Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Πιστεύουμε στο όνειρο-Πάμε για τη νίκη”

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Σωτήρης Κυριάκος και Βασίλης Τοροσίδης συμφώνησαν πως η νίκη στον αγώνα με τη Νιγηρία αποτελεί μονόδρομο για την Εθνική ομάδα. Προπονήθηκε ο Πρίττας. Βαρυχειμωνιά στο Μπλουμφοντέιν. Δείτε το βίντεο.

O… αυστηρός Ρούις στο Ελλάδα – Νιγηρία

Αποστολή, Νότιος Αφρική: Θωμάς Αγγέλου

Να δείξουν πως η ήττα από τη Ν. Κορέα ήταν ένα ατυχές αποτέλεσμα θέλουν οι διεθνείς και ο Ότο Ρεχάγκελ στον αγώνα της Πέμπτης με την Νιγηρία. Ο Σωτήρης Κυριάκος μίλησε για το κλίμα στην Εθνική ομάδα και τόνισε πως πρέπει να δώσουν όλοι το 100% για να πανηγυρίσουν στο τέλος, ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης αποκάλυψε πως ακόμα σκέφτεται την ευκαιρία που έχασε στο τρίτο λεπτό με την Ν. Κορέα.

Στην προπόνηση της Τρίτης πήρε κανονικά μέρος ο Βαγγέλης Πρίττας, ενώ προβληματισμός επικρατεί στους διεθνείς για τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Μπλουμφντέι, αφού βρέχει συνεχώς και η θερμοκρασία αγγίζει τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των διεθνών:

Κυριάκος:Δεν έχουμε πάρα πολύ καιρό να διορθώσουμε κάτι όλοι μαζί πρέπει να πάμε για να νικήσουμε είναι πολύ δύσκολο αλλά πρέπει να δώσουμε το 100% για να νικήσουμε όλοι ενωμένοι. Πάντα όταν ξεκινά ένα παιχνίδι πάντα κάνεις τακτική αλλά εκείνη την ώρα σαν ομάδα πρέπει να κάνουμε ότι κάνουμε τα τελευταία δύο χρόνια και μας έχει φέρει εδώ. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, είμαστε όμως στεναχωρημένοι που χάσαμε το πρώτο παιχνίδι. Τώρα πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί συγκεντρωμένοι. 

Πάντα πιστεύεις στο όνειρο ένα ματς χάσαμε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε την Πέμπτη και μετά βλέπουμε.Ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν θεώρησα τίποτα δεδομένο και δεν ήταν έκπληξη που δεν ήμουν στο αρχικό σχήμα με την Κορέα. Ποτέ δεν είπα ότι δεν μπορώ να παίξω λίμπερο και ποτέ δεν μπορώ να αρνηθώ αυτό που θα μου ζητήσει ο προπονητής. Πιστεύω ότι κανείς ποδοσφαιριστής δεν θέλει να είναι στον πάγκο. Θέλει να παίζει αυτό θέλω και εγώ. Με απογοήτευσε περισσότερο η ήττα. Κόντρα στην Νιγηρία φυσικά και θέλω να αγωνιστώ.

Τοροσίδης: Όλοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί σε κάποιο υψόμετρο μιας και σε υψόμετρο γίνονται οι προετοιμασίες των ομάδων. Όλοι πιστεύω έχουν τις εμπειρίες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις κλιματολογικές και υψομετρικές συνθήκες της Πέμπτης. Οι παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα της Νιγηρίας είναι πάρα πολύ καλά και πιο γνωστοί από αυτούς της Νοτίου Κορέας αλλά την ομάδα την κάνει το σύνολο και η Κορέα έχει καλύτερο σύνολο, η Νιγηρία καλύτερους παίκτες όμως εμείς αν παίξουμε ως σύνολο δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με καμία ομάδα. Όλα είναι στο χέρι μας. Με την Νότια Κορέα δεν νομίζω ότι έγιναν πολλές σέντρες. Η Νιγηρία είναι πιο ψηλή ομάδα από την Κορέα και ίσως να έχουμε πρόβλημα. Εμείς πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι που κάνουμε κάθε φορά. Πρέπει να έχουμε πάθος και δύναμη. Αν δεν το έχουμε αυτό δεν έχουμε τύχη στον αγώνα με την Νιγηρία, δεν έχουμε τύχη με καμία ομάδα. 

Κακάτα ψέματα σε πέντε ημέρες καμία ομάδα δεν μπορεί να έχει την τεράστια βελτίωση. Εγώ θέλω να δω τον εγωισμό και το πάθος που έχουμε να το βγάλουμε στο γήπεδο. Να δώσουμε το 100% για να πάρουμε την νίκη. Όμως ακόμη και αν δεν έρθει η νίκη αλλά έρθει η προσπάθεια θα είμαστε ικανοποιημένοι. Ρίξαμε το βάρος στην Κορέα γιατί ήταν ο πρώτος αγώνας του ομίλου και ήταν ο αγώνας κλειδί. Αν έρχονταν η νίκη κατά 50% θα έρχονταν και η πρόκριση θα ήταν άλλη ψυχολογία και όλα θα ήταν υπέρ μας. Θα έπαιζες ένα ματς με την Νιγηρία που θα έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Όποιο και αν ήταν το πρώτο ματς θα ρίχναμε περισσότερο βάρος. Μου ζητήθηκε να εκτελέσω και τα στημένα είναι ο χαρακτήρας μου έτσι που ότι και να πει ο προπονητής δεν θα πω όχι. Δεν είναι προς όφελος δικό μου αλλά εγώ πρέπει να εκτελώ εντολές. Αν πετυχαίνουν ή όχι φαίνεται στο γήπεδο. Αν κερδίσουμε την Πέμπτη θέλουμε να κερδίσει η Αργεντινή, αλλά το θέμα είναι να κερδίσουμε εμείς. 

Η ευκαιρία του 3ου λεπτού, αν είχαμε τύχη και ήταν γκολ θα ήταν διαφορετική η ροή του αγώνα. Πιστεύω ότι και το γκολ των αντιπάλων μας ήταν κάπως τυχερό και το παιχνίδι κρίθηκε περισσότερο στα πρώτα δέκα λεπτά από τύχη και όχι από τις ικανότητες των αντιπάλων. Μπήκαμε καλύτερα αλλά το γκολ μας έκοψε τα πόδια. Δεν ανταποκριθήκαμε σωστά μετά το 1-0. Την σκέφτηκα πολλές φορές την συγκεκριμένη φάση αλλά δεν αλλάζει κάτι και μένει η ήττα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε