Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πιλάβιος: Υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας στην ΕΠΟ γι’ αυτό καθυστερούμε!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας έδωσε απαντήσεις για τις αποφάσεις της προηγούμενης εβδομάδας, των παθών όπως τη χαρακτήρισε και προανήγγειλε αλλαγές το καλοκαίρι.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε στον NovaΣπορ FM…

Για την αργοπορία στην έκδοση αποφάσεων της ΕΠΟ: “Υπάρχουν ημερομηνίες μέσα στις οποίες πρέπει να βγαίνει μια απόφαση, ωστόσο υπάρχουν στην ΕΠΟ και γενικά στο ποδόσφαιρο, πάρα πολλές δικαστικές επιτροπές που αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην γρήγορη έκδοσή της. Για τον λόγο αυτό έχω κάνει πρόταση να το δούμε για το καλοκαίρι. Οι πειθαρχικές επιτροπές μόνο είναι τρεις. Μετά υπάρχουν διαιτητικές, δικαστικές κλπ. Πιθανόν θα πρέπει να υπάρχει μία πειθαρχική και μία εφέσεων.

Η πειθαρχική της ΕΠΟ είναι υπεύθυνη και για το Κύπελλο και για τη Β’ Εθνική. Υπάρχει τρομερός φόρτος εργασίας. Μερικές φορές πρέπει να υπάρχει ελαστικότητα. Εγώ από την πλευρά μου, μόλις ανέλαβα, κάλεσα όλα τα μέλη των επιτροπών και τους ζήτησα να τηρούνται οι προθεσμίες και ο ΚΑΠ.”

Για την ποινή του Χάβου: “Δεν σχολιάζω τις διαδικασίες, ειδικά από στιγμή που έχει κατατεθεί έφεση και είναι ακόμα ανοιxτή η υπόθεση.”

Για τις ανακοινώσεις μεταξύ Λάρισας και Ολυμπιακού Βόλου: “Δεν γνωρίζω αν έχει γίνει κάποια κίνηση μέχρι στιγμής από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.”

Για τη εκδίκαση της υπόθεσης του Μιραλάς Σάββατο πρωί: “Πολλά πράγματα προβλέπονται και πολλά όχι. Πρέπει να υπάρχει μια λογική στις αποφάσεις. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει και νομίζω ότι έγινε το σωστό. Μπορεί να δημιουργήθηκαν εντυπώσεις, αλλά πρέπει να είμαστε διαλλακτικοί. Έκρινε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ότι έπρεπε να γίνει αυτό. Όλα αυτά που συνέβησαν αυτή την εβδομάδα, των παθών όπως την χαρακτήρισα εγώ, ήταν το έναυσμα για να προωθηθούν κάποιες αλλαγές, ώστε όλα να γίνονται στην ώρα τους και να μην γίνονται κακόβουλα σχόλια μετά.”

Για την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στα γραφεία της ΕΠΟ: “Ο Μαρινάκης εκτός από πρόεδρος του Ολυμπιακού, είναι και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, αλλά και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρέπει να συνυπολογιστεί. Άμα δεν έχει δικαίωμα να μπει ο αντιπρόεδρος τότε ποιος το έχει.

Εγώ ήμουν σε μία επιτροπή της UEFA την Πέμπτη και επέστρεψα το μεσημέρι τη Παρσκευής και δεν ήμουν στα γραφεία το πρωί της Παρασκευής, οπότε και δεν συναντηθήκαμε. Πιθανότατα να πήγε για την υπόθεση Μιραλάς. Δεν το γνωρίζω, αλλά δεν γνωρίζω και κάποιον άλλο λόγο για να πήγε.

Όσον αφορά το πώς βγαίνει μια απόφαση, συμφωνώ ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια πρέπει και να το δείχνει.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε