Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

“Πάτησε” την Πρωταθλήτρια Ευρώπης-Σώου Λέτο

Oι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν τη νίκη τους
Oι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν τη νίκη τους, ΦΩΤΟ REUTERS

O Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την Ίντερ, σε φιλική αναμέτρηση στον Καναδά. “Φωτιές” έβγαζε ο Σεμπαστιάν Λέτο, που έκανε άνω-κάτω τους Ιταλούς. Νιόπλιας: “Η ομάδα δείχνει χαρακτήρα”. Δείτε τα γκολ.

Το σκορ άνοιξε για τους “πράσινους” ο Τζιμπρίλ Σισέ μετά την σέντρα του Λέτο, στο 13ο λεπτό και 10 λεπτά αργότερα ο Γάλλος διπλασίασε τα τέρματα του “τριφυλλιού” με φοβερό σουτ.

Θεαματικός ο πανηγυρισμός του Σισέ!

Οι Ιταλοί μείωσαν σε 2-1 με τον Σάμουελ Ετό στο 31ο λεπτό, αλλά αυτό μάλλον πείσμωσε περισσότερο τους παίκτες του Νίκου Νιόπλια. Ο δημιουργός Λέτο έγινε εκτελεστής αυτή τη φορά. γράφοντας το 3-1 στο 41ο λεπτό. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει η Ίντερ ήταν να μειώσει με τον Κουτίνιο στο 86ο λεπτό.

“Θέλω περισσότερα γκολ φέτος”, δήλωσε μετά την αναμέτρηση, ο Τζιμπρίλ Σισέ, ενώ ο Γίωργος Καραγκούνης τόνισε ότι η πειθαρχία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ήταν “κλειδί” του αγώνα.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ κάνει το 1-0 για τον Παναθηναϊκό, ΦΩΤΟ REUTERS

Σε εκπληκτική μέρα βρέθηκε ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος ουσιαστικά “έστρωσε” το γκολ του Λέτο. Πολύ καλά στοιχεία έδειξε η επίθεση των “νταμπλούχων”, με εξαίρεση τον Γκοβού. Στα αρνητικά, οι καθυστερησεις στην άμυνα των παικτών του Νιόπλια, η οποία έδωσε την ευκαιρία στην Ίντερ να βάλει δύο γκολ.

Νιόπλιας: “Είμαστε ικανοί και στην Ευρώπη”

Για τον “χαρακτήρα” που δείχνει η ομάδα του, μίλησε ο Νίκος Νιόπλιας:
“Εχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Στο ελληνικό χώρο αποδείξαμε και πέρσι ότι ήμαστε οι καλύτεροι.Παράλληλα, είμαστε ικανοί και στην Ευρώπη. Παίξαμε με έναν αντίπαλο που και αυτός έκανε όπως και ο Παναθηναϊκός το νταμπλ στη χώρα του”.

Η Νίκη επί της Ίντερ είναι μια ψυχολογική “ένεση” για τους παίκτες του, παραδέχθηκε ο Έλληνας προπονητής:
 “Αυτό είναι καλό γιατί η ομάδα δείχνει χαρακτήρα. Πάντα πρέπει να παίζει για τη νίκη. Είδαμε ότι αυτή τη χρονική στιγμή οι ομάδες δεν είναι τόσο έτοιμες, αλλά πάντα η νίκη είναι νίκη.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ίντερ πριν από τρεις μέρες επικράτησε επί της Μάντσεστερ Σίτι με τους ίδιους παίκτες κόντρα σε μια ομάδα που έχει επενδύσει πάρα πολλά χρήματα”.


Ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να βάζουμε πολλά γκολ, να έχουμε καλή επίθεση. Αυτό βοηθά τον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Πέρσι κάναμε το ίδιο πράγμα, το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να πετύχουν πολλά στον επιθετικό τομέα”, κατέληξε. 

Μπενίτεθ: “Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά, αλλά εμείς θα μπορούσαμε και καλύτερα”

Στη απόδοση της δικής του ομάδας, στάθηκε ο Ράφα Μπενίτεθ, μετά την ήττα από τους “πράσινους”:
Γνωρίζαμε ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα είναι δύσκολο. Δεν δουλέψαμε καλά στο κομμάτι του πρέσινγκ. Στο πρώτο ημίχρονο όλα πήγαν άσχημα σε σχέση με ό,τι είχαμε κάνει στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι, ακόμη και στα μικρά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει καλύτερα. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε, αλλά εκείνοι πέτυχαν τρία γκολ και εμείς δύο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο”, δήλωσε ο τεχνικός της Ίντερ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε