Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πέθανε ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου!

Πέθανε ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου!

– Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών ο διάσημος Τούρκος αρσιβαρίστας
– Έπασχε από ηπατική ανεπάρκεια
– Έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία της άρσης βαρών, σαρώνοντας τα μετάλλια

Εχασε τη μάχη για να κρατηθεί στην ζωή ο διάσημος αρσιβαρίστας, Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, ο οποίος νοσηλευόταν, τις τελευταίες εβδομάδες, σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο “Bakırköy Sadi Konuk” της Κωνσταντινούπολης με ηπατική ανεπάρκεια. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η υγεία του θρυλικού αθλητή επιδεινώθηκε τα τελευταία 24ωρα, βρισκόταν σε τεχνητό κώμα και τα ξημερώματα ανακοινώθηκε ο θάνατος του, σε ηλικία, μόλις 50 ετών.

Ο γεννημένος στη Βουλγαρία αρσιβαρίστας, γνωστός και ως «Ηρακλής τσέπης» (λόγω του ύψους του 1.47μ), εκπροσωπώντας την Τουρκία κατέκτησε τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (1988, 1992 και 1996) και πέντε χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο Σουλεϊμάνογλου αντιμετώπιζε χρόνια πρόβλημα με το συκώτι του, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Στις 6 Οκτωβρίου είχε υποβληθεί επιτυχώς σε μεταμόσχευση του ήπατος, ωστόσο παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία και στις 11 Νοεμβρίου εισήχθη στο νοσοκομείο. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ώστε να κρατηθεί στη ζωή, αλλά ο οργανισμός του δεν άντεξε.

Να σημειωθεί ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είχε ζητήσει ο Σουλεϊμάνογλου να διακομισθή (κι έγινε) σ’ άλλο νοσοκομείο για εξειδικευμένη παρακολούθηση.

Ο θρυλικός «Ηρακλής τσέπης»

Ο Σουλεϊμάνογλου, γνωστός και ως “Ηρακλής τσέπης” είχε γράψει χρυσές σελίδες στο άθλημα της άρσης βαρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη λαμπρή του καριέρα, ο γεννημένος στη Βουλγαρία αρσιβαρίστας κατέκτησε του 3 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, 5 χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα με την Τουρκία, 2 χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο εκπροσωπώντας την Βουλγαρία, 2 χρυσά σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ένα 1 χάλκινο.

Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου: Η επική «μάχη» με τον Βαλέριο Λεωνίδη [vid]

Στη μνήμη όλων έχουν μείνει οι αναμετρήσεις του με τον Βαλέριο Λεωνίδη, με πιο χαρακτηριστική αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996).

Ο.. κατήφορος μετά τους Αγώνες του Σίδνεϊ

Το… αθλητικό του φινάλε δεν ήταν ανάλογο της λαμπρής του καριέρας. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000, γνώρισε την πρώτη και μεγάλη αποτυχία της ζωής του και αναγκαστικά αποσύρθηκε. 

Ο Σουλεϊμάνογλου απέτυχε παταγωδώς χάνοντας και τις τρεις προσπάθειες στην κίνηση του αρασέ. Το ποτό μπήκε στη συνέχεια για τα καλά στη ζωή του κι έτσι του έφερε προβλήματα στο συκώτι, καταστρέφοντας τον.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις