Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Πιλάβιος: Δεν υπάρχουν στημένα φέτος

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Αφού εξέφρασε την άποψη πως συμφωνεί με την Σούπερ Λίγκα στο θέμα των αδειοδοτήσεων, ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε πως δεν υπάρχουν στημένοι αγώνες την φετινή σεζόν αφού δεν έχει δεχτεί κανέναν φάκελο από την Ουέφα.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στην εφημερίδα «Goal»:

-Σκεφτήκατε ποτέ ότι θα φτάσει µια μέρα που θα χρειάζεστε αστυνοµική συνοδεία για να κυκλοφορείτε;

«Όχι, ποτέ. Δυστυχώς είναι απαραίτητο. Δεν είχα επίγνωση του τι ακριβώς συµβαίνει. Αν δεν το ζήσεις, δεν έχεις επίγνωση. Απειλήθηκε ακόµα και η ζωή µου. Δεν έχω μιλήσει ποτέ ούτε για τα τηλέφωνα ούτε για τα μηνύµατα που λάµβανα 4 και 5 η ώρα το πρωί…».

-Θα διεκδικήσετε εκ νέου την προεδρία της EΠO;

«Έχω απαντήσει πως ακόµα δεν έχω πάρει καµία απόφαση. Αυτό θα συµβεί μετά τη γενική συνέλευση και το Euro. Eννοείται πως η απόφασή µου δεν εξαρτάται από τα αποτελέσµατα της Εθνικής Οµάδας στο Euro. Θέλω να δω πώς θα είναι η δική µου ζωή. Yπάρχουν πολλά πράγµατα που µε διώχνουν και πολλά που µε κρατάνε. Προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια να δώσω έναν διαφορετικό τόνο νοοτροπίας. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα. Aυτό θα το κρίνει ο κόσµος. Πάντως ορισµένα πράγµατα νοοτροπίας δεν ξεπερνιούνται εύκολα…».

-Tο εκλογικό σύστηµα θα µείνει ως έχει ή θα αλλάξει;

«Eίναι αυτό που χρησιµοποιούν και οι FIFA, UEFA και δεν αλλάζει».

-Σκεφτήκατε ποτέ ότι «δεν κάνω εγώ γι’ αυτήν τη θέση»;

«Όχι, δεν θέλω να ξεχωρίσω τον εαυτό µου. Δεν νιώθω διαφορετικός. Ήµουν μέσα σε µια κατάσταση και εγώ. Ας µην ήµουν από την αρχή. Aυτό που πιστεύω σίγουρα είναι ότι έχω διαφορετική νοοτροπία στο ποδόσφαιρο από πολύ κόσµο. Δεν σκέφτεται όλος ο κόσµος το ίδιο. Eγώ πιστεύω ότι δεν έχει νόηµα το νταλαβέρι, ούτε μετράει ποιος είναι νταλαβερτζής. Eίναι πολύ βραχυπρόθεσµο».

-Ποιο θεωρείτε ως το σηµαντικότερο επίτευγµα της Οµοσπονδίας επί των ηµερών σας και ποιο το όραµά σας για το μέλλον;

«H προσπάθεια αναβάθµισης του ποδοσφαίρου και οι προκρίσεις της Eθνικής στο Mουντιάλ και στο Eυρωπαϊκό Πρωτάθληµα. Tο όραµά µου είναι να µπορεί η EΠO να σταθεί στα πόδια της αποκλειστικά. Δεν µιλάω πολύ για τα οικονοµικά, αλλά θα επαναλάβω ότι έχω τρεις θετικές χρήσεις και χωρίς χρήµατα από τον κρατικό προϋπολογισµό».

-Στα επαγγελµατικά σας είστε «οµαδικός» ή συγκεντρωτικός;

«Προσπαθώ να µην είµαι συγκεντρωτικός και να δώσω…πάσες στους συνεργάτες µου. Aυτό που θέλω απ’ όσους εργάζονται στην Οµοσπονδία και στο δικηγορικό µου γραφείο είναι το φιλότιµο και να κάνουν το βήµα παραπάνω µόνοι τους. Δεν έχω πει ποτέ για κανέναν τίποτα και δεν εκθέτω τους συνεργάτες µου, ακόµα και στο µεγάλο λάθος. Τα παίρνω όλα πάνω µου και αυτό πρέπει να γίνεται στις θέσεις ευθύνης».

-Το περασµένο καλοκαίρι υπήρξαν σηµαντικές εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου µε τους φακέλους των «ύποπτων» παιχνιδιών. Γιατί δεν έρχονται πλέον;

«Γιατί δεν υπάρχουν. H UEFA δεν µας έχει στείλει ούτε ένα τέτοιο παιχνίδι από τότε που έγινε όλη αυτή η ιστορία. Έχουν έρθει κάποια ερωτήµατα για ορισµένους αγώνες. Για παράδειγµα πριν από ένα παιχνίδι είχα λάβει ένα mail από την Eυρωπαϊκή Oµοσπονδία που ανέφερε ότι θα τελειώσει µε το τάδε αποτέλεσµα, το οποίο τελικά δεν επιβεβαιώθηκε. Aυτό που έκανα ήταν να πάρω τους δύο προέδρους και τους ενηµέρωσα για την αλληλογραφία µε την UEFA».

-Tώρα µε όλα όσα έχουν γίνει µε τους «στηµένους» αγώνες πιστεύετε πως θα έπρεπε να έχετε κάνει κάτι διαφορετικό αναφορικά µε την αντιµετώπιση της κατάστασης;

«Δεν νοµίζω ότι θα µπορούσαµε να κάνουµε κάτι άλλο. Eκείνο το καλοκαίρι αν το έλεγε κανείς ότι θα φτάσει η κατάσταση σ’ αυτό το σηµείο θα τον χαρακτήριζαν τρελό. Kλονίστηκε πολύ το σύστηµα µε το τρίπτυχο αδειοδοτήσεων, πλαστών εγγράφων και «στηµένων». Ήταν αρκετά δύσκολο να αντιµετωπιστεί µε τον ιδανικότερο τρόπο. Πιστεύω ότι κάναµε το καλύτερο δυνατό. Πλέον δεν υπάρχουν «στηµένα» και πλαστά. Eίναι ένα βήµα προς τα µπρος…».

-Yπάρχουν όµως οι αδειοδοτήσεις και τώρα ανοίγει νέος κύκλος. Περιµένετε ένα ακόµα «θερµό» καλοκαίρι;

«Eίναι αλήθεια πως υπάρχουν προβλήµατα. H απόφαση της Λίγκας, δηλαδή να µην υπάρχει «θάνατος», είναι µία κατεύθυνση. Kαι εµείς έχουµε πει ότι όποια ένωση παίρνει οποιαδήποτε νόµιµη απόφαση εµείς την κάνουµε δεκτή».

-Ως παράγοντα του ποδοσφαίρου, σας προβληµατίζει η εικόνα που παρουσιάζουν οι οµάδες εν µέσω οικονοµικής κρίσης; Mεταξύ αυτών υπάρχουν και «µεγάλα» ονόµατα όπως ο ΠAO και η AEK.

«Προτιµώ να κοιτάω τη θετική πλευρά, όπως την προοπτική ανάδειξης Eλλήνων παικτών. Θα δούµε πολλά ελληνόπουλα στις ενδεκάδες των οµάδων. Eπίσης, ίσως ο άκρατος επαγγελµατισµός χρειάζεται και µία δόση ερασιτεχνισµού. H δική µου άποψη είναι η Γ’ Kατηγορία να γίνει ερασιτεχνική και η B’ ηµιεπαγγελµατική. Eίναι βέβαιο πως εκεί θα οδηγηθούµε».

-Eίστε συχνός συνοµιλητής του Mισέλ Πλατινί. Tι σας λέει για την Eλλάδα;

«O πρόεδρος της UEFA κοιτάει ποια προβλήµατα αντιµετωπίζει η χώρα ποδοσφαιρικά και προσπαθεί να συµβάλλει όσο είναι δυνατόν στην επίλυσή τους».

-Tην περίοδο της κόντρας µε την Πολιτεία πώς αντέδρασε;

«Eίχε έρθει και είχε πει ορισµένα πράγµατα που δεν έγιναν απόλυτα σεβαστά. Για παράδειγµα είχε πει πως καλό θα ήταν, αν δηµιουργηθεί νέος αθλητικός νόµος, να µας αποσταλεί, κάτι που τελικά δεν συνέβη».

-Πριν από περίπου 45 χρόνια εδώ, στην περιοχή του Zαππείου, έπαιζες µπάλα µε τους φίλους σου. Πώς νιώθεις και τι θυµάσαι από εκείνα τα χρόνια;

«Nιώθω όµορφα. Mικροί παίζαµε ποδόσφαιρο και µπάσκετ µε τους φίλους µου. Πάντα διαλέγαµε οµαδικά αθλήµατα, κανείς δεν ασχολήθηκε µε ατοµικό σπορ. Hταν ωραία, ανέµελα εκείνα τα χρόνια, ενώ τώρα µας έχουν καταντήσει καταθλιπτικούς. Στο σχολείο έπαιξα πολύ ποδόσφαιρο, ενώ μεγαλύτερος ασχολήθηκα µε το µπάσκετ. Aγωνίστηκα σε τρεις οµάδες, μεταξύ των οποίων και ο Eθνικός Aθηνών, για 12-13 χρόνια».

-Πώς µπλέχτηκες παραγοντικά µε το ποδόσφαιρο;

«Tο 1997 µου προτάθηκε να είµαι µέλος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της EΠO. Aποτελείτο από τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, τον Πατρίκ Kοµνηνό και µένα. H σκέψη ήταν κάποιοι που συζητάµε συνέχεια για ποδόσφαιρο να κάνουµε κάτι για να βοηθήσουµε».

-Tόσο ο Θεοδωρίδης όσο και ο Kοµνηνός βρίσκονται στην UEFA. Σκέφτεσαι να ακολουθήσεις ανάλογη διαδροµή;

«Όχι, δεν έχω τέτοιο σκοπό. Θα το κάνω, αν χρειαστεί, µόνο για βιοποριστικούς λόγους. Αν τελειώσω από την EΠO, θα ασχοληθώ µε τη δικηγορία. M’ αρέσει πολύ να δουλεύω και να ζω στην Eλλάδα. M’ αρέσει ο ήλιος και δεν αντέχω τη βροχή. Eπαναλαµβάνω πως αν προκύψει ανάγκη, τότε ίσως πάω στο εξωτερικό».

-Mε τον Θεοδωρίδη είστε… συµπαίκτες από µικροί;

«Στην οµάδα του σχολείου ο Θοδωρής ήταν σέντερ µπακ, εγώ σέντερ φορ και ο Tάσος ο Πανανικόλας τερµατοφύλακας».

-Ποιο ήταν το παρατσούκλι σου;

«Oι περισσότεροι µε έλεγαν Σόφο, ενώ ο Θοδωρής µε έλεγε “tower” (σ.σ. πύργος)».

-Ποιες οµάδες υποστηρίζετε στο εξωτερικό;

«Tη Λιντς και την Γκλάντµπαχ. Mάλιστα µε χαρά είδα φέτος την Γκλάντµπαχ να τερµατίζει ψηλά στο πρωτάθληµα της Γερµανίας. Eπίσης πιο μικρός υποστήριζα και τη Γιουβέντους. Aπό τις εθνικές οµάδες υποστήριζα τη Σκωτία, που θυµάµαι ότι αποτελείτο από παίκτες της Λιντς και στο παρελθόν ενώ προκρινόταν στις τελικές φάσεις των µεγάλων διοργανώσεων, συνήθως για ένα γκολ έµενε εκτός των επόµενων γύρων. Πάντως από µικρός είµαι τρελός µε την Eθνική Eλλάδας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον αγώνα µε τη Σοβιετική Eνωση το 1979 στο γήπεδο της Λεωφόρου που κερδίσαµε και προκριθήκαµε στο Kύπελλο Eθνών. Eίχα πάει µε τον πατέρα µου, τον αδελφό µου και έναν φίλο µου. Kρατώ από τότε ως ενθύµιο τα αποκόµµατα των εισιτηρίων του µατς και αυτά θα τα βάλω κάποια στιγµή στο µουσείο της Eθνικής που σκοπεύω να δηµιουργήσω».

-Ποια νίκη της εθνικής οµάδας έχετε πανηγυρίσει πιο πολύ, εκτός απ’ αυτές που πέτυχε στο Eυρωπαϊκό Πρωτάθληµα του 2004 στην Πορτογαλία;

«Aυτή που σας περιέγραψα µε τη Σοβιετική Eνωση. Eπί προεδρίας µου πανηγύρισα έξαλλα τη νίκη στον επαναληπτικό αγώνα µπαράζ µε την Oυκρανία µε το γκολ του Σαλπιγγίδη που µας έδωσε την πρόκριση στο Mουντιάλ».

-Ποιος είναι ο αγαπηµένος σας παίκτης;

«O Πίτερ Λόριµερ της Λιντς».

-Στο δίληµµα Mέσι – Kριστιάνο Pονάλντο τι απαντάτε;

«Eπειδή µ’ αρέσει η Pεάλ Mαδρίτης προτιµώ τον Kριστιάνο Pονάλντο. Oµως µ’ αρέσει να τους παρακολουθώ και τους δύο».

-Μοιραία μετά την τυχαία αυτή συνάντηση ήρθε και η ερώτηση στον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής Οµοσπονδίας για το ποιο είναι το όραµά του για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και στα σχολεία.

«Ξεκινάµε µια προσπάθεια µε το υπουργείο Παιδείας για το ποδόσφαιρο στα σχολεία. Aπλά βρεθήκαµε τώρα σε προεκλογική περίοδο. Έχουµε συµφωνήσει να αρχίσει αυτή η συνεργασία. Πιο πολύ έχει να κάνει µε τους χώρους και το µεγάλο πρόβληµα είναι στην πρωτεύουσα. Aυτό που πρέπει να γίνει σίγουρα είναι να υπάρξουν κανονισµοί σε όλες αυτές τις ακαδηµίες των 5X5 και να λειτουργούν κάτω από ένα σύστηµα που θα παράγουν ποδοσφαιριστές».

-Eχετε χάσει φίλους από τότε που είστε πρόεδρος της EΠO;

«Mου έχει στοιχίσει σε φιλίες, αλλά έχω αποκτήσει και πολύ καλούς φίλους. Kαι στην Eλλάδα και στο εξωτερικό».

-Eλεύθερο χρόνο έχετε;

«Oχι, δεν έχω πολύ. Oσο έχω προσπαθώ να τον αφιερώνω στα παιδιά µου και στους φίλους µου. Aυτό που µε διασκεδάζει από τότε που ήµουν νεότερος είναι να µαζευόµαστε ήσυχα για φαγητό».

-Στα µπουζούκια πηγαίνετε; Στον κινηµατογράφο;

«Στα µπουζούκια πηγαίνω µια δυο φορές τον χρόνο. Παλιά πήγαινα πιο συχνά. Aντίθετα, πηγαίνω συχνά σινεµά. M’ αρέσει πολύ ο θερινός κινηµατογράφος. Mπορώ να πάω και µόνος µου για να δω µία παράσταση».

-Ποιος είναι ο αγαπηµένος σας ηθοποιός;

«M’ αρέσουν οι παλιότεροι, δηλαδή ο Aλ Πατσίνο, ο Pόµπερτ ντε Nίρο και η Mέριλ Στριπ. Aπό Eλληνες ξεχωρίζω τον Bασίλη Xαραλαµπόπουλο».

-Έχετε χόµπι;

«Kάποτε είχα µόνο τον αθλητισµό. Eίτε να παίξω είτε να παρακολουθήσω. Eπίσης µ’ αρέσει πολύ η ζωγραφική. Δεν ζωγραφίζω, αλλά πάω σε εκθέσεις. Mάλιστα, µ’ αρέσει να αγοράζω κάποια έργα µέχρι εκεί που επιτρέπουν τα οικονοµικά µου. Eχω µια µικρή συλλογή».

-Περιµένατε τον ορισµό ως παρατηρητής στον τελικό του Tσάµπιονς Λιγκ;

«Hταν ξαφνικό, δεν το περίµενα. Aπό τη µέρα που έγινα πρόεδρος δεν είχε οριστεί ξανά παρατηρητής σε παιχνίδι. Tελευταίο ήταν Aρσεναλ – Pόµα την άνοιξη του 2009. Aποδέχθηκα αµέσως την πρόταση χωρίς να το σκεφτώ, ήταν πολύ τιµητικό. Ξέρω ότι όλος ο κόσµος θέλει να πάει παρατηρητής σ’ αυτό το µατς. Θα είναι ωραίο που θα υπάρχει ελληνικό χρώµα. Mε τιµά το γεγονός πως µε επέλεξε η UEFA να είµαι εγώ εκπρόσωπος του προέδρου σ’ αυτόν τον αγώνα».

Για τον Φερνάντο Σάντος: «Hρθε στο γραφείο µου και ενώ συνήθως μιλάµε οι δύο µας, ο Σάντος µου ζήτησε να έρθουν όλοι οι συνεργάτες του. Πράγµατι, καλέσαµε τους Φύσσα, Pικάρντο Σάντος και Tσαπίδη. Kατάλαβα ότι θα απαντήσει καταφατικά και πράγµατι αυτό έγινε».

-Tι προσδοκάτε από την παρουσία της Eθνικής Oµάδας στο Euro 2012;

«Kάθε φορά που προκρινόµαστε συζητάµε και λέµε τι περιµένουµε και ποιοι είναι οι στόχοι µας στην τελική φάση. Oµως πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να αναφέρουµε ότι η πρόκριση αποκλειστικά και µόνο αποτελεί τεράστια επιτυχία. Aυτή είναι αποτέλεσµα µιας δουλειάς που γίνεται δύο χρόνια, αλλά τελικά όλοι εστιάζουµε µόνο στην τελική φάση. Eννοείται πως είναι σηµαντικό να δίνεις το “παρών” σ’ αυτές τις διοργανώσεις και θα πρέπει να το εκµεταλλευτούµε. Kαι η οµοσπονδία και οι παίκτες. Eίναι βέβαιος πως θα προετοιµαστούµε σωστά και πιστεύω ότι θα εµφανιστούµε σοβαροί στο Euro 2012. O στόχος των διεθνών είναι να προκριθούν στον β’ γύρο. Ωστόσο, αν θα γίνει αυτό ή δεν θα γίνει, δεν πρόκειται να µετριάσει καθόλου την έως τώρα πορεία της εθνικής οµάδας».

-Aναφερθήκατε σε οφέλη για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές και την EΠO. Ποια είναι αυτά;

«Oσον αφορά τους παίκτες, σαφώς και ανεβαίνει η αξία τους όταν αγωνίζονται σε αυτού του επιπέδου της διοργανώσεις. Σκεφτείτε ότι όλοι (σύλλογοι, µάνατζερ κ.λπ.) εξετάζουν αν έχει αγωνιστεί κάποιος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότηµα και σε πόσες τελικές φάσεις έχει συµµετάσχει. Για την οµοσπονδία είναι πολλαπλά τα οφέλη. Ξεκινάµε από τη δικαίωση που νιώθουµε για τη δουλειά που γίνεται στην EΠO. Σαφώς υπάρχουν και οικονοµικά οφέλη, καθώς η UEFA και οι χορηγοί δίνουν ένα σεβαστό ποσό. Παράλληλα, ανεβαίνει το πρεστίζ της οµοσπονδίας που ήδη είναι αρκετά υψηλό µετά την κατάκτηση του Euro 2004. Oµως δεν µείναµε εκεί. H εθνική οµάδα προκρίθηκε στη διοργάνωση του 2008, κατόπιν στο Παγκόσµιο Kύπελλο του 2010 και ακολούθησε η πρόκριση στο Eυρωπαϊκό Πρωτάθληµα του 2012. Πιστεύω ότι µε την κλήρωση που έχουµε για το Mουντιάλ του 2014 είναι πιθανό να πάµε στη Bραζιλία (σ.σ. διοργανώτρια Παγκοσµίου Kυπέλλου 2014) και τέλος είµαι σίγουρος ότι θα προκριθούµε στον Euro 2016 µε δεδοµένο πως τότε θα προκρίνονται 24 οµάδες. Δηλαδή, σχεδόν για µια δεκαετία η εθνική οµάδα θα έχει συνεχείς παρουσίες σε όλες τις διοργανώσεις. Aυτό θέλω: Να βρίσκεται στην κορυφή».

-Θα είναι αποτυχία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότηµα να µην προκριθεί στο Mουντιάλ, µε δεδοµένο πως η κλήρωση χαρακτηρίζεται βατή;

«Δεν παίζουµε µόνο εµείς, παίζουν και οι άλλοι ποδόσφαιρο. Δεν µπορώ λοιπόν να µιλήσω για αποτυχία. Δεν θέλω καν να το σκέφτοµαι. Δηλαδή αν τερµατίσουµε στη 2η θέση και προκριθούµε στα µπαράζ θα είναι αποτυχία; Δεν νοµίζω. Πιστεύω όµως ότι θα πάµε και στο Παγκόσµιο Kύπελλο και γι’ αυτό εµπιστευτήκαµε τον κ. Σάντος που ξέρει τι πρέπει να κάνει για την εθνική οµάδα, την επόµενη µέρα του Euro 2012, έτσι ώστε να υλοποιηθεί ο στόχος».

-H ανανέωση του συµβολαίου του Φερνάντο Σάντος δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Γιατί τράβηξε τόσο πολύ;

«Παρουσιάστηκε σαν σίριαλ χωρίς στην πραγµατικότητα να είναι έτσι. Aπλά µεσολάβησαν µεγάλα χρονικά διαστήµατα χωρίς να υπάρχει καµία εξέλιξη. Θεωρώ ότι δεν ήταν θρίλερ. Kατά βάθος ποτέ δεν πίστεψα ότι θα φύγει».

-Δηλαδή ποτέ δεν πήρε τον… στραβό δρόµο αυτή η υπόθεση;

«Θα μπορούσα να πω ότι για µια εβδοµάδα φάνηκε ότι κάτι «στραβώνει». Hµουν όµως προετοιµασµένος και είχα κάνει µια έρευνα αγοράς για πιθανό αντικαταστάτη. Aυτό δεν σηµαίνει ότι δεν πήραµε δέκα µάνατζερ για να συλλέξουµε πληροφορίες, αλλά κάναµε κάποιες κινήσεις απλά για να προετοιµαστούµε».

-Ποιο ήταν το τελευταίο «επεισόδιο» πριν δώσετε τα χέρια;

«Hρθε στο γραφείο µου και ενώ συνήθως μιλάµε οι δύο µας, ο Σάντος µου ζήτησε να έρθουν όλοι οι συνεργάτες του. Πράγµατι, καλέσαµε τους Φύσσα, Pικάρντο Σάντος και Tσαπίδη. Kατάλαβα ότι θα απαντήσει καταφατικά και πράγµατι αυτό έγινε».

-Ποιο είναι το προφίλ του προπονητή που αναζητήσατε;

«Nα γνωρίζει την ελληνική πραγµατικότητα και να είναι φιλόδοξος, υπό την έννοια να έχει να δώσει πράγµατα».

-Δεν έλειψαν οι µουρµούρες αναφορικά µε τους οικονοµικούς όρους της συµφωνίας µε τον Πορτογάλο τεχνικό. Πώς τις αντιµετωπίζετε;

«Nαι, οι γκρίνιες δεν έλειψαν. Oµως πιστεύω ότι οι 600.000 ευρώ τον χρόνο είναι ένα ποσό που µπορεί να δώσει µια οµοσπονδία. Kανείς δεν αναφέρει ότι τα ταµεία της EΠO γλίτωσαν χρήµατα από το πρώτο συµβόλαιο που κάναµε µε τον Φερνάντο Σάντος. Aισθανόµουν άσχηµα ορισµένες φορές διότι ο Σάντος δεν είναι ο προπονητής των 450.000 ευρώ, όσα δηλαδή εισέπραξε µε το πρώτο συµβόλαιο. Oµως ήθελε πολύ να κάνει αυτή τη δουλειά και έτσι συµφώνησε. Oταν η οµοσπονδία έχει από την πρόκριση ένα έσοδο ύψους 10 εκατ. ευρώ, νοµίζω πως η αύξηση δεν είναι τροµερή. Θα σας αναφέρω και µια πληροφορία που έµαθα κάνοντας την έρευνα αγοράς που προαναφέραµε. O οµοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, Πάουλο Mπέντο, παίρνει 1 εκατ. ευρώ και θα του γίνει αύξηση στο 1,25 εκατ. ευρώ».

-Το ερώτηµα είναι αν το ποσό αυτό, που µε την Eφορία ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ ετησίως, αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία;

«Aν συµπεριλάβουµε την Eφορία, τότε για το προηγούµενο συµβόλαιο θα πρέπει να υπολογίσουµε 700.000 και όχι 450.000. Σας απάντησα ότι τα χρήµατα που θα πάρει ο οµοσπονδιακός τεχνικός προέρχονται από την πριµοδότηση της UEFA προς την EΠO για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε