωνίζεται στην ελληνική Super League και βρίσκεται στην λίστα του CIES, με τους ποδοσφαιριστές, που έχουν γεννηθεί μετά το 1997 και έχουν συνεχή συμμετοχή στις ομάδες τους.

Η 204η έκδοση του CIES, του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία  και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, απαριθμεί τους 10 παίκτες (γεννημένους από το 1997 και μετά), σε κάθε θέση με τη μεγαλύτερη συμμετοχή, τόσο στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της ηπείρου μας όσο και σε 26 άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ανάμεσά τους και το ελληνικό.

Ο Μαυροπάνος με ποσοστό συμμετοχής 90%, είναι στην δέκατη θέση της λίστας με τους κεντρικούς αμυντικούς.

Με 19 παίκτες, η γαλλική Ligue 1 είναι μακράν το πιο αντιπροσωπευτικό πρωτάθλημα. Ο νεότερος ποδοσφαιριστής ανάμεσα στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα είναι ο Γάλλος αμυντικός της Ντόρτμουντ, Νταν Αξελ Ζαγκάντου, γεννημένος στις 3 Ιουνίου 1999

Από τα 26 πρωταθλήματα, που ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα, εκείνα της  Ολλανδίας και της Σλοβακίας, με 8 παίκτες το καθένα, έχουν τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση  ακολουθούμενα από Κροατία (6) και Ουκρανία (5). Ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην σχετική κατάταξη είναι ο μέσος της Ροβανιέμι, Γιούχο Χιβάρινεν, γεννημένος στις 27 Μαρτίου 2000.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις