Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Πλατίνι: Έρχεται ο Κολίνα στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο πρόεδρος της UEFA μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου και πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα, προανήγγειλε την άφιξη του υπευθύνου διατησίας της UEFA, Πιερλουίτζι Κολίνα.

Εξυγίανση με την βοήθεια της Ουέφα!

Ο Μισέλ Πλατινί μίλησε στους Έλληνες δημοσιογράφους στο Ελ. Βενιζέλος…

Για τα στημένα: “Το θέμα το ερευνά στην Ελλάδα η αστυνομία και η δικαιοσύνη. Μετά το θέμα θα πάει στην ομοσπονδία, η οποία πρέπει να πάρει τότε αποφάσεις. Δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις και να τιμωρήσουμε βάσει εικασιών, πρέπει να έχουμε αποδείξεις. Πάρτε για παράδειγμα την Μπεσίκτας στην Τουρκία. Φανταστείτε τι θα γίνει εάν την τιμωρήσουμε τώρα αποκλείοντας την από το Τσάμπιονς Λιγκ και μετά από ένα ή δύο χρόνια να δικαιωθεί στα δικαστήρια της Τουρκίας.

Με πονάει όταν υπάρχει προκαθορισμένο αποτέλεσμα καθώς αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του ποδοσφαίρου. Στην ΟΥΕΦΑ έχουμε εγκαταστήσει μηχανισμό για να βλέπουμε που υπάρχουν παράξενα πονταρίσματα. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία της ΟΥΕΦΑ με τις ομοσπονδίες των χωρών ενώ θα τοποθετηθεί σε κάθε ομοσπονδία ένας σύνδεσμος που θα παρακολουθεί τυχόν παράνομα πονταρίσματα. Δεσμεύομαι ότι κάθε παίκτης που πιάνεται για συμμετοχή σε προκαθορισμένο στοίχημα, δεν θα ξαναπαίζει μπάλα.”

Για τη διαιτησία: “Θα υπάρχει συνεργασία της ΟΥΕΦΑ με την ΕΠΟ για το θέμα. Σύντομα θα έρθει στην Ελλάδα ο υπεύθυνος διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ Πιερλουϊτζι Κολίνα, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τους Ελληνες υπεύθυνους για να δουν τι μπορούν να βελτιώσουν.”

 
Για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό: “Ηταν μια εποικοδομητική συνάντηση. Υπάρχει ενότητα στη συνεργασία του κράτους με την ΕΠΟ και την ΟΥΕΦΑ και αποφασίσαμε να δουλέψουμε μαζί σε τέσσερις άξονες.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε