Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πιστός στον Παναθηναϊκό δηλώνει ο Νίνης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο νεαρός μέσος των πράσινων παρά το δεδομένο ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων του εξωτερικού εξακολουθεί να δηλώνει ότι θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Εξέδρα, ο Σωτήρης Νίνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παίξει στο εξωτερικό αλλά αυτό δεν θα ήθελε να συμβεί άμεσα:

Η ομορφότερη παράσταση του Παναθηναϊκού ήταν στο Ολίμπικο με τη Ρόμα;

“Ναι, πιστεύω ότι εκεί ήταν.”

Η δική σου;

“Συνολικά της ομάδας και μετά η δική μου. Πρώτα η ομάδα.”

Εκείνο το βράδυ έκανες πράγματα που μάγεψαν την Ευρώπη…

“Σίγουρα είναι τιμητικό να διαβάζω καλά σχόλια. Δεν πρέπει να σε απασχολούν και να σε αγγίζουν αυτά, γιατί αν συμβεί αυτό χάνεις το παιχνίδι. Την άλλη μέρα είναι πολύ εύκολο να πάρουν τα μυαλά σου αέρα.”

Μετά τον αγώνα στο «Ολίμπικο» θυμάσαι ότι οι συμπαίκτες σου σου έλεγαν ότι ήταν ματς μεταγραφής αυτό που έκανες. Ολα τα φώτα έπεσαν πάνω σου. Πώς το διαχειρίζεσαι όλο αυτό;

“Είναι στον άνθρωπο. Εγώ το διαχειρίζομαι έτσι όπως νομίζω ότι είναι σωστό για μένα. Το πιο σημαντικό είναι να ζεις τη στιγμή. Αν το κάνεις αυτό και είσαι ο εαυτός σου πραγματικά, πέρα απ’ όσα μου είπαν οι συμπαίκτες μου που τα είπαν σε στυλ πλάκας, δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. Να ζεις τη στιγμή, και η στιγμή τώρα είναι στον Παναθηναϊκό. Μετά τι θα γίνει, δεν το ξέρω. Εχει ο Θεός. Δεν ξέρεις πού μπορεί να είσαι αύριο.”

Σκέφτεσαι το εξωτερικό;

“Το μυαλό κάθε Ελληνα ποδοσφαιριστή είναι στο εξωτερικό, αλλιώς δεν θα παίξει σε διαφορετικές συνθήκες. Σίγουρα έξω είναι πολύ διαφορετικά απ’ την Ελλάδα. Αξίζει να το ζήσεις. Το σκέφτεσαι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν θα γίνει. Για όσο είσαι με την ομάδα εδώ πρέπει να τα δίνεις όλα.”

Το τελευταίο διάστημα γράφονται καθημερινά σχεδόν για σένα περί ενδιαφέροντος ομάδων από το εξωτερικό. Ηρθαν σκάουτ να σε δουν. Είναι δυνατόν όλα αυτά να μη σε επηρεάζουν;

“Τα σκέφτεσαι όλα. Αν έρθει μια πρόταση τι πρέπει να κάνω και όλα αυτά. Είναι πολύ σημαντικό να μην κάνεις κάτι διαφορετικό απ’ όσα κάνεις κάθε φορά.”

Γράφονται για Μίλαν, Ιντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Υπάρχει ιδεατή ομάδα;

“Εγώ δεν πιστεύω κάτι απ’ όσα γράφονται. Αν δεν γίνει κάτι στην πραγματικότητα δεν πιστεύω τίποτα.”

Υπάρχει φόβος στους φίλους του Παναθηναϊκού ότι αν συνεχίσεις έτσι κάποια στιγμή θα φύγεις…

“Θέλω να είμαι στην ομάδα, να πρωταγωνιστώ, να κάνω γεμάτες σεζόν και από κει και πέρα δεν ξέρεις ποτέ τι σου φέρνει το αύριο.”

Στον Παναθηναϊκό φοράς το 7. Το νούμερο του Δημήτρη Σαραβάκου. Αρκετοί σας συγκρίνουν. Την Κυριακή στη φιέστα θα είσαστε στην ίδια ομάδα. Περίεργο;

“Νιώθεις λίγο περίεργα, είναι η αλήθεια. Λίγο αμήχανα. Να παίζεις με τον Σαραβάκο έστω και σε φιλικό νιώθεις μια αμηχανία όσο να ‘ναι. Είναι πολύ τιμητικό για εμάς να παίζουμε δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Ο Σαραβάκος είναι μεγάλη προσωπικότητα και είναι ξεχωριστή τιμή για μένα.”

Το 37 που θα φορέσεις την Κυριακή και είχες τον πρώτο χρόνο στην ομάδα ήταν τυχαία επιλογή;

“Το νούμερο που φορούσα πάντα στις ακαδημίες ήταν το 10, οπότε το συνδύασα κάπως έτσι, 3+7, όταν υπέγραψα το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό μου.”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε