Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πλατινί: Δεν διοικώ σαν Γάλλος

ΦΩΤΟ REUTERS.
Απαντήσεις για την πρόκριση της Λιόν στο Ζάγκρεμπ με το εντυπωσιακό 1-7 έδωσε ο πρόεδρος της Ουέφα, που μίλησε για την πρόκριση της Εθνικής στο Euro και τη βία στα γήπεδα.
 

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Πλατινί στη SportDay:

Για τους στόχους του, ύστερα από την επανεκλογή του

«Οι στόχοι μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε μια σειρά από θέματα. Είναι πολλά αυτά με τα οποία ασχολούμαστε. Είναι θέματα που αφορούν τους ποδοσφαιριστές, την οργάνωση του ποδοσφαίρου, το Τσάμπιονς Λιγκ, το Γιουρόπα Λιγκ και φυσικά τους κανόνες που διέπουν το άθλημα. Και βέβαια τα όποια θέματα μπορούν να προκύψουν στην πορεία, θέματα που μπορεί να μην τα περιμένεις και να παρουσιαστούν

Ενα άλλο σημαντικό θέμα που μας απασχολεί είναι η πάταξη της διαφθοράς και γενικά η καταπολέμηση του προβλήματος των στημένων αγώνων. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν εκατομμύρια ωραία πράγματα, αλλά υπάρχουν και κάποια προβλήματα -μερικά από αυτά τα προανέφερα- τα οποία καλούμαστε να επιλύσουμε».

Για τη βία και γενικότερα τον χουλιγκανισμό

«Οπως ανέφερα ότι όσοι ασχολούνται με στημένα παιχνίδια δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο, το ίδιο ισχύει και με τους χούλιγκαν. Δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο και γι’ αυτό μαχόμαστε κατά του χουλιγκανισμού. Οπως σε αυτό το θέμα, έτσι και σε αυτό των στημένων αγώνων, εμείς θα στηρίξουμε απόλυτα τις προσπάθειες των ομοσπονδιών για πάταξη αυτών των φαινομένων».

Για την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2012

«Η Ελλάδα είναι μια ομάδα που δύσκολα νικιέται. Αυτός είναι ο τύπος του ποδοσφαίρου της. Εχει φτιάξει ένα σύνολο που δύσκολα “λυγίζει”. Αυτό πιστεύω ότι θα ισχύσει και στο Euro. Θα παρουσιαστεί μια ομάδα που δεν θα είναι καθόλου εύκολο να τη νικήσεις».

Για το περιβόητο ματς στο Ζάγκρεμπ ανάμεσα στην Ντιναμό και τη Λιόν

«Είναι λογικό να υπάρχουν απορίες για το ευρύ σκορ του αγώνα Ντιναμό Ζάγκρεμπ- Λιόν, αλλά εγώ σέβομαι απόλυτα τον θεσμό του Champions League και ως εκ τούτου δεν έχω αμφιβολίες για την ακεραιότητα των αγώνων. Υπάρχουν και τα αγωνιστικά κριτήρια: μπορεί ένας τερματοφύλακας ή μια αμυντική γραμμή να είναι σε κακή μέρα. Γιατί π.χ. στο ματς Βαλένθια-Γκενκ που έληξε 7-0 δεν ειπώθηκε το παραμικρό; Έρευνα θα ανοίξει, μόνο αν έχει υποπέσει κάτι ύποπτο στην αντίληψη των διαιτητών ή των παρατηρητών».

Για τη συνεργασία του με τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος είναι αναπληρωτής γενικός γραμματέα της UEFA

«Νομίζω ότι ο Τέοντορ (σ.σ. έτσι τον αποκαλεί ο Πλατινί) δεν είναι Ελληνας: είναι ο επικεφαλής όλων των ομοσπονδιών της Ευρώπης. Μπορεί να είναι Ελληνας για σας, αλλά για μένα είναι ο άνθρωπος που φροντίζει για το καλό όλων των ομοσπονδιών. Κι εγώ έχω την ίδια σχέση με τη Γαλλία που είναι η πατρίδα μου, αλλά από τότε που ανέλαβα την προεδρία της UEFA δεν διοικώ ως Γάλλος, αλλά ως πρόεδρος όλων. Ετσι κι ο Θόδωρος δεν λειτουργεί ως Ελληνας, αλλά ως “αρχηγός όλων των ομοσπονδιών”, και κάνει πολύ καλή δουλειά. Επίσης, από την έναρξη του νέου έτους θα έχουμε έναν ακόμη Ελληνα στην UEFA, τον Πατρίκ Κομνηνό. Είναι καλοί οι Ελληνες, γι’ αυτό τους παίρνουμε στην UEFA (σ.σ. χαμογελάει)».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε