Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πεδουλάκης: Τον Δεκέμβρη θα είμαστε εκεί που θέλουμε

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού προσδιόρισε χρονικά το διάστημα που η ομάδα του θα είναι απολύτως έτοιμη, αποθέωσε τους Διαμαντίδη-Τσαρτσαρή και στάθηκε στην στήριξη του κόσμου.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με την Καντού για…

…την ιταλική ομάδα: «Καλησπέρα σ’ όλους. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι με Καντού. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Έκανε ήττα στην έδρα της, θα προσπαθήσει να ρεφάρει. Έχει παίξει και προκριματικά, έχει ρυθμό. Προσπαθεί να σετάρει το παιχνίδι του αντιπάλου. Έχει τα δύο πλέι μέικερς που εναλλάσσονται. Έχει κρυφό πλέι μέικερ, έχει και τους εκτελεστές της. Έχει δουλέψει στο picn and roll. Έχει 13 ασίστ, μεγάλες αριθμός τη δεδομένη εποχή. Έχει κι αδυναμίες. Εμείς πρέπει να ‘μαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, κάτι που μας έλειψε στην τελευταία αναμέτρησή μας, για να πάρουμε την πρώτη νίκη μας στην Ευρωλίγκα».

…την κατάσταση του τραυματία Στεφάν Λάσμε: «Ο Λάσμε είναι πίσω σε θέμα φυσικής κατάστασης. Περισσότερο μας μπερδεύει. Ακόμη κι αυτοί που έχουμε δουλέψει δεν είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο. Περπατάμε να πάμε εκεί όπου θέλουμε. Αν είναι έτοιμος, θα τον χρησιμοποιήσουμε, να μας βοηθήσουμε με ό,τι θυμάται. Θα αποφασίσουμε στις προσεχείς προπονήσεις».

…την αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον Άρη: «Οι προπονήσεις μας είναι λίγες και θα είναι λίγες, ζούμε καταστάσεις που τις διορθώνουμε μέσα απ’ το video. Υπάρχουν παίκτες με εμπειρία. Τα πράγματα γίνονται καλύτερα βιωματικά. Πρέπει να ‘σαι πολύ συγκεντρωμένος. Κάθε ματς στην Ευρωλίγκα είναι ξεχωριστό για εμάς. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα λάθη μας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Τσαρτσαρής και Διαμαντίδης είναι σε καλύτερη πνευματική κατάσταση. Οι υπόλοιποι θέλουν αρκετό χρόνο. Πρέπει να ξεγράψεις και να γράψεις καινούρια πράγματα».

…το ντέρμπι «αιωνίων», που ακολουθεί (22/10, 18:45): «Υπάρχει μία περιρέουσα ατμόσφαιρα για το ντέρμπι. Εμείς τώρα έχουμε την Καντού. Δεν πρέπει να μπούμε σ’ αυτή τη λογική. Έχουμε από δύο ώρες video και προπόνηση. Σήμερα τελειώνουμε με τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στον Άρη. Κάποια παιδιά ίσως επηρεαστούν. Αλλά βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά».

…για την εμφάνιση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Η αυτοσυγκέντρωση και το μυαλό είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία. Η ομάδα φοβόταν ότι δεν ήταν έτοιμη. Υπήρξαν περιστατικά. Υπήρξε μία διστακτικότητα, ένας φόβος. Το πρώτο ημίχρονο με τον Άρη το προσεγγίσαμε λάθος. Κάναμε μία πάσα και σουτ. Έχουμε άγχος να δείξουμε ότι είμαστε καλοί παίκτες. Με τους Τσαρτσαρή και Διαμαντίδη ηρέμησε η ομάδα. Πρέπει να βρεις τον τρόπο να κερδίσεις το παιχνίδι με το μυαλό. Θα υπάρχει σωματική κόπωση, πρέπει να κερδίζεις με το μυαλό».

…τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Κώστα Τσαρτσαρή: «Γνωρίζω τον Κώστα από μικρό παιδί. Ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος. Αυτός κι ο Δημήτρης (σ.σ. Διαμαντίδης) είναι δεμένοι με την ομάδα. Έβαλαν πάνω απ’ τα χρήματα την αγάπη τους γι’ αυτή. Ήμουν σίγουρος για τον Κώστα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και το έλεγα όλο το καλοκαίρι στη διοίκηση. Αυτοί οι δύο κλείνουν τρύπες. Έχει τεράστια εμπειρία. Είναι πάντα εκεί για την ομάδα. Πέρυσι είχε τραυματισμούς, είχε τα νεογέννητα. Εγώ τον πίστευα, τον ήθελα. Μας δικαιώνει. Είναι σαν την… Coca Cola (σ.σ. πάει με όλα). Είμαστε γυμνοί στο θέμα της νοοτροπίας. Τα δύο αυτά παιδιά είναι παράδειγμα για τους άλλους. Για εμένα δεν είναι έκπληξη».

…τον κόσμο της ομάδος εν όψει της πρώτης εντός έδρας ευρωπαϊκής αναμέτρησης: «Η πιο θετική κατάσταση, απ’ όταν έκλεισε ο κύκλος μίας θρυλικής ομάδος, είναι ο κόσμος. Υποδέχτηκε τη νέα κατάσταση. Έχει μία ιδιαίτερη κουλτούρα. Ο Παναθηναϊκός αγαπάει τις νίκες. Το Δεκέμβριο θα είμαστε εκεί που θέλουμε. Άλλες ομάδες έκαναν περισσότερα χρόνια. Άλλες ομάδες δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Ο κόσμος έχει τη μεγαλύτερη αυτογνωσία, αυτός βρήκε την υπερθετικότητα. Τον έχουμε ανάγκη. Αυτή η ομάδα ανήκει στον κόσμο. Χωρίς αυτόν δε θα υπήρχε ομάδα. Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, το computer τελευταίας τεχνολογίας με ένα νέο δεδομένο. Δε μπορείς να πας στο πανεπιστήμιο, αν δεν έχεις πάει λύκειο. Η προηγούμενη ομάδα αποτελεί έμπνευση για την καινούρια ομάδα και δεν είμαστε ανταγωνιστικοί προς αυτή. Όταν οι πρεσβύτεροι Γιαννακόπουλοι πήραν την ομάδα, δεν έγινε μέσα σε μία νύχτα, χρειάστηκε εκμάθηση, εμπειρία. Υπάρχει νέα διοίκηση, νέος προπονητής, νέοι παίκτες, αυτό που μένει ίδιο είναι ο κόσμος. Αυτό που είδα απέναντι στον Πανιώνιο είναι ότι ο κόσμος έχει υποδεχτεί θετικά την ομάδα, τους παίκτες, τον Σόφο. Ακόμη κι αυτοί που δεν το εστερνίζονται, εγώ τους θέλω, έτσι σπάει τη μονοτονία, μας δίνει και κίνητρο».

…τις απογοητευτικές εμφανίσεις του Χίλτον Άρμστρονγκ: «Εμείς είμαστε ομάδα. Όταν είσαι ομάδα… Όταν κρυώνουν τα δάχτυλά σου, τα βάζεις όλα στην τσέπη. Αν πας νας δουλέψεις για τον εαυτό σου, μπορεί να γίνει χειρότερο. Δε μπορούν όλοι να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Ανάμεσα στα 12 παιδιά κάποιος μπορεί να μην αντέχει την πίεση, άλλος τα συνεχόμενα ταξίδια. Είμαστε υποχρεωμένοι να διδάξουμε τους παίκτες να γίνουν σύνολο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε