Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πεδουλάκης: Είχαμε μεγάλη πίεση – Όσο το δυνατόν μικρότερη παρένθεση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην πίεση που δέχθηκε η ομάδα μετά τις ήττες από Ίκαρο και Χίμκι, ενώ τόνισε πως στόχος όλων είναι η σημερινή παρένθεση –όπως χαρακτήρισε τις φετινές καλές και κακές βραδιές του “τριφυλλιού”- να είναι όσο το δυνατό μικρότερη.

Μιλώντας στον “Nova ΣΠΟΡ FM”, ο Αργύρης Πεδουλάκης έκανε ειδική αναφορά στον Μπανκς, ενώ δε θέλησε να αναφερθεί στο μέλλον του Κίτσεν, μετά την επικείμενη άφιξη του Καπόνο στην Ελλάδα.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δήλωσε:

Για την εφετινή πορεία του Παναθηναϊκού:
«Όλοι θέλουμε να ζούμε στο παρελθόν, αυτό που εγώ κρατάω είναι πως ο Παναθηναϊκός είναι ανταγωνιστικός και στις καλές βραδιές του και στις κακές και αυτό δείχνει χαρακτήρα ομάδας. Εμείς ξεκινάμε νέο κύκλο, υπάρχουν ομάδες όπως η Βαρέζε που χάθηκαν σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια, εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να προσπαθούμε αυτός ο χρόνος προσαρμογής να είναι όσο το δυνατόν λιγότερος».

Για την αστάθεια που δείχνει η ομάδα: 
«Έχουμε διαστήματα που παίζουμε κάλο μπάσκετ και άλλα που δεν είμαστε τόσο καλοί. Μας έλλειψε το ριμπάουντ με την Ολίμπια με αποτέλεσμα να έχουν δεύτερες επιθέσεις. Πήγαμε σχεδόν χωρίς 5 παίκτες και με πολλά καινούρια παιδιά με την Καντού που νικήσαμε ενώ οι Τούρκοι για παράδειγμα με μεγάλα συμβόλαια και ρόστερ έχασαν με μεγάλη διαφορά». 

Για τις ήττες στην αρχή της περιόδου: 
«Τα παιδιά έχουν μεγάλη πίεση από το ένδοξο παρελθόν. Με τον Ίκαρο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, τα νέα παιδιά δεν είχαν καταλάβει πως στην Ελλάδα παίζει μεγάλο ρόλο η τακτική και το μυαλό. Με τη Χίμκι είχαμε σε κακή μέρα βασικά μας στελέχη και χάσαμε τον Σόφο με φάουλ κι έτσι βρέθηκε κενό. Παίξαμε καλά για μεγάλο διάστημα αλλά δεν είχαμε ωραίο τέλος όπως στις ταινίες. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός σε όλα τα παιχνίδια είτε έχασε είτε νίκησε και αυτό είναι σημαντικό. Θέλουμε να βελτιωθούμε σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα να δούμε τι θα γίνει με τα λάθη μας». 

Για την προσθήκη του Μπανκς: 
«Ήμασταν σίγουροι για την αγωνιστική αξία του παίκτη, αλλά είχε να παίξει 6 μήνες. Θέλαμε να δούμε σε τι επίπεδο φυσικής κατάστασης είναι. Δεν ήταν υπό δοκιμή, για την αξία του δεν είχαμε καμία αμφιβολία, μιλάμε για έναν παίκτη που έπαιξε 9 χρόνια στο ΝΒΑ. Έπρεπε να είναι διασφαλισμένος ο σύλλογος σε οποιαδήποτε περίπτωση. Ξέραμε τα στοιχεία που έχει στο παιχνίδι του και ότι θα μας βοηθούσε με τη δημιουργία, την εξυπνάδα, την εκτέλεση. Βέβαια θέλει και αυτός χρόνο για να συνηθίσει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Στην Ευρωλίγκα όλα τα ματς είναι ζωής και θανάτου και θα πρέπει να το συνηθίσει αυτό γιατί είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το ΝΒΑ». 

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Κίτσεν αλλά και την άφιξη του Καπόνο
«Ο Κίτσεν είναι παιδί της ομάδας. Για τον ΚΑΠΌΝΟ ΘΑ Μιλήσουμε όταν θα έχουμε να πούμε κάτι επίσημο»

Στη Λιθουανία για “εκδίκηση” ο Ολυμπιακός

Ήττα στο Μαϊάμι – Κίνδυνος ποινής για Σπερς (VIDEO)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε