Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πιλάβιος: Φεύγω ικανοποιημένος – Θα καταθέσω μηνύσεις για τις απειλές!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ εμφανίστηκε ικανοποιημένος για όσα πέτυχε στην θητεία του στην ομοσπονδία, αναφέρθηκε στην Εθνική Ελλάδος, ενώ απάντησε όσα του προσάπτουν, όπως τον χαρακτηρισμό του αντιολυμπιακού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον έντονο διάλογο που είχε με τον Αχιλλέα Μπέο, ενώ για τις απειλές τις οποίες δέχεται το τελευταίο διάστημα, τόνισε πως ετοιμάζεται να απαντήσει με μηνύσεις.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra FM”:

Για το αν νιώθει ικανοποιημένος με τις επιλογές του:
Κανονικά πρέπει να μετρήσουμε και τα χρόνια που ήμουν υπεύθυνος της Ομοσπονδίας το 2004. Δεν μπορώ να απαντήσω γενικά. Νομίζω ναι. 100%. Στη θητεία μου βρήκα προπονητή τον Οτο Ρεχάγκελ που συνέχισε με επιτυχία το εξαιρετικά επιτυχημένο έργο του στην Ομοσπονδία. Πλαισιώθηκε με ανθρώπους που είχαν να κάνουν τα βοηθητικά, διατροφή, γυμναστική και όλα αυτά. Μετά νομίζω ότι η επιλογή του τωρινού μας προπονητή κρίνεται ήδη ως επιτυχημένη. Ηταν καλή επλογή. Το θέμα είναι να πηγαίνει καλά η Εθνική και να έχει συνέχεια. Αυτό έχει σημασία. Βλέπω με μεγάλη μου χαρά ότι τα νέα παιδιά είναι σα να ήρθαν χθες. Θέλω να πω σα να ήταν πάρα πολλά χρόνια στην Εθνική.
 
Για το αν είναι φαβορί η Ελλάδα για πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας:
Εδώ έχουμε έναν πολύ σκληρό αντίπαλο που λέγεται Βοσνία. Πιστεύω ότι αν παίξουμε καλά και παίξουμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον, θα πάμε. Δεν λέω ότι δεν είναι καλή η Σλοβακία. Αλλά η Βοσνία φαίνεται ότι είναι ειδικά τώρα στις αρχές πάρα πολύ καλή.
 
Για το τι σημαίνει για τον ίδιο ο Καραγκούνης:
Ο Γιώργος είναι σημείο αναφοράς, για το πάθος του, για τη διάρκεια που είχε, για την κλάση του, είναι σημείο αναφοράς
 
Για το τι κρατάει από αυτό το «γλυκό ταξίδι»:
Θα κρατήσω φεύγοντας τα συναισθήματα. Περιστατικά και αγώνες μου έχουν μείνει πολλά. Είναι οπωσδήπoτε το ματς με την Ουκρανία και το ματς με τη Ρωσία. Αυτά τα δύο παιχνίδια κυρίως. Και από απόδοση και χαρά είναι το ματς με την Κροατία, εδώ, το δεύτερο ημίχρονο. Εκεί αισθάνθηκα ότι μπήκε μια ομάδα μέσα και λέει «τώρα παιδιά κερδίζουμε εμείς, τέλος».
 
Για το αν έχει επαφές με τον Καραγκούνη:
Με πήρε σήμερα. Δεν μπορώ να αποκαλύψω τι μου είπε. Ο Γιώργος αγαπάει την ομάδα, μου είπε πότε θα πάει στον Λονδίνο, έχουμε μια στενή σχέση με τα παιδιά, ελπίζω να συνεχιστεί με το μέλλον.
 
Για τι τον έχει ενοχλήσει στη διάρκεια της θητείας του:
Τα έχω αφήσει όλα πίσω. Αντίθετα το ότι γύρισε πίσω ο Γκέκας με τον τρόπο που γύρισε και το πώς το μεθοδεύσαμε δείχνει κάτι. Βέβαια με ενόχλησαν πράγματα, αλλά δεν τα κρατάω. Η Εθνική είναι πάνω απ’ όλα.
 
Για το αν θα κρατήσει φιλίες:
Βεβαίως κρατάω. Σαν φίλο μου θα ξεχωρίσω τον Τάκη Φύσσα, χωρίς να πω κάτι άλλο. Όπως με ρωτάτε σας απαντάω.
 
Για τους 16.000 κόσμο στο Καραϊσκάκη:
Νομίζω ότι ήταν περισσότεροι, είχαμε 22.000 εισιτήρια, πρέπει να ήταν 25.000 κόσμος. Παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο στη Λετονία και ήρθαν. Είναι υπέρβαση με την κρίση να έρχεται τόσος κόσμος στο γήπεδο, αλλά φαίνεται ότι επιστρέφει. Αρχισε να ξαναγίνεται αυτό που γινόταν με το Euro 2004. O κόσμος γυρίζει και πρέπει να τον διατηρήσουμε Όπως το 2004 που δεν μπορούσες να βρεις εισιτήριο.
 
Για το αν υπήρξε φραστικό επεισόδιο με τον Αχιλλέα Μπέο:
«Moυ επιτέθηκε, όχι ακριβώς φραστικά. Μου είπε κάποια πράγματα όχι ευχάριστα αλλά δεν μου επιτέθηκε φραστικά. Δεν κατάλαβα καν τι μου είπε. Νομίζω ότι είπε κάτι για τον Ολυμπιακό Βόλου. Όταν πηγαίνεις στο γήπεδο πηγαίνεις για ένα σκοπό. Ο σκοπός αυτός ήταν η Εθνική. Αμα είναι να ακούς όλο τον κόσμο… Μου είπε κάτι δυσάρεστο για τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά δεν μου επιτέθηκε φραστικά».
 
Για το θέμα των τριών ομάδων:
«To ΔΣ σήμερα ζήτησε να ενταχθούν αυτές οι ομάδες στη Football League. Σε μια Ενωση η Ομοσπονδία δεν μπορεί να επιβάλλει κάτι. Πες ότι το επιβάλλει η Ομοσπονδία και η Ενωση δεν το κάνει. Ποια είναι η ποινή; Το θέμα είναι να υπάρχει μια συναίνεση όλων των φορέων. Υπάρχουν διάφορα νομικά προβλήματα αλλά όταν μιλάμε για συναίνεση μιλάμε για μη προσβολή».
 
Για τις «απειλές που δέχεται και αν προτίθεται να καταθέσει μηνύσεις:
Βεβαίως, θα τα καταθέσω όλα στην Αστυνομία για να τελειώνει αυτή η ιστορία. Αυτό είναι βέβαια για τρεις ομάδες όπως μου είπαν. Για τις τρεις ομάδες είναι οι απειλές. Για Ηρακλή, Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου. Όπως επίσης έχω και ανώνυμες επιστολές. Το τελευταίο περιστατικό είναι περίπου κανα 20ήμερο. Δεν έχουν συμβεί περιστατικά στην καθημερινή μου ζωή αλλά το θέμα είναι να μην συμβαίνουν. Βλέπω γενικά βία, βλέπω να χτυπιούνται άνθρωποι. Τι να πω, αν η βία είναι λύση στα προβλήματα… Ολου του κόσμου όχι μόνο του ποδοσφαίρου, αυτό με ξεπερνά.
 
Για το αν φεύγει με ανακούφιση από την Ομοσπονδία:
Aνακούφιση δεν θα το έλεγα γιατί πονάω με ορισμένα πράγματα. Και θεωρώ ότι έχω συμβάλλει κάπως. Θεωρώ όμως ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μου ταιριάζει πιο πολύ.
 
Για το τι ήταν αυτό που τον ώθησε να πάρει την απόφαση να μην κατεβεί στις εκλογές.
Επειδή εγώ σέβομαι τους θεσμούς, θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκλογές στην Ομοσπονδία. Δεν είναι σωστό να πει κανείς το Α ή το Β. Ας κάνει ο κόσμος τις εκλογές και δε νομίζω να νοιάζει τον υπόλοιπο κόσμο αν εγώ έφυγα ή έμεινα. Δεν ενδιαφέρει κανέναν. Το λέω για τον κόσμο. Τι τον ενδιαφέρει γιατί έφυγε ο Πιλάβιος; Φρέσκα κουλούρια τώρα.
 
Για το γεγονός ότι κάποιοι τον χαρακτηρίζουν αντιολυμπιακό:
Τι αντιολυμπιακός, Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τρία πρωταθλήματα επί θητείας μου.
 
Για τα συναισθήματά του τώρα που φεύγει:
Δεν έχω χάσει το χιούμορ μου. Δεν μπορώ να πω ούτε ότι έχω χάσει την ηρεμία μου. Δεν φταίει κανείς άλλος αν εγώ έχω αναλάβει ένα πόστο. Το αν έχω ή όχι την ηρεμία μου φταίω εγώ. Ας μη πήγαινα. Δεν κατηγορούσα ποτέ. Εχω κάνει κάποια πράγματα και φεύγω ικανοποιημένος. Δεν τράβηξα το χαλί στους συνεργάτες μου. Δεν χρέωσα ποτέ ευθύνη σε κάποιους άλλους σε 100 πράγματα που θα μπορούσα να το κάνω άνετα για να βγω εγώ λάδι.
 
Για το αν τον ενοχλεί που ο κ. Σαρρής θέλει να γίνει πρόεδρος:
Αυτό που θέλει να κάνει ο κάθε άνθρωπος είναι δικό του θέμα. Ας κάνει ό,τι θέλει. Η δική μου απόφαση είναι αυτή. Τώρα ποιος θέλει να ηγηθεί και ποιος όχι είναι δικό του θέμα. Θέλω να το τονίσω ότι είμαι από τους μοναδικούς που έχω πει πόσα λάθη έχω κάνει.
 
Για το ποιον εκ των Γκαγκάτση – Σαρρή θεωρεί καλύτερη επιλογή:
Tι με ρωτάτε; Δεν μπορώ να απαντήσω σε τέτοια ερώτηση. Δεν θα πω τίποτα για τις ελογές γιατί δεν κάνει. Σέβομαι τους θεσμούς. Όταν κάνετε γκάλοπ για τις βουλευτικές εκλογές δεν παίρνετε τον πρόεδρο της δημοκρατίας! Είπα και χθες ότι πρέπει να φανούν αντάξιοι στους ψηφοφόρους τους . Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι που μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα και κάποια όχι για πρακτικούς, οικονομικούς οικονομικοτεχνικούς λόγους κ.λπ. Αυτά που μπορούμε, πρέπει εν ελαχίστω να τα τηρήσουμε. Αυτά που λένε πρέπει να μπορούν να τηρηθούν. Και αυτό είναι που τους εύχομαι.

Η ΕΠΟ πετάει το… μπαλάκι στη Football League

Νέος πρόεδρος στην ΚΕΔ

Γκαγκάτσης: Έχει προκαλέσει πανικό η υποψηφιότητα μου!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε