Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Πήρε εκδίκηση η Αίγυπτος

Ο Γκέντο μόλις έχει σκοράρει για το 4-0
Ο Γκέντο μόλις έχει σκοράρει για το 4-0, ΦΩΤΟ REUTERS

Οι «Φαραώ» πήραν το αίμα τους πίσω τους για τον αποκλεισμό τους από το Μουντιάλ, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Κόπα Άφρικα, νικώντας την Αλγερία με 4-0.

Οι Αλγερινοί, ωστόσο, ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και δεν είχαν απειληθεί μέχρι το 37ο λεπτό. Εκεί, ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Αιγύπτου και άφησε την Αλγερία με δέκα παίκτες αποβάλλοντας τον Χαλισέ. Ο Χόσνι ευστόχησε για το 1-0 και στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν τελείως διαφορετική με τους «Φαραώ» να κυριαρχούν απόλυτα. Ο Μοχάμεντ Ζιντάν έγραψε το 2-0 στο 65ο λεπτό και κάπου άρχισαν το… ξύλο οι Αλγερινοί. Ο Μπελχάτζ στο 70΄ και ο Τσαουτσί στο 87΄ πήραν τον δρόμο για τα αποδυτήρια μετά από «δολοφονικά» μαρκαρίσματα. Την ίδια ώρα οι Αιγύπτιοι βρήκαν την ευκαιρία να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους με τον Αμπντέλ Σαφί στο 80΄ και τον Γκέντο στο 90΄.

Η Αίγυπτος, κάτοχος του θεσμού τα δύο τελευταία χρόνια, θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στον τελικό την Γκάνα.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΛΓΕΡΙΑ (Ραμπάχ Σαντάν): Τσαουτσί, Μπουγκέρα, Μπελχάτζ, Γιάχια, Χαλισέ, Μανσουρί, Γιεμπντά, Ζιανί, Μεγκνί (66’ Λαϊφαουί), Ματμούρ, Γκεζάλ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Χασάν Σεχάτα): Αλ Χαντάρι, Φατχάλα, Αλ Μουχαμαντί, Σάιντ, Γκομάα, Φατχί, Αμπντ Ραμπού, Μοαουάντ (77’ Αμπντέλ-Σαφί), Χασάν, Ζιντάν, Μοτέμπ (50’ Γκαλί)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε