weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Πιλάβιος: Συναντήθηκα με τον Κούγια αλλά όχι με τον Δαλούκα

Πιλάβιος: Συναντήθηκα με τον Κούγια αλλά όχι με τον Δαλούκα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε…

Για τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο δε διανύει τις καλύτερες μέρες του. Αλλά εμείς δεν πετάμε λευκή πετσέτα. Είμαστε εδώ. Είμαι αποφασισμένος να φτάσουμε σύντομα στη μέρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο δε θα παίζετε στην Ευελπίδων».

Για το αν συναντήθηκε με τον Δαλούκα: «Δεν υποσχέθηκα σε κανένα διαιτητή ότι θα επανέλθει σε κανένα πίνακα. Θεωρώ αντίθετα ότι ο κ. Δαλούκας θα ήταν πολύ δύσκολο να διαιτητεύσει. Δεν πιστεύω να το θέλει κι ο ίδιος πλέον. Ηταν καλός διαιτητής αναμφισβήτητα, αλλά φανταστείτε να σφύριζε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Από κει και πέρα, υπάρχει ΚΕΔ κι αυτή κρίνει».

Για τη συνάντησή του με τον Κούγια: «Τον γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια, έχει έρθει στο γραφείο μου, αλλά κάποιες φορές, του είπα χθες που τον πήρα για χρόνια πολλά, σ’ αυτό υπήρξε μια παρανόηση. Ίσως δεν εκφράστηκε σωστά ότι ήρθε, αλλά όχι για να με ενημερώσει».
 
Για τις καταγγελίες που φτάνουν στην ΕΠΟ: «Ολες οι πληροφορίες που μου έρχονται, καταγγελίες, ζούμε στη χώρα του παρολί. Επιλαμβάνομαι πάντα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιληφθώ σε έγγραφες επιστολές επώνυμες».
 
Για το αν εμπλέκεται σε κάποια κασέτα: «Δεν γνωρίζω, τι υπάρχει, τι κυκλοφορεί. Είπατε εμπλέκομαι. Είναι λάθος λέξη. Άλλοι λένε 3, 4, 16 κασέτες».
 
Για τα επεισόδια στην Τούμπα: «Θα συμφωνήσω με τον κ. Μπιτσαξή. Πρέπει να αποκτήσει το ποδόσφαιρο κανονιστικούς μηχανισμούς. Θα δουλέψουμε πολύ στα θέματα βίας και διαιτησίας. Στο επόμενο συμβούλιο θα τεθούν αυτά τα θέματα. Θα βρούμε τρόπο να βγάλουμε τα βεγγαλικά από τα γήπεδα. Δεν είναι ζούγκλα τα γήπεδα. Πρέπει να δράσουμε ανεξαρτήτως των Αρχών. Εμείς να το κάνουμε και να μην τα ρίχνουμε στην Αστυνομία. Πρέπει να δει το ποδόσφαιρο τι θα κάνει. Οι ευθύνες της Πολιτείας είναι μεγάλες. Αλλά εμείς πρέπει να δούμε τι να κάνουμε».

Για το αν θα παρέμβει η UEFA:
«Η UEFA παρακολουθεί στενά το τι γίνετε σε όλες τις χώρες-μέλη της. Ακόμα δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια αλλά στο μέλλον είναι πιθανόν να ζητήσει εξηγήσεις ή να υποβάλει προτάσεις»

Για τα ύποπτα ματς:
«χουμε επιτροπές που μπορούν να κάνουν ορισμένα πράγματα και έχουμε κάποια όρια. Είχα κατηγορηθεί για τους ύποπτους αγώνες και το ότι δεν πήγαν στην αθλητική δικαιοσύνη. Εμείς δε θέλουμε να συγκαλύψουμε. Εμείς, όμως, δεν μπορούμε να ανοίξουμε λογαριασμούς και δεν μπορούμε να προστατεύσουμε μάρτυρες, δεν, δεν, δεν…».

Για τις δηλώσεις Μπιτσαξή για το πρωτάθλημα:
«Είπε ότι θέλει την ΕΠΟ συνομιλητή. Έχουμε καλή συνεργασία με την Πολιτεία»


Για την αδειοδότηση:
«Πέρυσι έλαβαν άδεια 8 ομάδες. Οι 5 που δεν έλαβαν έπεσαν κατηγορία. Τα αθλητικά κριτήρια και τα κριτήρια υποδομής είναι σχεδόν τα ίδια με ότι ίσχυε μεχρι τώρα».
 

Για τα οικονομικά κριτήρια: «Πιο αυστηρά πλέον. Χρειάζονται περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία, βεβαιωμένα από δημόσια αρχή. Κάθε οφειλή σε παίκτη διοικητικό προσωπικό κ.τ.λ. πρέπει να έχει και αποδείξεις. Φέτος στις επιτροπές πρόεδρος είναι δικαστικός λειτουργός».
 
Για τη θέση της ΕΠΟ: «Η ΕΠΟ επεδίωξε μια ρεαλιστική προσέγγιση του θέματος λόγω και της δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Λόγω της δύσκολης κατάστασης της οικονομίας θα μπορούσαμε να είμαστε πιο επιεικείς. Η πρόταση μας απορρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα. Πλέον το βάρος πέφτει στις ίδιες τις ΠΑΕ. Αυτό το μήνυμα ετοιμότητας θέλουμε να εκπέμψουμε σήμερα προς ομάδες και φιλάθλους ώστε να μην υπάρχουν εξιλαστήρια θύματα. Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από καθαρές και αντρίκιες κουβέντες»
 
Για τα χρονικό όριο: «Έχουμε ζητήσει από τη Superleague να τελειώσει η όλη διαδικασία μέχρι το τέλος Απριλίου και τη λήξη των πλέι οφ. Για τα επιμέρους κριτήρια, υπάρχουν σπαστές ημερομηνίες για κάθε ομάδα. Μέχρι την 10η Απριλίου θα πρέπει να έχει κλείσει η όλη διαδικασία για να γίνουν τα δικαστήρια»
 
#TAGS MM