Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πιλάβιος: Η UEFA Θα αποφασίσει για τη συμμετοχή των Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έριξε ουσιαστικά το μπαλάκι στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, υπεραμύνθηκε της επιλογής του να σταματήσει η δημοσιοποίηση των διαλόγων που υπάρχουν στη δικογραφία, ενώ δεν απέκλεισε να δημοσιοποιηθούν κάποια στιγμή οι φάκελοι των αδειοδοτήσεων αρκεί να εξασφαλιστεί η προστασία των πορσωπικών δεδομένων των ομάδων.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε στον Sentra FM…

Για την απόφαση δικαίωσης του ΟΦΗ και αν αυτή αποτελεί κόλαφο για την ΕΠΟ: «Το ότι ο ΟΦΗ πρέπει να αγωνιστεί χωρίς κριτήρια, ήταν μια απόφαση σε συνεργασία με την UEFA. Εμείς είμαστε πιο αυστηροί. Κόλαφος θα ήταν αν ήμασταν πιο χαλαροί από ό,τι έπρεπε. Δεν έχω διαβάσει την απόφαση που λέει για νέα σύνθεση επιτροπής και δεν μπορώ να σχολιάσω. Είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες αυτά που μου λέτε».
Για το γεγονός πως ο ΟΦΗ προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια: «Η πρώτη που έπρεπε να ενεργήσει για το θέμα ήταν η Football League και όχι η ΕΠΟ».

Για την υπόθεση Ηρακλή και την προσφυγή στο CAS:
«Μου κάνετε ερωτήσεις που δεν τις καταλαβαίνει… Ο καθένας μπορεί να προσφύγει όπου θέλει και τα όργανα αποφασίζουν».

Για το κλείσιμο της ΕΠΟ για 15 ημέρες και τι αποτέλεσμα είχε: «Λύθηκαν πολλά προβλήματα. Ένα παράδειγμα είναι η συνδρομή της πολιτείας για τις πλαστές ενημερότητες. Δεν ξέρω αν αποδείχθηκε σημαντική. Ήταν μια σημειολογική κίνηση. Ένα μήνυμα, μια κραυγή αγωνίας. Υπήρχαν πράγματα και έπρεπε να λειτουργήσει η ομοσπονδία. Τα θέματα όμως, μπήκαν σε έναν δρόμο. Προκηρύξαμε νέα συνέλευση για τις 22 Ιουλίου».


Για την πρόταση να αναλάβουν οι ΠΑΕ τον έλεγχο των οπαδών:
«Όλο το ποδόσφαιρο μαζί ζήτησε από την πολιτεία τρία πράγματα. Ένα από αυτά είναι ότι όταν κάποιος μπαίνει στο γήπεδο δεν μπορεί να τον ελέγχει η ίδια η ΠΑΕ. Δεν είναι θέμα το ποιος φταίει. Αλλά τη μία λέμε η αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της, την άλλη πως δεν έγινε εκείνο ή το άλλο. Πάντα το μπαλάκι πηγαίνει από τον έναν στον άλλο, οπότε δεν βρίσκεται λύση. Τώρα, λέμε παίρνουμε εμείς την ευθύνη 100%».

Για το θέμα των αδειοδοτήσεων και γιατί δεν δόθηκαν οι φάκελοι στη δημοσιότητα:
«Τα μέλη του δικού μου
συμβουλίου δεν μου το ζήτησαν ποτέ! Στη Βουλή το ζήτησαν, αλλά οι φάκελοι δεν μπορούν να δοθούν λόγω εμπιστευτικότητας. Δεν είχα αντίρρηση, αλλά έπρεπε να σβηστούν όλα τα προσωπικά δεδομένα. Το θεωρείτε εσείς αυτό; Έχω υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας. Ο κ. Καλογιάννης έκανε μία πρόταση. Αδειοδότηση να την κάνουν οι Λίγκες. Ας τις κάνουν. Εκτός από τις πέντε ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Είχα πει στη Λίγκα αν θέλουν να τα δείξουμε. Δεν έχω να κρύψω τίποτα».

Για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται και γιατί δεν αντιδρά:
«Σε κάθε προσωπική επίθεση που μου κάνουν, δεν μπορώ να παραβαίνω τους κανονισμούς. Αν η κοινωνία θέλει και εγώ δεν έχω νομικό πρόβλημα, ας τα πάρουν. Είναι επικοινωνιακά παιχνίδια αυτά. Αν θέλει ο κόσμος να γίνει επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Θα θέλατε να είστε ποδοσφαιριστής και να ήξερε όλη η Ελλάδα πως επειδή δεν υπογράψατε ότι είστε πληρωμένος, έπεσε η ομάδα σας;».

Για το γεγονός πως πήγε στον εισαγγελέα και ζήτησε να σταματήσουν να δημοσιεύονται οι διάλογοι: «Πρέπει να δείτε τον πρόεδρο της ΕΠΟ ως άτομο με ευθύνες. Έγινε για να προστατευτούν κάποιοι άνθρωποι. Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω».


Για τις δικές του συνομιλίες:
«Λυπάμαι για την ερώτηση. Αν θέλετε να βλέπετε τις συνομιλίες όπως τις βλέπετε, δείτε τις. Κανένα πρόβλημα. Αποκομίστε κι εσείς και ο κόσμος όποια εντύπωση θέλετε. Δεν θα απαντήσω ούτε θα απολογηθώ για ένα μήνυμα ή μία κουβέντα. Μιλάω με όλους τους παράγοντες, δεν είναι μόνο ο Μπέος ή ο Ψωμιάδης. Ο κόσμος δεν ξέρει υπό ποιες συνθήκες γίνεται ένα τηλεφώνημα. Μπορεί να έχω μπροστά μου 45 άτομα, μπορεί να είμαι σπίτι και να κοιμάμαι, μπορεί να είμαι σε μία σύσκεψη».

Για τον πρώην υπάλληλο της ΕΠΟ, Γιάννη Παπαδόπουλο: «Δεν μου άρεσε αυτό που έγινε. Πού να ξέρω ποιος παίζει στοίχημα. Λυπάμαι που το λέω. Έχει χαθεί λίγο το focus που πρέπει να γίνει. Έχει μείνει στους διαλόγους, ενώ έχουν παιχθεί εκατομμύρια πάνω σε παιχνίδια».


Για το αν υπάρχει περίπτωση να επιβληθούν ποινές:
«Είπα πως αν δεν υπάρχουν στοιχεία δεν μπορεί να καταδικαστεί κανείς».

Για το αν έχει εμπιστοσύνη στην αθλητική δικαιοσύνη: «Είναι δυνατόν να κάθομαι να λέω αν έχω ή δεν έχω εμπιστοσύνη στην αθλητική δικαιοσύνη; Να λέω αν μου αρέσει ή δεν μου αρέσει μια απόφαση;»

Για τις «χαλαρές» ποινές που υπάρχουν:
«Σιγά σιγά και με λίγα βήματα να δούμε κάτι καλύτερο στο μέλλον. Φέτος είχαμε τις πιο πολλές ποινές από τα προηγούμενα χρόνια. Θα σας στείλω τα αρχεία. Ήταν η πιο αυστηρή χρονιά».

Για το αν θα υπάρξει αποτέλεσμα:
«Αν δεν καταλαβαίνει ο κόσμος πως κάτι άλλαξε, λυπάμαι αλλά πρέπει να το επικοινωνήσουμε καλύτερα. Πρέπει να το πιστέψει ο κόσμος. Εγώ είμαι αισιόδοξος και ο κόσμος μπορεί να περιμένει ότι κάτι θα γίνει. Στην Ελλάδα η καταστροφολογία και η υπερβολή είναι στο μάξιμουμ».

Για τις ομάδες στην Ευρώπη:
«Πρέπει να αποφασίσει η UEFA. Και το δίκαιο της UEFA επιτρέπει τα πάντα. Αν η Τουρκία αποφασίσει κάτι δεν μας δεσμεύει. Η κάθε χώρα έχει δικό της δίκαιο».

Για το αν μετάνιωσε που ανέλαβε πρόεδρος:
«Όχι, δεν μετάνιωσα καθόλου. Ο καθένας στη ζωή κάνει ό,τι μπορεί. Και η ιστορία κάτι λέει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε