Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ποδοσφαιριστής έπαθε καρδιακή προσβολή σε αγώνα

Τυχερός...μέσα στην ατυχία του, στάθηκε ο παίκτης του Άγιαξ, Εβάντερ Σνο.

Ο Εβάντερ Σνο, κατά τη διάρκεια του χθεσινού φιλικού της δεύτερης ομάδας του Άγιαξ με τη Φίτεσε, κατέρρευσε. Για να επανέλθει η καρδιά του, χρειάστηκε απινιδωτής.

Ο 23χρονος Ολλανδός έγινε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης και έπεσε αναίσθητος στο χορτάρι, 18 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με τις ολλανδικές εφημερίδες, στο νεαρό παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και οι γιατροί προσπαθούσαν 10 λεπτά για να επαναφέρουν σε λειτουργία την καρδιά του.

Συγκλονιστική ήταν η ανακοίνωση της διοίκησης του Άγιαξ, που ανέφερε: 
“Ο Σνο αντιμετώπισε πρόβλημα καρδιακής αρρυθμίας και χρησιμοποιήθηκε τέσσερις φορές ο απινιδωτής, που είναι πολύ πιθανό να του έσωσε τη ζωή”.

Σοκαρισμένος, αλλά και ανακουφισμένος εμφανίστηκε ο προπονητής της Φίτεσε, Άλμπερτ βαν ντερ Ντούσεν, ο οποίος δυσκολεύτηκε να περιγράψει τις στιγμές που έζησαν όλοι στο γήπεδο:

“Στην αρχή νόμιζα ότι παραπάτησε, όμως πολύ γρήγορα όλοι συνειδητοποίησαν ότι κάτι σοβαρό συνέβη, λόγω των αφρών γύρω από το στόμα του. Ευτυχώς, ο γιατρός και ο φυσιοθεραπευτής μας, έσπευσαν γρήγορα. Ήταν ήρωες και του έσωσαν τη ζωή. Φοβηθήκαμε για τη ζωή του. Σταθήκαμε πολύ τυχεροί. Όταν συνήλθε έμοιαζε έκπληκτος βλέποντας όλους αυτούς που ήταν γύρω του. Δε νομίζω ότι κατάλαβε τί συνέβαινε, αλλά όλοι ήταν πολύ ανακουφισμένοι”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε