Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Πιλάβιος: Κανείς δεν θέλει πρωτάθλημα με 14 ομάδες

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε στις νέες διώξεις που ασκήθηκαν εις βάρος ομάδων και προσώπων του ποδοσφαίρου, στο θέμα του Ηρακλή αλλά και στον Φερνάντο Σάντος για τον οποίο τόνισε ότι θα τον ήθελε για πολλά χρόνια στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Δείτε τις νέες πειθαρχικές διώξεις

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, μίλησε στη NOVa…

Για τις νέες διώξεις: «Περιμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Έχει λόγο και η Λίγκα. Σε συζήτηση που είχα μαζί τους, μου είπαν πως θεωρούν ελαστική περίοδο μέχρι τέλος Οκτώβρη. Κανείς δεν θέλει πρωτάθλημα 14 ομάδων. Ούτε εγώ. Νομίζω όμως πως μέσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό που έγινε, είναι λογικό να υπάρχει αναστάτωση. Γίνονται παρεμβάσεις από την Πολιτεία σίγουρα, δεν το αμφισβητεί ούτε η ίδια η Πολιτεία. Πρέπει να πάμε χέρι χέρι με την Πολιτεία, αλλιώς δεν γίνεται».

Για τις αδειοδοτήσεις:
«Η αδειοδότηση για μένα είναι ένας πολύ σωστός θεσμός. Ισως δεν πείθουμε, τι να σας πω; Έχουμε ζητήσει ακριβώς τον κώδικα της UEFA. Ισως πρέπει να γίνουμε πιο αυστηροί. Ολοι κάνουμε την αυτοκριτική μας. Θα συζητήσω το θέμα αυτό με τη Λίγκα. Δύο ομάδες δεν πήραν άδεια όμως ακόμα είναι στα δικαστήρια». 

Για το θέμα του Ηρακλή: «Φτάνει να δείτε μόνο το υπόμνημα που έχει στείλει ο Ηρακλής στο CAS και αναφέρεται στο πρόσωπό μου. Δεν θα πω τίποτα άλλο. Σέβομαι πάρα πολύ τον Ηρακλή. Μεγαλώσαμε με παίκτες όπως ο Χατζηπαναγής. Αυτές είναι αποφάσεις δικαστηρίων. Κάποτε πρέπει να κοιταζόμαστε και λίγο στον καθρέφτη. Να ρίχνουμε ευθύνες γύρω γύρω αλλά να κοιτάμε και τις δικές μας ευθύνες. Τα λάθη μας. Δεν γίνετε να λέμε εκ παραδρομής έγινε αυτό το λάθος. Εγώ συνεντεύξεις Τύπου δεν κάνω. Μια φορά έκανα, αν θυμάστε, για να μιλήσω και να εξηγήσω το θέμα της αδειόδοτησης».

Για την Εθνική ομάδα και τον Φερνάντο Σάντος: «Καταρχήν ο κύριος Σάντος έχει εκπονήσει ένα πάρα πολύ σημαντικό σχέδιο. Καταρχήν να σας πω πως και εμείς όπως και όλος ο κόσμος υποφέρουμε οικονομικά. Νομίζω πως πρέπει να αρχίσουμε με την Εθνική ομάδα κάτω των 15 ετών. Για να έχουμε μια βάση.


Θέλω να καλέσω τον κόσμο στο παιχνίδι με την Κροατία που ίσως κρίνει και την πρόκριση. Θέλω να σας πω πως προσωπική μου άποψη είναι πως ο κύριος Σάντος πρέπει να παραμείνει για πολλά χρόνια. Εγώ θα ανανέωνα τον κ. Σάντος για άλλα δύο χρόνια από τώρα. Ελπίζω να συμφωνούν και οι υπόλοιποι. Εμένα αυτή θα είναι η πρότασή μου».

Για το θεσμό του Κυπέλλου: «Πιστεύω πως θα γίνει κανονικά το Κύπελλο. Θα προλάβουμε. Θέλω να επαναλάβω. Αυτά που έγιναν αυτό το καλοκαίρι στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν έχουν ξαναγίνει. Θα προλάβουμε. Όλα θα γίνουν».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε