Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πιλάβιος στους διαιτητές: Κλείστε τα κινητά. Όλα μαθαίνονται!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με μία ενδιαφέρουσα ομιλία του Σοφκλή Πιλάβιου ολοκληρώθηκε η πρώτη συγκέντρωση των διαιτητών εν όψει της νέας σεζόν στην Σούπερ Λιγκ.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας χαρακτήρισε “κατάντημα” το γεγονός πως όλοι θεωρούν ότι η ΕΠΟ είναι μονάχα η διαιτησία και τίποτα άλλο, ενώ τους συμβούλευσε να μείνουν ανεπηρέαστοι, να μην κάνουν συμβιβασμούς και σκόπιμα λάθη διότι γίνονται αντιληπτά, καθώς και να… κλείνουν τα κινητά τους τηλέφωνα στο ημίχρονο!

 
Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου της ΕΠΟ στη συγκέντρωση των διαιτητών:

“Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία πέτυχε τον πρώτιστο στόχο που είχε θέσει τον τελευταίο χρόνο και δεν ήταν άλλος από την ένταξή της στη συνθήκη της UEFA. Αυτή η επιτυχία, ωστόσο, για την οποία ευχαριστήσαμε ως ομοσπονδία την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και τη Διεύθυνση Ανάπτυξη για τη δουλειά που έκαναν, δεν φτάνει.

Ήταν ένα τυπικό κομμάτι που ολοκληρώθηκε. Η εικόνα του ποδοσφαίρου είναι η ουσία. Και η εικόνα αυτή εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από εσάς. Από το τι κάνετε εσείς κάθε Κυριακή. Όταν με ρωτούν σε προσωπικό επίπεδο πως είναι η καθημερινότητά μου στην ΕΠΟ, απαντώ πως όλα καλά είναι, αλλά ένα θέμα έχω μόνιμα. Δεν μπορεί αυτό το θέμα να είστε εσείς. Δεν μπορεί συνεχώς να έχω ένα θέμα. Ποιος είναι διαιτητής, πως παίζει, τι κάνει. Γι αυτό ό,τι αλλαγές έγιναν ή όποιες προσθήκες έγιναν κατά τη γνώμη της Επιτροπής, είχαν ως στόχο το καλό. Αυτό οφείλετε να το σεβαστείτε. Και οι παλαιότεροι και οι νεότεροι.

Εμείς ως ΕΠΟ δεν πρόκειται να δείξουμε ανοχή σε φαινόμενα που προέρχονται από το παρελθόν. Δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή. Για να είστε εδώ παρόντες σημαίνει ότι η ΚΕΔ και η ΔΑΔ έχουν κρίνει πως είστε ικανοί και μπορείτε να προσφέρετε στην κορυφαία κατηγορία. Κι εμείς ως ΕΠΟ έχουμε επιλέξει τις Επιτροπές που σας επιλέγουν. Συνεπώς εσείς πρέπει να ακολουθείτε μόνο αυτούς τους ανθρώπους.

Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως κάθε χρόνο τα ίδια μας λες. Κάθε χρόνο θα σας τα λέω. Και κάθε καλοκαίρι θα γίνονται και οι κρίσεις που γίνονται. Κι εσείς κρίνεστε κάθε ημέρα. Όχι μόνο εντός αλλά και εκτός γηπέδων. Δεν επιθυμώ να δώσω οδηγίες προς ναυτιλλομένους, τις ξέρετε καλά τις οδηγίες και θα σας τις δώσουν και οι αρμόδιοι, αλλά επιθυμώ να σας πω μόνο αυτό: Δεν πρόκειται η ομοσπονδία να ανεχθεί κανένα λάθος μη ανθρώπινο.

Καταλαβαίνουμε όποια λάθη κάνετε και είναι ανθρώπινα. Μειώστε τα. Κλείστε τα κινητά. Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Κλείστε τα και στο ημίχρονο. Μην κάνετε συμβιβασμούς. Μην κάνετε ένα λάθος και προσπαθείτε να το διορθώσετε με ένα άλλο. Μην τα κάνετε αυτά τα πράγματα. Έγινε ένα λάθος, τελείωσε, προχωρήστε. Μην κάνετε συμβιβασμούς. Και κυρίως και πάνω απ’ όλα μην ακούτε κανέναν. Όλοι μας ξέρουμε ή μαθαίνουμε αν κάποιος πήρε τηλέφωνο κάποιον, αν τον προσέγγισε και πώς. Όλα μαθαίνονται.

Προσπάθησε να σας πλησιάσει κάποιος, σας τηλεφώνησε, εδώ είναι τα μέλη της ΚΕΔ και της ΔΑΔ να μιλήσετε. Να υπάρχει πληροφόρηση σ’ εμάς για το τι θέλει ο καθένας που επιχειρεί να σας προσεγγίσει και μετά μην ανησυχείτε. Αφήστε το στην ομοσπονδία. Μείνετε ανεπηρέαστοι γιατί εσείς είστε η εικόνα της ομοσπονδίας. Έχουμε φτάσει στην κατάντια, διότι περί κατάντιας πρόκειται πλέον, να λένε όλοι ότι η ΕΠΟ είναι η διαιτησία. Η ΕΠΟ δεν είναι η διαιτησία. Η διαιτησία είναι ένα κομμάτι της ομοσπονδίας.

Στην ΕΠΟ παράγεται ένα τεράστιο έργο και στο τέλος φτάνει να απολογείται μονίμως για το τι κάνουν κάθε Κυριακή οι διαιτητές. Δεν το θέλω αυτό και δεν θα το ανεχτώ άλλο”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε