Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πλεύρης: Έκανα το χρέος μου και θα αναλάβω την ευθύνη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Θανάσης Πλεύρης που δημοσιοποίησε τη λίστα με τα “στημένα” ματς υπαραμύνθηκε της επιλογής του και τόνισε ότι θα αναλάβει την ευθύνη αν κάτι είναι αφερέγγυο.

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣπορ FM ο βουλευτής του ΛΑΟΣ μίλησε για την υπόθεση με τα “στημένα ματς” που δημοσιοποίησε.

“Θεωρώ πως πρέπει να λέγονται αυτά που μας ενοχλούν. Ακούω συνεχώς αθλητικές εκπομπές και βλέπω τον κόσμο να έχει δυσπιστία. Όταν μου έρχονται κάποια στοιχεία, τι πρέπει να κάνω, να περιμένω τη δικαιοσύνη να καταλήξει σε κάτι σε μερικούς μήνες ή πρέπει ο παίκτης του στοιχήματος ή ο φίλαθλος να ξέρει τι μας λέει η UEFA; Υπάρχει η εντύπωση στον κόσμο ότι όλα καλύπτονται και θεώρησα κοροϊδία να μη λέγεται ποια είναι αυτά τα παιχνίδια. Το σύστημα της UEFA στηρίζεται στην έντονη πιθανολόγηση. Από τη στιγμή που υπάρχουν παιχνίδια που χαρακτηρίζονται διεφθαρμένα ή άκρως διεφθαρμένα, τι να κάνω; Προφανώς είναι ικανά τα στοιχεία.

Θεωρώ πως αυτό που έκανα σήμερα προστατεύει τις ομάδες. Οι ομάδες πότε πλήττονται περισσότερο, όταν λένε ότι το παιχνίδι στήθηκε ή όταν λένε πως πρόκειται για ένα απλώς ύποπτο ματς; Η πλήρης διαφάνεια προστατεύει τις ομάδες. Δεν υιοθετώ τις κατηγορίες, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προστατέψουμε το ποδόσφαιρο με πράξεις.”
 
Απάντησε και στην υφυπουργό πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου για τα όσα είπε στη Βουλή:

“Η κυρία Γκερέκου θεώρησε πως η πράξη μου ήταν εκτός ορίου υπευθυνότητας και πως έπρεπε να πάει το θέμα στην εισαγγελία. Σε αυτή την περίπτωση θα είχαμε αποτέλεσμα σε 20-24 μήνες, όμως και τότε δεν θα είχαμε απόφαση αλλά ένα βούλευμα και νέες καθυστερήσεις. Για να ξεκινήσουμε από κάποια βάση θα πρέπει επιτέλους να υπάρχει διαλεύκανση. Μέχρι σήμερα μάθαμε τι έγινε για το ματς Πανιώνιος-Δυναμό Τιφλίδας; Βλέπω πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση να φτάσουμε κάπου.”

Ο Θανάσης Πλεύρης εμφανίστηκε έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι αυτά που είπε είναι αφερέγγυα:

“Έκανα την καλύτερη δυνατή έρευνα και θα αναλάβω την ευθύνη αν κάτι είναι αφερέγγυο. Οποιαδήποτε νομική συνέπεια υπάρχει για μένα είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ από τη βουλευτική μου ασυλία. Πρόκειται για κακουργήματα, για μία εξαπάτηση του κοινού. Στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα στο νομικό πλαίσιο, οι ποινές είναι αρκετές, αλλά δυστυχώς δεν φτάνουμε ποτέ στις ποινές.” 

Ο κ. Πλεύρης αποκάλυχε ότι έχει πληροφορίες για νέο φάκελο της UEFA με ύποπτα ματς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε