Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πατέρας: Ήταν πέναλτι!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νίκος Πατέρας αναφορικά με τα όσα ακούστηκαν για τη διαιτησία του Δαλούκα στον αγώνα με τον Άρη. Χαρακτήρισε σωστή την απόφαση του πέναλτι, αποκάλυψε τις συνομιλίες του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την πρόταση που του έκανε για κοινή τηλεοπτική εμφάνιση.
Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Πατέρας στον “ΝovaΣΠΟΡ fm”:
 
Για τον Δαλούκα:
 
Κατά την άποψη μου η φάση του Βύντρα ήταν πέναλτι. Ίσως είμαστε προκατειλλημμένοι. Ο Βύντρα πήρε την εσωτερική, τον μάρκαραν και πέρυσι. Το ίδιο έγινε πέρυσι στο Ολίμπικο με τη φάση του Νίνη και πήρε πέναλτι. Το είδαμε δέκα φορές στο ριπλέι και έχουμε άποψη.Έχουμε και εμείς παράπονα με τον Δαλούκα, αλλά δεν το κοινοποιήσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε 70-30. Μας μοίραζε κάρτες σαν στραγάλια και μας έδινε ανύπαρκτα φάουλ.Ο Άρης είναι μια καλή ομάδα, οργανωμένη. Όμως εμείς παίξαμε καλύτερα. Έχουμε κάποιους ποδοσφαιριστές μονάδες που τους πληρώνουμε για να καθαρίζουν αυτά τα παιχνίδια.Πέρυσι ο Δαλούκας τιμωρήθηκε γιατί στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αδίκησε την ΑΕΚ. Τότε η ΑΕΚ το κυνήγησε είχε έννομο συμφέρον. Συμφωνώ με τον φίλο μου τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ότι πρέπει να ξεβρωμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διαφωνώ μαζί του όμως στο να ανεβάζει τους τόνους από τόσο νωρίς.
 
Για τον Μαρινάκη:
 
Μετά την επάνοδο μου στην προεδρία του Παναθηναϊκού, ήρθαν οι συμβουλάτορες και μου είπαν να πω διάφορα για το ματς Ηρακλής-Ολυμπιακός. Εγώ τους είπα έξω απ’ εδώ. Υπάρχουν επαγγελματίες που ζουν από τον παρασιτισμό στο ποδόσφαιρο.χουμε νέους άφθαρτους ανθρώπους, όπως ο Αδαμιδης, ο Πηλαδάκης, ο Τσακίρης. Εγώ με τον κύριο Μαρινάκη είμαστε φίλοι. Έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε σελίδα, γιατί δεν έχουμε προηγούμενα μεταξύ μας, δεν κλέψαμε τίποτα ο ένας από τον άλλο.Εγώ πρότεινα στον κύριο Μαρινάκη να βγούμε μαζί σε μια συνέντευξη και να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι το ποδόσφαιρο γύρισε σελίδα. Παρασκήνιο, λαμόγια, θα μας βρουν απέναντι τους. Ο Μαρινάκης το σκέφτεται, ενώ μας το είπε και ο Πλατινί στο κοινό δείπνο που μας παρέθεσε και μας έδωσε δικά του παραδείγματα για πέναλτι που πήρε στην καριέρα του. Μας ζήτησε εμπιστοσύνη και συνεργασία, ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να σταματήσουμε να ασχολούμαστε.
 
Το περσινό πρωτάθλημα δεν είχε καμία σχέση με το προπέρσινο. Υπήρξαν δημοσκοπήσεις που κατέγραψαν τις αλλαγές που έγιναν προς το καλύτερο. Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν παράγοντα. Αλλά δεν είδαμε πέρυσι διαιτητές σαν τον Παπουτσέλη, τον Σκουφίτσα, τον Κασναφέρη, διαιτητές που αλλοιώναν αποτέλεσμα. Εγώ προσδοκώ σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό να αλλάξουμε σελίδα.Να είμαστε ρεαλιστές, αυτή τη στιγμή οι δυο μεγάλες οικονομικά ομάδες, πρέπει να κάνουμε την αρχή. Αν δεν δώσουμε το παράδειγμα, οι άλλοι δεν θα κάνουν τίποτα.Δεν ήταν μυστικό το δείπνο μας. Εμείς είμαστε πρωταθλητές Ελλάδας, ο Μαρινάκης είναι πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα και για αυτό φάγαμε μαζί. Μας προσκάλεσε και το αποδεχτήκαμε.
 
Για τον Γκαγκάτση:
 
Εγώ ρώτησα τον Μαρινάκη για την πρόσληψη Γκαγκάτση και μου απάντησε ότι ο Γκαγκάτσης θα ήταν χρήσιμος στην επίλυση ορισμένων νομικών προβλήματων. Αν το δούμε κακόπιστα, οι φωνές έχουν δίκιο. Έτσι όμως δεν θα πάμε μπροστά. Οι Κόκκαλης και Μαρινάκης ξέρουν το επικοινωνιακό κόστος. Εγώ όμως λέω να αλλάξουμε σελίδα. Οι μεγάλες ομάδες και οι υπόλοιπες.
 
Για τον Πιλάβιο:
 
Όσο πιο μακριά είναι η διαιτησία από τη Σούπερ Λιγκα τόσο καλύτερα. Η ΕΠΟ και η ΚΕΔ παίζουν τον ρόλο αυτό. Μακριά από τους παράγοντες το μέλι. Εγώ τον Πιλάβιο πριν τον γνωρίσω και έχοντας ελέγξει τη συμπεριφορά του, έχω να πω ότι είναι έντιμος, δεν λειτουργεί παρασκηνιακά όπως κάποιοι άλλοι. Για αυτό χαίρει της εκτίμησης των Ευρωπαίων. Εγώ άκουγα ότι υπάρχει στην ΟΥΕΦΑ ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, που προέρχεται από τον Ολυμπιακό και κάνει ζημία στον Παναθηναϊκό. Εγώ τον γνώρισα και διαπίστωσα ότι είναι ένα αξιόλογος άνθρωπος και κάποιοι ήθελαν να μου βάλουν λόγια. Ίσως το ίδιο γίνεται με τον Μαρινάκη και τον Πιλάβιο.
 
Δεν μπορεί κάποιοι παράγοντες να βγαίνουν και να λένε στο ραδιόφωνο στον Μαρινάκη, μην κάνεις παρέα με τον Πατέρα. Δεν θα μου πει εμένα ο Βαρδινογιάννης και ο Βγενόπουλος μην κάνω παρέα με τον Μαρινάκη. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Αν δεν μπορούμε μόνοι μας να τα βρούμε, να το αφήσουμε. Ο κύριος Μαρινάκης είχε εκλεγεί και δεν χρειαζόταν τη ψήφο του Παναθηναϊκού. Είναι ένας άνθρωπος άφθαρτος, που βάζει τα λεφτά του και θέλει την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εάν όμως αποφασίσει ότι θέλουμε από κοινού να σταματήσουμε όσους δημιουργούν πρόβληματα και τρέφονται από αυτό, θα το κάνουμε.
 
Για τις δηλώσεις του Μαρινάκη:
 
Το φλέγον θέμα, τις δηλώσεις που έκανε, δεν έπρεπε να τις κάνει, το ανέφερα όταν μιλήσαμε. Μου είπε ότι δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης προς έμενα, αλλά κάποιοι θέλουν να μας φέρουν σε σύγκρουση. Στο γήπεδο είμαστε αντίπαλοι, αλλά τα λαμόγια μακρυά. Τελειώσανε.Είναι ένας ευρύς κύκλος όσων καλλιεργούν τη βια, ορισμένες οπαδικές εφημερίδες. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, γιατί θα θρηνήσουμε σελίδα.Εγώ βρίσκω πολύ εύκολο να κάτσουμε δίπλα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο ΟΑΚΑ και να δούμε το παιχνίδι. Και εγώ στο Καραϊσκάκη. Αντί να με περιμένουν 5.000 άνθρωποι απ’ έξω, να μπω μέσα. Είναι πολύ εύκολο, όσο όταν τρώγαμε το ψαράκι μας την προηγούμενη εβδομάδα. Εμείς πέρυσι χάσαμε και δεν διαμαρτυρήθηκαμε καθόλου, ειδικά για τη φάση του Τζόρβα. Δεν ρίξαμε λάδι στη φωτιά.
 
Για τον Κόντη:
 
Καταρχήν, δυο χρόνια είμαι πρόεδρος, θέλω να πω ότι δεν είμαι κουμπάρος με τον Γιάννη Κόντη. Ο Άρης στάθηκε στο γήπεδο στάθηκε επάξια και δεν είδα σε κανένα σημείο να δώσει δικαίωμα για όσα ειπώθηκε. Είναι κουβέντες άλλων και πρέπει να σταματήσουν. Και συμβαίνουν και από μεριάς μας.
 
Για τις σχέσεις των διεθνών στον Παναθηναϊκό:
 
Από τις δηλώσεις που έκανα στην Παιανία, είναι σαφές ότι θέλουμε ηρεμία. Πιστεύω ότι όσα συμφωνήσαμε θα τηρηθούν. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα και θέλουμε ηρεμία. Το μόνο θέμα που δημιουργήθηκε ήταν οι ανοησίες που υπήρξαν για το θέμα της Εθνικής. Αυτό λύθηκε με την παρέμβαση Αντωνίου και τις εξηγήσεις που δόθηκαν.
 
Για την Μπαρτσελόνα:
 
Το ματς με τη Μπαρτσελόνα, τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική δύναμη είναι δύσκολο. Όμως θα βάλουμε τα δυνατά μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για την φιλία του με τον Μαρινάκη:
 
Είμαι φίλος με τον Μαρινάκη εδώ και 20 χρόνια. Εγώ δεν θα τη ποινικοποιήσω. Δεν θα τη χαλάσω για το ποδόσφαιρο. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να μας τη χαλάσουν, αλλά ελπίζω ότι έχουμε την απαιτούμενη ωριμότητα να τη διαχειριστούμε. Αλλιώς δεν έχουμε λόγω ύπαρξης στο χώρο.Ο κύριος Μαρινάκης θα αποφασίσει εάν θα συγκαλέσει συμβούλιο. Οι δικές μου προτάσεις είναι ξεκάθαρες. Πιστεύω ότι με την ενέργεια της κοινής συνέντευξης είναι πιο χρήσιμη, περνάνε εικόνες στο γυαλί με μηνύματα.Εγώ ειδήμονας στο ποδόσφαιρο δεν είμαι. Είδα την ομάδα μας να είναι καλά δεμένη, οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν θα χρειαστούμε μεγάλο διάστημα προσαρμογής. Αυτό είναι στα θετικά μας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε