Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Πήρε” φωτιά η Κύπρος – Ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει το θαύμα του!

“Πήρε” φωτιά η Κύπρος – Ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει το θαύμα του!
Ένας ασύλληπτος ΑΠΟΕΛ, γονάτισε στο «καυτό» ΓΣΠ, την περσινή κάτοχο του Europa League και μόνιμη πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, ομάδα της Πόρτο με 2-1. Δείτε φωτογραφίες

Εύκολο να το λες, δύσκολο να το περιγράψεις. Στη σημαντικότερη μέχρι στιγμή της ιστορίας του, το υπέροχο σύνολο του Γιοβάνοβιτς, κατέθεσε καρδιά, δύναμη, τεχνική και κυρίως απίστευτα ψυχικά αποθέματα, όταν βρήκε το κουράγιο, ακόμη και όταν ισοφαρίστηκε ελάχιστα λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα, να βγει μπροστά και να φτάσει στη μεγαλειώδη νίκη με το χρυσό γκολ του Μαντούκα, με τη συμπλήρωση του 90λεπτου.

 
Μέχρι εκείνο το σημείο, οι «γαλαζοκίτρινοι» δικαιούντο απόλυτα τη νίκη, αφού ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, και από μόλις μια αδράνεια στα τελευταία λεπτά κινδύνεψε να μην πάρει όσα η ιστορία οφείλει να του απονείμει και να καταγράψει για τη φετινή περίοδο. Ο εκπληκτικός Αΐλτον, πήρε για άλλη μια φορά την ομάδα στην πλάτη του μετά το πρώτο δύσκολο δεκαπεντάλεπτο, και πανικόβαλε την άμυνα της Πόρτο, μέχρι που στο 40ο λεπτό με μια ενέργεια παγκόσμιας κλάσης κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο ο ίδιος άνοιξε το σκορ.

 
Η επανάληψη βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να αμύνεται σωστά και την Πόρτο να μην μπορεί να μπει στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ. Οι Πορτογάλοι κατέφυγαν σε μακρινά σουτ, ενώ ο Χουλκ όσο περνούσε η ώρα έβγαινε όλο και περισσότερο εκτός αγώνα.

Η φυσιολογική πίεση των τελευταίων λεπτών, οδήγησε τη μοναδική στιγμή ολιγωρίας στην άμυνα και δύο λεπτά πριν το τέλος οι Πορτογάλοι κέρδισαν πέναλτι (ανατροπή Ροντρίγκες από Ολιβέιρα) με τον Χουλκ να ευστοχεί. Το φινάλε έμελλε όμως να είναι εντελώς διαφορετικό. Ο ΑΠΟΕΛ, βρήκε φυσικές και ψυχικές δυνάμεις για μία φαρμακερή αντεπίθεση, και η σέντρα-διαβήτης του Χαραλαμπίδη προς τον Μαντούκα δεν πήγε χαμένη. Ο Βραζιλιάνος, με εκπληκτική ψυχραιμία πλάσαρε από κοντά την ώρα που του ΓΣΠ, σειόταν από τις ιαχές των πέραν 22.000 φιλάθλων που από νωρίς το είχαν κατακλύσει.

 

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε στις καθυστερήσεις, αυτό που έχασε πριν από 15 μέρες στο Πόρτο με γκολ-τρίποντο στις καθυστερήσεις. Με οκτώ βαθμούς σε τέσσερις αγώνες, συνεχίζει την αήττητη πορεία του στη φάση των ομίλων, συνεχίζει να προηγείται στον όμιλο, και εξασφάλισε από την 4η κιόλας αγωνιστική την 3η τουλάχιστον θέση που του δίνει το δικαίωμα να συνεχίσει το Ευρωπαϊκό ταξίδι μέχρι και τον προσεχή Φεβρουάριο στο Europa League. Τώρα για να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, χρειάζεται είτε να αποσπάσει μια ισοπαλία στην έδρα της Ζενίτ την ερχόμενη αγωνιστική, είτε να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τη Σαχτάρ στο ΓΣΠ. Πάντως με συνδυασμό αποτελεσμάτων ίσως φανούν αρκετοί και οι μέχρι στιγμής οκτώ βαθμοί που μάζεψε.

 
Όλοι ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, ωστόσο ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον Αίλτον που για άλλη μια φορά γοήτευσε, στον εκπληκτικό-σταθερότατο Πάρντο, στο συγκλονιστικός στο κέντρο της άμυνας Πάουλο Ζορζ, και στον αρχηγό-ηγέτη Χαραλαμπίδη. με την φοβερή εμφάνιση του πρώτου μέρους και την ασιστ-ποίημα στο νικητήριο γκολ.

Σημειώνεται ότι ο θρίαμβος των «γαλαζοκιτρίνων», καταγράφηκε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ιταλού διαιτητή Ρόκι, που ιδιαίτερα στο α΄ημίχρονο, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μην ανοίξει το σκορ.
 
Βαθμολογία Ομίλου (4 αγώνες)
1. ΑΠΟΕΛ 8
2. Ζενίτ 7
3. Πόρτο 4
4. Σαχτάρ 2
Ι. Γιοβάνοβιτς : «Εδώ είναι ο Παράδεισος»

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ κληθείς να σχολιάσει τη διαδρομή «Παράδεισος-Κόλαση-Παράδεισος», των τελευταίων λεπτών δήλωσε χαρακτηριστικά : «Πιστεύω ότι αυτό που ζούμε εδώ είναι ο Παράδεισος. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει κόλαση. Η ισοφάριση δεν μας απογοήτευσε, αλλά η εξέλιξη της αναμέτρησης μας έδωσε την ευκαιρία, για μία-δύο ακόμη κόντρα επιθέσεις. Η νίκη ήταν δίκαιη. Τα παιδιά την άξιζαν με την προσπάθεια που έκαναν από την αρχή και σε ολόκληρο τον αγώνα.


 

Σε σχέση με την πορεία του ΑΠΟΕΛ και τη συνέχεια ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε : «Είναι τεράστια η συγκομιδή των οκτώ βαθμών σε τέσσερις αγώνες. Έχουμε ελπίδες και για τους «16» της διοργάνωσης, αλλά οι πρώτες δύο θέσεις πιστεύω ότι θα χρειαστούν και άλλους βαθμούς».

Διαβάστε επίσης:

Γκέλαρε η Μίλαν – Νίκη-βάλσαμο για Ζενίτ

Τσάμπα ήττα – Η Ντόρτμουντ και ο διαιτητής “φρέναραν” τον Ολυμπιακό

200άρης με χατ-τρικ ο Μέσι

 

 
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε