Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πεδουλάκης: Έχω περάσει πολλά με τον Μπαρτζώκα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για τη δύσκολη μπασκετική χρονιά που αρχίζει σε λίγες μέρες,  ενώ αναφέρθηκε στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τα όσα έχουν ζήσει μαζί.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξή σε ραδιόφωνο των Χανίων και σχολίασε και την κληρονομιά που παρέλαβε από τον Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη:

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι μία ιδιαίτερη ομάδα με ιστορία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πήρα μία σημαντική όσο και δύσκολη κληρονομιά από τον κ. Ομπράντοβιτς και μάλιστα σε δύσκολες καταστάσεις για τη χώρα και τον αθλητισμό. Ο Παναθηναϊκός οφείλει και με αυτά τα νέα δεδομένα να κινηθεί σε υψηλό επίπεδο σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά θα προσπαθήσουμε με την τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από το παρελθόν. Η πρώτη ύλη υπάρχει, τα παιδιά έχουν κίνητρο. Είχαμε κάποια μικροπροβλήματα στην προετοιμασία και με τις προσθήκες παικτών μέχρι και την τελευταία στιγμή, αλλά σφυρηλατείται μία νέα ομάδα. Θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για ένα νέο και μεγάλο Παναθηναϊκό».

Για τους παίκτες που έφυγαν: «Κακά τα ψέματα. Το μπάσκετ έχει φύγει από την ελληνική εσωστρέφεια. Τα παιδιά που έφυγαν από τον Παναθηναϊκό το επέλεξαν. Δε μπορούσαμε με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν να τους κρατήσουμε».

Για τους Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή και Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Στηριζόμαστε σε αυτά τα δύο παιδιά. Είναι ο συνδετικός κρίκος με την προηγούμενη ομάδα των μεγάλων επιτυχιών. Η αλήθεια είναι ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβαλε αρκετά χρήματα σε μία δύσκολη περίοδο, αποδεικνύοντας ότι η οικογένειά του παραμένει και είναι συνυφασμένη με το θαύμα που λέγεται Παναθηναϊκός και έχει συναισθηματικό δέσιμο με την ομάδα».

Για με τους Έλληνες παίκτες και προπονητές: «Έχει ξεφύγει από την εσωστρέφειά του και όπου πήγαν Έλληνες παίκτες και προπονητές τα κατάφεραν. Γιατί λοιπόν να μην τα καταφέρουμε και εντός των συνόρων; Η κρίση μας δίνει μία μεγάλη ευκαιρία. Εχθρός είναι ο κακός μας εαυτός και όχι οι ξένοι που έρχονται στην Ελλάδα. Μας σέβονται στο εξωτερικό, αλλά δυστυχώς ότι και τόσο στην Ελλάδα».

Για τον Μπαρτζώκα: «Έχουμε περάσει πολλά μαζί με τον κόουτς. Απλά, για δύο ώρες θα είμαστε αντίπαλοι. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο».

Για τις μεταγραφές: «Οι περισσότερες επιλογές στις ομάδες του φετινού πρωταθλήματος έγιναν από ανάγκη, αλλά υπάρχει μεράκι και πάθος για δουλειά σε όλες τις ομάδες».

Για το νέο πρωτάθλημα: «Θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ώστε ν έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας εν όψει Ευρωλίγκα. Και σίγουρα η αποστολή μας είναι δύσκολη στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ, που είναι μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στη φετινή διοργάνωση».

Σχετικά με τον ΑΓΟΡ: «Την ομάδα αυτή την έζησα από κοντά. Είναι μία παρέα που αγαπά το μπάσκετ. Έχει καλό χορηγικό πρόγραμμα και ο κ. Ζομπανάκης έφερε νέες ιδέες. Πρόκειται για μία αξιοπρεπή ομάδα, που εκπροσωπεί επάξια το κρητικό μπάσκετ. Σαφώς και στην Α1 υπάρχουν “ταχύτητες”, αλλά ο ΑΓΟΡ κατάφερε να κρατηθεί και να μη γίνει “ασανσέρ”, βασιζόμενος στο παιχνίδι, στην οικογένεια και στον κόσμο του. Πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ ευχάριστη έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα».

Για την Κρήτη: «Αγαπώ το νησί μου. Έχω πολλούς συγγενείς και φίλους. Είναι ένα ιδιαίτερο μέρος για μένα, με το δικό του πολιτισμό και χαρακτηριστικά. Εύχομαι μόνο να μπορούσε να έχει μία πολύ μεγάλη ομάδα σε κάθε άθλημα και να ήταν όλοι ενωμένοι…»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε