Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πιλάβιος: Θα ρίξω μπουνιά στο μαχαίρι και αν ματώσω, μάτωσα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε στις αρκετές επιθέσεις που δέχθηκε την Παρασκευή στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.

 Τζώρτζογλου και Χατζηαποστόλου έστησαν… στον τοίχο τον Πιλάβιο

 
Με μία εξαγγελία, ο κ. Πιλάβιος ζήτησε από τους εκπροσώπους των Ενώσεων να «μην ακυρώνουν με τη στάση τους την προσπάθεια κάθαρσης που γίνεται στο ποδόσφαιρο» και δήλωσε διατεθειμένος ο ίδιος να «ρίξει μπουνιά στο μαχαίρι και να… ματώσει» προκειμένου αυτή να επιτευχθεί!
 
Μετά τη δριμεία κριτική που του ασκήθηκε για όλα τα επίκαιρα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας της ΕΠΟ (αδειοδοτήσεις, πλέι-οφ, πλαστογραφίες, στημένα), ο Σοφοκλής Πιλάβιος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους στη δευτερολογία του.
 
Αφού τόνισε, λοιπόν, ότι “… κάτι καλό πάει να γίνει στο ποδόσφαιρο, μην το ακυρώνετε με τη στάση σας” και ζήτησε “… να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να δουλέψει”, συνέχισε: “Δεν θέλω να πω τι έχει κάνει η ΕΠΟ για το θέμα. Ας το αφήσουμε, είναι λεπτά ζητήματα αυτά.
 
Απ’ την πλευρά μου, μιλάω με όλους τους προέδρους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου. Να ξέρετε ότι θα ρίξω μπουνιά στο μαχαίρι και αν ματώσω, μάτωσα. Όσο για σας, κ. Τζώρτζογλου (σ.σ. αναφερόμενος στην επίθεση που του είχε εξαπολύσει εκείνος νωρίτερα), λυπάμαι για το ύφος σας”.
 
Όσον αφορά στις προτάσεις να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, ο κ. Πιλάβιος ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει («όσο είμαι εγώ πρόεδρος, 57 Ενώσεις θα ψηφίζουν). Για την περίπτωση του ΟΦΗ, τόνισε ότι “… το διαιτητικό δικαστήριο ήταν εκείνο που του είπε να πάει στα πολιτικά δικαστήρια» και παρόλο που παραδέχθηκε πως «ήταν μια αδυναμία του συστήματος», τόνισε ότι «αυτί Αρεοπαγιτών δεν μπορώ να τραβήξω. Παρόλα αυτά, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα φτιαχτεί νέο, αναβαθμισμένο διαιτητικό δικαστήριο”.
 
Αναφερόμενος, δε, στο θέμα των αδειοδοτήσεων, τόνισε ότι “… είναι άδικο αυτό που έγινε για την ΕΠΟ” και προανήγγειλε ότι «από ‘δω και πέρα θα κάνουν την αδειοδότηση οι Λίγκες και η ομοσπονδία θα κάνει μόνο εκείνη για τις ομάδες που παίζουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα”.
 
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως ότι -εκτός των υπολοίπων- στη σημερινή Γ.Σ. οι πρόεδροι των ΕΠΣ Δράμας και Λακωνίας, κ.κ. Φωτίου και Καρράς πρότειναν να ανασταλούν τα καθήκοντα του κ. Κανελλόπουλου ως εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην ελληνική ολυμπιακή επιτροπή και να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Γεωργιάδης, μέχρι να ξεκαθαρίσει η εμπλοκή των δύο στο σκάνδαλο με τα στημένα.
 
Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης, από την πλευρά του, ήταν εκείνος που πήρε τελευταίος το λόγο, αποδίδοντας την παραίτησή του από την επιτροπή ιδιότητας και μεταγραφών σε προσωπικούς λόγους.
 
“Ουδεμία πίεση δέχθηκα, παρά μόνο ψυχολογική βία από κάποιες εφημερίδες και sites», είπε και εξήγησε: «Παραιτήθηκα διότι έχω πολύ στενή φιλική σχέση με τον πρόεδρο της Βέροιας και γιατί ο Αλέξης Κούγιας, πολύ πριν ξεσπάσει η υπόθεση των πλαστογραφιών, είχε έρθει και μου είχε καταθέσει προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της επιτροπής”.
 
Στη συνέχεια, δε, ο κ. Κουρίδης προχώρησε σε ένα ρεσιτάλ άστοχων τοποθετήσεων, μη διστάζοντας να υποστηρίξει ότι “… η υπόθεση με τα στημένα άρχισε να βγαίνει επειδή έκλεισε η ΕΠΟ στις 3 Ιουνίου. Η ΕΠΟ το ξεκίνησε. Το κράτος δεν έχει κάνει τίποτα για το ποδόσφαιρο», ενώ νομίζοντας προφανώς ότι… πραγματοποιείται κάποιος διαγωνισμός διαφθοράς, είπε ότι «το ποδόσφαιρο είναι πολύ λιγότερο διεφθαρμένο από άλλους τομείς της κοινωνίας”. Και κατέληξε λέγοντας: “Ό,τι λεφτά έβγαλα, ήταν μόνο από το μισθό μου”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε