Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ατρόμητος: Ιστορικό “διπλό”! “Εκτελεστής” ο Ντάουντα – Κιτρινόμαυρο… στραπάτσο

ΑΕΚ - Ατρόμητος

Πρώτος και… Ατρόμητος! Μετά τον Ολυμπιακό οι Περιστεριώτες νίκησαν εκτός έδρας και την ΑΕΚ με 1-0 και ανέβηκαν στην κορυφή της Superleague. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, μαζί με τον Λεβαδειακό, είναι οι μοναδικές αήττητες του πρωταθλήματος. Τρεις αγωνιστικές μακρυά από τη νίκη οι “κιτρινόμαυροι”, που “έμειναν” στον αγώνα με τη Μίλαν. Δοκάρι ο Μάνταλος.

Ιστορική στιγμή! Ο Ατρόμητος θα θυμάται για πάντα τη Δευτέρα 23/10/2017. Οι Περιστεριώτες είχαν ψυχή και πάθος, νίκησαν τη… χλωμή ΑΕΚ μέσα στο -τιμωρημένο- ΟΑΚΑ, νίκησαν με το γκολ του Ντάουντα (1-0) και ανέβηκαν στην κορυφή της Superleague.

Ο Ατρόμητος διατήρησε το αήττητο του στο πρωτάθλημα, σε σχέση με την ΑΕΚ που “πέταξε” την ευκαιρία να περάσει πρώτη, έμεινε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική μακρυά από τη νίκη και πλέον βλέπει τον ΠΑΟΚ στο +1 και τους Ολυμπιακό, Πανιώνιο και Λεβαδειακό στο.. πλάι της. Μάλιστα, την επόμενη αγωνιστική η Ένωση παίζει στη Νέα Σμύρνη.

Άνετος ο Ατρόμητος – Ο Μάνταλος τη μοναδική ευκαιρία

Ο Ατρόμητος παρουσίασε μια αναμενόμενη εικόνα, πιέζοντας την ΑΕΚ ψηλά και έχοντας τον Ουάρντα ως κινητήριο μοχλό μεσοεπιθετικά. Στο 8′ όμως οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου και ο Γιαννιώτης έκανε μεγάλη επέμβαση.

Ο Αραούχο βρήκε -με κάθετη- μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή τον Μάνταλο, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σούταρε δυνατά, αλλά ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων έδιωξε με δυσκολία.

ΑΕΚ - Ατρόμητος

Οι δυο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν “άνοιξε” (πολλοί παίκτες μαζεμένοι στη μεσαία γραμμή), με τον Ατρόμητο να αμύνεται εύκολα και να προσπαθεί να κερδίσει μέτρα προς τα καρέ της ΑΕΚ.

ΑΕΚ - Ατρόμητος

Από το 25λεπτο και μετά οι “κιτρινόμαυροι” έγιναν πιο κινητικοί. Μάνταλος, Λόπες και Γαλανόπουλος πήραν πρωτοβουλίες, στην… εξίσωση μπήκε και ο Λιβάγια -που όμως έβγαλε νεύρα- αλλά η τελική πάσα δεν έβγαινε, αφού οι Περιστεριώτες είχαν καλές αλληλοκαλύψεις και έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Γιαννιώτη (σταθερή παρουσία από Ρισβάνη).

ΑΕΚ - Ατρόμητος

ΑΕΚ - Ατρόμητος

Δοκάρι η ΑΕΚ! 0-1 ο Ατρόμητος

Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε πως ο Χριστοδουλόπουλος είναι πολύ καλά κλεισμένος και με την έναρξη του δεύτερου μέρους τον άλλαξε με τον Μπακασέτα.

Στο 46′ η ΑΕΚ άγγιξε” το γκολ. Μετά από σέντρα του Λόπες, ο Μπακασέτας μπήκε στη διεκδίκηση της μπάλας, αυτή έφτασε στον Μάνταλο που από κοντά πλάσαρε σκαφτά τον Γιαννιώτη, αλλά “σημάδεψε” το αριστερό του δοκάρι

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να… κόψει τη φόρα των γηπεδούχων με δυνατές “μονομαχίες” και φάουλ και στην πρώτη του καλή φάση έφτασε στο 0-1.

Ο Βασιλακάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα της ΑΕΚ δεν είχε καλή αντίδραση, ο Ντάουντα έπιασε με τη μία το σουτ κι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ανέστη (55′).

Η ΑΕΚ ήταν πλέον αναγκασμένη να επιτεθεί, αλλά Ρισβάνης, Χαταισαΐας και Γιαννούλης δεν της έκαναν εύκολη την προσπάθεια. Στο 60′ ο Αραούχο πήρε την κάθετη του Μάνταλου, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει -από θέση αριστερά- στο τετ-α-τετ τον πορτιέρε των Περιστεριωτών.

Οι δυο ομάδες προχώρησαν σε διορθωτικές αλλαγές (Καρασαλίδης αντί του Ντάουντα και Κυριακίδης αντί του Ούμπιντες για τον Ατρόμητο. Για την ΑΕΚ, ο Γκάλο μπήκε στη θέση του Λαμπρόπουλου κι έτσι ο Μπακάκης πήγε δίπλα στον Τσόσιτς).

Ιστορική στιγμή! Ο Ατρόμητος θα θυμάται για πάντα τη Δευτέρα 23/10/2017. Οι Περιστεριώτες είχαν ψυχή και πάθος, νίκησαν τη… χλωμή ΑΕΚ μέσα στο -τιμωρημένο- ΟΑΚΑ, νίκησαν με το γκολ του Ντάουντα (1-0) και ανέβηκαν στην κορυφή της Superleague.

Ο Ατρόμητος διατήρησε το αήττητο του στο πρωτάθλημα, σε σχέση με την ΑΕΚ που έμεινε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική μακρυά από τη νίκη και πλέον βλέπει τον ΠΑΟΚ στο +1 και τους Ολυμπιακό, Πανιώνιο και Λεβαδειακό στο.. πλάι της. Μάλιστα, την επόμενη αγωνιστική η Ένωση παίζει στη Νέα Σμύρνη.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος (65’ Γκάλο), Τσόσιτς, Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Λάζαρος (46’ Μπακασέτας), Μάνταλος, Λιβάγια, Αραούχο (70’ Πατίτο)

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Βλαχομήτρος

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μπουσουλάτζιτς (86’ Ζησόπουλος), Βασιλακάκης, Ούμπιδες (64’ Κυριακίδης), Ουάρντα, Ντιγκινί, Ντάουντα (64’ Καρασαλίδης)

Στον πάγκο: Μίρκοβιτς, Βασιλείου, Μανούσος, Μένσα

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις