Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πατσατζόγλου: Ο Λεμονής κοίταξε την τσέπη του – Τώρα θα δείξω ποιος είμαι

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI.
Ο 31χρονος αμυντικός τόνισε πως θέλει να κατακτήσει τα πάντα με την ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε και στον “εφιάλτη” που έζησε στην Κύπρο.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Το Βήμα” ο Χρήστος Πατσατζόγλου μίλησε για τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του και επιτέθηκε στον πρώην προπονητή του στην Ομόνοια, Τάκη Λεμονή.
 
Αναλυτικά:
 
 
Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την πρώτη επαφή σου με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Σταύρο Αδαμίδη;

“Είναι πολύ ευγενικός άνθρωπος. Μου έδωσε μια ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση της ομάδας και με ρώτησε αν είμαι διατεθειμένος να αρπάξω την ευκαιρία. Του απάντησα ότι με τιμά το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και ότι θέλω πολύ να φορέσω τη φανέλα της και να αγωνιστώ σε αυτήν”.

Τι αναζητάς μέσα από την ευκαιρία που σου δίνει η ΑΕΚ;

“Θέλω να απευθυνθώ στους φίλους της ομάδας και να τους πω να είναι σίγουροι ότι έχω αντιληφθεί σε ποια ομάδα ήρθα. Θα δώσω και την ψυχή μου για την ΑΕΚ. Αυτό που θέλω είναι να γίνουμε ομάδα, να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι και πάνω από όλα να νικάμε. Θέλω να τα κατακτήσω όλα με την ομάδα και έχω πίστη σε αυτό. Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση για μένα και θέλω να ανταποκριθώ”.

Υπήρξαν αρκετοί που βιάστηκαν να «κάψουν» τη μεταγραφή σου προτού σε δουν ακόμη να παίζεις. Σε πεισμώνει το γεγονός;

“Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει. Προσπαθώ να μη με απασχολεί η γνώμη του καθενός και δεν θέλω να διαβάζω εφημερίδες και να ασχολούμαι με το τι γράφεται στο Διαδίκτυο, ειδικά από αθλητικούς συντάκτες. Υπάρχουν φορές που κάποιοι γράφουν με κακία και εμπάθεια. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα. Εγώ ξέρω ποια είναι τα προβλήματα της ομάδας, τα δικά μου προτερήματα και τις αδυναμίες, το πότε είμαι καλά και πότε όχι. Κλείνω τα αφτιά μου, δουλεύω και συνεχίζω.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι είμαι υγιέστατος και θέλω να αποδείξω ποιος είμαι μέσα στο γήπεδο. Εκεί θα φανούν όλα. Δεν λέω ότι θα παίρνω την μπάλα ως πλάγιος μπακ, θα τους περνάω όλους και θα βάζω γκολ. Ομως ό,τι έχει μέσα του ο Πατσατζόγλου θα το δώσει στην ΑΕΚ”.

Ηρθες στην ΑΕΚ σε μια περίοδο που δεν παρουσιάζει καλή αγωνιστική εικόνα. Πώς είναι η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια;

“Από τις καλύτερες που έχω συναντήσει στην επαγγελματική καριέρα μου. Θα πω χωρίς να υπερβάλω ότι είναι απίστευτη. Ας σταματήσουν ορισμένοι οπαδοί να βλάπτουν την ομάδα και ορισμένοι δημοσιογράφοι να βγάζουν προς τα έξω πράγματα που είναι αναληθή. Ας μας δώσουν την απαιτούμενη πίστωση χρόνου και ας περιμένουν να μας κρίνουν στο τέλος. Είναι άδικο να μας φέρονται έτσι από ένα ματς που δεν πήγε όπως το θέλαμε. Η ομάδα ήταν άτυχη στον αγώνα με την Κέρκυρα, δεν ήταν κακή όπως κάποιοι τόσο άδικα είπαν και έγραψαν. Ας μας αφήσουν να γίνουμε ομάδα και θα δουν ότι έχουμε την απαιτούμενη δυναμική”.

Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

“Δεν ξέρω, ακούω ότι κάποιοι ενοχλούνται που προπονητής μας είναι ο Μπάγεβιτς. Εγώ είμαι μόλις δύο εβδομάδες στην ΑΕΚ αλλά θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους φίλους της: ευτυχώς που υπάρχει ο Μπάγεβιτς! Ευτυχώς που υπάρχει αυτός και κρατάει τις ισορροπίες σε αυτή την ομάδα. Αυτό το έλεγαν συμπαίκτες μου και προτού έρθω βέβαια. Ξέρει πώς να κρατάει ενωμένα τα αποδυτήρια και πώς να διαχειρίζεται τους ποδοσφαιριστές. Ας δώσουμε πίστωση χρόνου στην ομάδα και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Και εμείς να νικάμε θέλουμε”.

Ο προπονητής σε προορίζει για τη θέση του δεξιού μπακ. Είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια αγωνιζόσουν κυρίως ως αμυντικός χαφ;

“Το έχω αποδείξει νομίζω ότι τη θέση την ξέρω. Την έχω καλύψει με συνέπεια και καλή απόδοση τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στην εθνική ομάδα. Δεν θα είναι πρόβλημα για μένα αυτό. Αυτό που θέλω είναι να παραμείνω υγιής και δυνατός όπως νιώθω τώρα. Οπου και αν με χρησιμοποιήσει ο προπονητής θα δώσω ό,τι έχω”.

Τι απαντάς σε εκείνους που ισχυρίζονται ότι το έμψυχο υλικό της ΑΕΚ υστερεί σε ποιότητα από εκείνα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού;

“Εμείς έχουμε την πίστη ότι μπορούμε να παρουσιάσουμε ομάδα ικανή να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το τι λένε οι άλλοι το αφήνουμε έξω από τα αποδυτήριά μας. Εμείς θα παίζουμε σε κάθε ματς για τη νίκη. Αν είναι να μας φοβίζουν τα χρήματα που έχουν ξοδέψει οι δυο τους που είναι σαφώς περισσότερα από όσα εμείς, τότε καλύτερα να μείνουμε στα σπίτια μας. Να μην κατέβουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Κάθε ματς θα ισοδυναμεί για εμάς με έναν τελικό”.

Επαιξε ρόλο η γνώμη των Λυμπερόπουλου και Δέλλα στη μεταγραφή σου;

“Είπαν πολύ καλά πράγματα για εμένα στη διοίκηση και στον προπονητή και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα. Είναι ευτυχία για την ΑΕΚ να έχει και πάλι αυτά τα παιδιά στην ομάδα. Είναι ποδοσφαιριστές με τρομερή ποιότητα και χαρακτήρα που σπανίζει. Πάντοτε δίπλα στον συμπαίκτη και με αρχή τους ότι πάνω από όλους είναι η ομάδα. Αν έχουμε όλη αυτή τη νοοτροπία τότε η ομάδα θα στηριχθεί σε στέρεες βάσεις και θα πάει καλά”.

Η εφιαλτική εμπειρία της Ομόνοιας

Είχες ένα ατυχές πέρασμα από την Κύπρο. Και έφυγες με τρόπο επεισοδιακό.Κατήγγειλες απειλές και παραπονέθηκες για άσχημη συμπεριφορά από τη διοίκηση της Ομόνοιας. Τι ακριβώς συνέβη;

“Θέλω να τονίσω ότι δεν έβγαλα κάτι από το μυαλό μου. Δεν λέω ποτέ ψέματα και δεν θα το έκανα για μια τόσο σοβαρή περίπτωση. Η διοίκηση της ομάδας μού ζητούσε να λύσω το συμβόλαιό μου που είχε ισχύ για επιπλέον τρία χρόνια, δίχως να πάρω την παραμικρή αποζημίωση. Εγώ ήμουν σωστός σε όλα και εκείνοι άφηναν να διαρρεύσουν πράγματα που δεν ίσχυαν για μένα. Δεν θέλω να πω άσχημα πράγματα, απλώς εκεί οι άνθρωποι φέρονται διαφορετικά όταν δεν γίνεται αυτό που θέλουν”.

Και πώς φτάσατε στις απειλές; Πιστεύεις ότι προκλήθηκαν με υπαιτιότητα της ομάδας;

“Οχι, δεν μπορώ να ισχυριστώ κάτι τέτοιο, αν το έλεγα θα ήταν άδικο. Αυτό που ξέρω είναι ότι μια μέρα κάποιοι εισέβαλαν στο σπίτι μου. Εσπασαν την πόρτα της κουζίνας και μπήκαν μέσα από το γκαράζ που ήταν στο ίδιο επίπεδο με το υπόλοιπο σπίτι. Προξένησαν υλικές ζημιές, έγραψαν στους τοίχους απειλητικά μηνύματα ότι θα μου κάψουν το σπίτι και το αυτοκίνητο και διάφορα άλλα. Ε, μετά από αυτό δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσω εκεί”.

Οπότε επί της ουσίας εξαναγκάστηκες να αφήσεις ένα συμβόλαιο που ήταν ιδιαίτερα μεγάλο.

“Τα χρήματα που είχα συμφωνήσει να παίρνω ήταν όντως πολλά. Αλλά δεν μπορούσα να ρισκάρω. Εχω και οικογένεια, έχω τρία παιδάκια. Αν ήμουν μόνος μου δεν θα είχα πρόβλημα, θα καθόμουν. Για μένα πάνω από όλα είναι τα παιδιά μου και η ασφάλειά τους. Φοβήθηκα”.

Πώς αντιμετώπισε το γεγονός ο πρώην προπονητής σου κ. Τάκης Λεμονής, ο άνθρωπος που σε έπεισε να πας στην Κύπρο;

“Δεν μπορώ να πω ότι ασχολήθηκε και ιδιαίτερα. Λες και δεν έγινε τίποτε. Δεν κρύβω ότι τρομοκρατήθηκα με αυτό που συνέβη, όμως εκείνος μάλλον αδιαφόρησε. Τον απασχολούσε περισσότερο τι θα κάνει εκείνος και η ομάδα. Δεν είδα να τον απασχολεί ιδιαίτερα το ότι πέρυσι το καλοκαίρι με έπαιρνε κάθε μέρα στο τηλέφωνο για να πάω στην Ομόνοια και ότι εγώ πείστηκα και τον εμπιστεύθηκα ενώ είχα προτάσεις από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες”.

Θεωρείς δηλαδή ότι δεν σε στήριξε και γιατί;

“Κοίταξε τον εαυτό του και την τσέπη του. Αν ρωτήσει κανείς και άλλους Ελληνες που τον ακολούθησαν στην Κύπρο- δεν θέλω να αναφέρω ονόματα, όμως ξέρω καλά τις περιπτώσεις τους- θα διαπιστώσει ότι και εκείνοι έχουν παράπονα. Και όχι τίποτε άλλο, όταν ρώτησα τον πρόεδρο της Ομόνοιας γιατί θέλουν να φύγω, μου απάντησε ότι ήταν εισήγηση του προπονητή. Λες κι εγώ χτύπησα πέρυσι στο σπίτι μου κι όχι στο γήπεδο παίζοντας με τη φανέλα της ομάδας. Δεν με στήριξε όπως θα έπρεπε και μένω σε αυτό. Δεν πειράζει, γερός να είμαι και θα δείξω ποιος είναι ο πραγματικός Πατσατζόγλου”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε