Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Πίστη στον Παναθηναϊκό για τα ματς με την Μπαρτσελόνα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ομπράντοβιτς, Διαμαντίδης και Μπατίστ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τη σειρά των αγώνων κόντρα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης, με φόντο το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον κακό του δαίμονα τα τελευταία χρόνια και μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, αλλά αυτό δεν πτοεί τους παίκτες και τον Ομπράντοβιτς.

Ττο μειονέκτημα έδρας μπορεί να αποτελεί ντεσαβαντάζ για τους πράσινους αλλά μία ομάδα με 5 Ευρωπαϊκούς τίτλους είναι μαθημένη στα δύσκολα και θα κληθεί να το αποδείξει κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ομπράντοβιτς: “Πάμε για να παλέψουμε. Δεν πάμε για να δούμε την πολή, επειδή είναι όμορφη. Πιστεύω στην ομάδα συνολικά. Είμαι σίγουρος πως θα παλέψουμε. Θα μιλήσουμε με τους παίκτες για να συνειδητοποιήσουν το ρόλο τους και να παίξουν, ώστε να φτάσουμε στο στόχο μας. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε δυνατά. Στα αποδυτήρια θα το πούμε αυτό με διαφορετικές λέξεις.”

Διαμαντίδης: “Αρχίζει η σειρά των πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα, ξέρουμε ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Μερικά πολύ σημαντικά στοιχεία είναι η συγκέντρωση καθ’ όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών, να αποφύγουμε τα λάθη για να παραμείνουμε μέσα στο παιχνίδι. Από σήμερα θα αρχίσουμε να βλέπουμε καλύτερα την Μπαρτσελόνα. Είναι ομάδα με ποιότητα. Θέλουμε να διεκδικήσουμε εκεί τις νίκες και να δούμε τη συνέχεια στην Αθήνα. Πιστεύω στην ομάδα μου, στους συμπαίκτες μου, στις δυνατότητές μας, αν δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο, σαφώς έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα. Δεν είναι κάτι που το είπα έτσι στον αέρα.

Σίγουρα είναι η δυσκολότερη αποστολή των τελευταίων χρόνων. Καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε, είναι η πρώτη φορά που παίζουμε με μειονέκτημα έδρας. Έχουμε τις δυνατότητες για να προκριθούμε στο φάιναλ φορ.”

Μπατίστ: “Στο φάιναλ φορ έχουμε δει να φτάνουν ομάδες και χωρίς το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς. Θα αρχίσουμε σήμερα την προπόνηση, θα δούμε video, οι προπονητές θα σχεδιάσουν πως θα δράσουμε, αλλά εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να εκτελέσουμε τα σχέδια σε υψηλό επίπεδο. Την Τρίτη θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να “σπάσουμε” την έδρα. Δε θα είναι εύκολο, αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε