weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Πιλάβιος: Η αθλητική δικαιοσύνη δεν φοβάται – «Ναι» υπό προϋποθέσεις!

Πιλάβιος: Η αθλητική δικαιοσύνη δεν φοβάται – «Ναι» υπό προϋποθέσεις! | Newsit.gr
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Επίσης ο κ. Πιλάβιος, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του “ΣΚΑΪ” εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει η ΕΠΟ την οργάνωση του πρωταθλήματος, αλλά υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρξουν αλλαγές στην οργάνωση της ομοσπονδίας.
 
“Τους βρήκα στο ποδόσφαιρο, δεν με βρήκαν”, είπε για τις συνομιλίες του που ήρθαν στην επιφάνεια. “Σκέφτηκα την παραίτηση, αλλά δεν είναι λύση”, κατέληξε.
 
Αναλυτικά, ο Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε για:
 
-τις ενέργειες της ΕΠΟ: “Πήγαμε το καλοκαίρι σε μία συνέλευση. Είχα πει πως το ποδόσφαιρο διοικείται από μπράβους και παρακράτος. Πήρα την απόφαση μετά να κλείσω την ομοσπονδία. Η Πολιτεία έχει βοηθήσει αρκετά και χωρίς τη συνδρομή της δεν θα μπορούσαν να γίνουν κάποια πράγματα. Μπορεί η ΕΠΟ να προστατεύσει μάρτυρες; Να ανοίξει λογαριασμούς; Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου έχει να κάνει με τους κανονισμούς του. Η ουσία είναι ότι υπήρχαν κάποια παιχνίδια τα οποία προσυνεννοήθηκαν από παράγοντες, ποδοσφαιριστές και προπονητές και από αυτά πλούτισαν άνθρωποι και μετά αυτό το μαύρο χρήμα επανατοποθετήθηκε στο ποδόσφαιρο και σε παράνομες δραστηριότητες. Αυτό λέγεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μιλάμε για οικονομικά εγκλήματα. Πρέπει να δούμε και να κυνηγήσουμε την ουσία. Πού πήγαν τα χρήματα, ποιος τα πήρε και πώς ανακυκλώθηκαν”.
 
-τις αθλητικές ποινές: “Από πέρυσι θεσπίσαμε το θεσμό του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και παρέλαβε χθες τη δικογραφία και θα κάνει άμεσα τη δουλειά του. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουν ορισμένα πράγματα. Έχουμε συγκαλέσει δεύτερη έκτακτη συνέλευση στις 22 Ιουλίου. Πρέπει κατ’ αρχήν να επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη”.
 
-το αν προβλέπει υποβιβασμό μεγάλων ομάδων: “Δεν το νομίζω. Η αθλητική δικαιοσύνη δεν φοβάται και της έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, αλλά πρέπει να υπάρχουν και στοιχεία”.
 
-τις συνομιλίες του με άτομα που συνελήφθησαν: “Εγώ αυτούς τους ανθρώπους τούς βρήκα στο ποδόσφαιρο, δεν με βρήκαν. Με όλο τον κόσμο συνομιλώ μέσα στα πλαίσια που προβλέπονται από τη θέση μου. Δηλαδή έπρεπε όταν μπήκα στην ΕΠΟ να μου πει κάποιος ότι έπρεπε να μιλάω με 29 κι όχι με 34 προέδρους; Κάθε παράγοντας έχει έναν τελείως λανθασμένο τρόπο υπολογισμού της απόδοσης του διαιτητή. Θεωρώ πως η διαιτησία έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να αδικήσουμε τους διαιτητές”.
 
-το αν υπάρχει κίνδυνος για κάποια ομάδα που συμμετέχει στην Ευρώπη: “Για τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA αποφασίζει η ίδια. Η πληροφόρηση που έχω από την ίδια τη συνομοσπονδία, αναφέρει πως πρέπει να υπάρχει μία τελεσίδικη απόφαση από ανώτατο αθλητικό δικαστήριο”.
 
-την περίπτωση να αναλάβει η ΕΠΟ την οργάνωση του πρωταθλήματος: “Εγώ το βλέπω θετικά. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με προϋποθέσεις διαφορετικής οργάνωσης της ομοσπονδίας. Έτσι όπως είναι τώρα η ομοσπονδία, δεν γίνεται. Μιλάω κυρίως για την ανάγκη ύπαρξης στην ομοσπονδία ατόμων με διεθνή εμπειρία”.
 
-το αν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο παραίτησης: “Βεβαίως και έχω σκεφτεί την παραίτηση, αλλά δεν είναι λύση αυτή. Δεν κάνεις τίποτα αν σηκωθείς και φύγεις”.
 
Θέλει να βάλει “στοπ” στην διαρροή διαλόγων ο Πιλάβιος
 
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ επισκέφτηκε την Τετάρτη τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε (έγινε σε συνεννόηση με τη Σούπερ Λίγκα), έχοντας σαν αντικείμενο συζήτησης τους διαλόγους διάλογοι που διαρρέουν στα ΜΜΕ και έχουν σχέση με τη δικογραφία των “στημένων” αγώνων.
 
Ο κ. Πιλάβιος επιχείρησε να μπλοκάρει τον. ανεξέλεγκτο χορό των συνομιλιών και εκείνο που μένει είναι να δούμε αν τα κατάφερε, με το πρώτο δείγμα να είναι θετικό, καθώς η Τετάρτη ήταν η μόνη που δεν διέρρευσαν τέτοιου είδους στοιχεία της δικογραφίας.
 
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος παραπονέθηκε στον κ. Τέντε για την ανεξέλεγκτη διαρροή της δικογραφίας. Μάλιστα ανέφερε ότι βγαίνουν διάλογοι οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και δεν αποσκοπούν σε τίποτα περισσότερο από το θίξουν υπολήψεις παραγόντων του ποδοσφαίρου, διαιτητών και άλλων εμπλεκομένων.
 
Επίσης, διατύπωσε και την άποψη ότι παραβιάζονται και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ξεκαθαρίζοντας όμως πως η ΕΠΟ δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη δημοσίευση διαλόγων που έχουν σχέση με τη δικογραφία και δείχνουν στον κόσμο τη δράση των εμπλεκομένων στους “στημένους” αγώνες.
 
Την Τρίτη οι παράγοντες των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας διατύπωσαν παρόμοιες απόψεις στο ΔΣ της διοργανώτριας και έψαχναν τρόπους αντίδρασης.
#TAGS MM