Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΑΟΚ: Σταθερό… Κονέ με την κορυφή!

ΑΕΚ - ΑΟΚ - Κονέ

Ο ΑΟΚ “κατέβηκε” αμυντικά στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν στάθηκε.. ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ΑΕΚ. Ένα αυτογκόλ άνοιξε το δρόμο προς την εύκολη νίκη της ΑΕΚ (3-1) και την παραμονή της στην κορυφή της Superleague. Γκολάρα ο… κορυφαίος του αγώνα, Κονέ – Σκόραρε και πάλι ο Αραούχο. Από ανύπαρκτο πέναλτι το τέρμα της ομάδας της Κέρκυρας.

Μια ακόμα νίκη, ένα ακόμα βήμα. Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Superleague παρέμεινε η ΑΕΚ, που επικράτησε του ΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 3-1.

Το αυτογκόλ του Γιαννακόπουλου άνοιξε το.. δρόμο προς την 9η εφετινή νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, η οποία έφτασε τους 30 βαθμούς (29 ο Ολυμπιακός, 28 ο ΠΑΟΚ, 27 ο Ατρόμητος).

Οι “κιτρινόμαυροι” όμως έφτασαν τελικά σε αυτή την ευρεία νίκη με την γκολάρα του -κορυφαίου παίκτη του αγώνα- Κονέ και το 4ο τέρμα του Αραούχο στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά την ομάδα της Κέρκυρας, σκόραρε από το σημείο του πέναλτι στο φινάλε -δεν υπήρχε παράβαση- και παρέμεινε στην προτελευταία θέση και τους 11 βαθμούς.

Την επόμενη αγωνιστική, η Ένωση θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Σμύρνης, εκεί όπου με νίκη μπορεί να πάρει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα. Ο ΑΟΚ απ’ την μεριά του θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο.

Αλλαγή συστήματος από Χιμένεθ και… ανάσες

Όπως αναμενόταν, ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξε το 3-5-2 που καθιέρωσε κόντρα στον ΑΟΚ και παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1. Ο Μπακάκης αγωνίστηκε στα αριστερά της άμυνας και ο Κονέ (βασικός για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2007) δίπλα στον Σιμόες, προκειμένου οι Λόπες και Γαλανόπουλος να πάρουν… ανάσες. Επίσης, ο Κλωναρίδης επέστρεψε στην αρχική 11άδα, ενώ ο Μπακασέτας αγωνίστηκε σαν “δεκάρι”. Απ’ την άλλη, ο Αλέκος Βοσιάδης παρέταξε μια αμυντική ενδεκάδα, προκειμένου να φύγει από το ΟΑΚΑ τουλάχιστον με το βαθμό.

Το παιχνίδι…

Η απουσία του Λιβάγια στον μεσοεπιθετικό χώρο ήταν… ολοφάνερη στην ΑΕΚ. Ο ΑΟΚ πίεσε ψηλά και αποτελεσματικά, κατάφερε να μην δεχθεί κάποια φάση στην εστία του και μάλιστα να απειλήσει αυτή του Τσιντώτα. Στο 6′ ο Σιόντης έβγαλε τη βαθιά μπαλιά, ο Επστάιν μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από θέση αριστερά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η τύχη όμως ήταν με την ΑΕΚ, που στο 12′ έφτασε στο 1-0. Ο Κλωναρίδης έβγαλε τη σέντρα, ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε την κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Γιαννακόπουλος έδιωξε. Η μπάλα όμως ξαναβρήκε στον Χριστοδουλόπουλο και μετά τον πορτιέρε του ΑΟΚ, που την έσπρωξε άθελά του στα δικά του δίχτυα!

Η εικόνα του αγώνα δεν παρουσίασε βελτίωση. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είχαν σιγουριά στις μεταβιβάσεις τους, ενώ εμφανίστηκαν στατικοί και ανήμποροι να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Όσον αφορά τον Αραούχο, αναγκάστηκε αρκετές φορές να βγει εκτός περιοχής για να πάρει μπάλα (Κλωναρίδης και Μπακασέτας δεν τον βοήθησαν).

Europa League: Με Ντιναμό Κιέβου η ΑΕΚ! Τα υπόλοιπα ζευγάρια της φάσης των «32»

Η ΑΕΚ προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και να φτάσει σε δεύτερο γκολ, αλλά ο ΑΟΚ είχε πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία. Το γκολ της Ένωσης όμως ήρθε στο 38′ και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Η άμυνα του ΑΟΚ απομάκρυνε τη σέντρα του Μπακάκη, η μπάλα έφτασε στον -ορεξάτο- Κονέ έξω από την περιοχή, που έκανε το κοντρόλ και με εξαιρετικό σουτ την έστειλε πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 2-0.

Να αναφέρουμε πως ο Κονέ έγινε ο δέκατος διαφορετικός φετινός σκόρερ της ΑΕΚ, ενώ το τελευταίο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα είχε μπει πριν από δέκα χρόνια, δύο μήνες και έντεκα ημέρα και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου του 2007 στην επικράτηση της Ένωσης επί του Λεβαδειακού με 4-0.

Έχοντας κάνει σημαντικό βήμα… νίκης, οι παίκτες της ΑΕΚ έπαιξαν πιο ήρεμα στο δεύτερο μέρος και στο 56′ έφτασαν στο 3-0. Ο Αραούχο σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έκανε το 3-0, σημειώνοντας το 4ο του γκολ στο πρωτάθλημα και σκοράροντας για συνεχόμενη αγωνιστική.

Η Ένωση κυκλοφόρησε εύκολα την μπάλα στη συνέχεια, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Μάλιστα, ο Χιμένεθ είχε την ευκαιρία να περάσει στον αγώνα και τους Γιακουμάκη, Αϊντάρεβιτς, αλλά και το νεαρό Γιούση (ντεμπούτο στην Superleague).

Η ομάδα της Κέρκυρας προσπάθησε να πετύχει στο 82′ το… γκολ της τιμής, αλλά ο Τσιντώτας έδιωξε εντυπωσιακά το μακρινό πλασέ του Μπάουμαν. Στο 88′, μια λάθος απόφαση του διαιτητή, έφερε το τελικό 3-1. Ο Νούνες έπεσε στη μεγάλη περιοχή των “κιτρινόμαυρων” από… ανύπαρκτο μαρκάρισμα του Κονέ και εκτέλεσε εύστοχα, νικώντας τον Τσιντώτα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις