Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Μίλαν – ΑΕΚ: Εγώ είμαι αετός, Ανέστης τα… φτερά μου!

Μίλαν – ΑΕΚ: Εγώ είμαι αετός, Ανέστης τα… φτερά μου!

Ο «Αετός» της ΑΕΚ δεν… μάσησε μπροστά στο μεγάλο όνομα της Μίλαν. Δεν μάζεψε τα νύχια του στο Σαν Σίρο! Εβγαλε γλώσσα και είχε στα φτερά του «άγγελο φύλακα» που τον κράτησε ψηλά. Τέρμα κλειστό, λόγω… Ανέστη. Η Ενωση φεύγει με μια σπουδαία ισοπαλία (0-0) από το Μιλάνο.

Το live του Μίλαν – ΑΕΚ

Τι κι αν η Μίλαν δεν ζει τις δόξες του παρελθόντος, τι κι αν ο Μοντέλα δεν βρίσκει τα σωστά κουμπιά της ομάδας του, οι «ροσονέρι» φορούν φανέλα που δεν τολμάς να τη ζυγίσεις. ΑΕΚ Respect!

Αμφότερες οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες, μα κυρίως οι Ιταλοί. Ομως, ο γκολκίπερ της Ενωσης και η άμυνά της ήταν 100% μέσα στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ κράτησαν την ισοπαλία και παραμένουν σε τροχιά πρόκρισης από τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε τακτικά άριστο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Η Μίλαν φάνηκε στο δίλεπτο 44′-46′. Εκεί δημιούργησε, εκεί έχασε δυο καλές ευκαιρίες με Κουτρόνε και Αντρέ Σίλβα.

Στο 44ο λεπτό, ο 19χρονος Ιταλός επιθετικός των “ροσονέρι” σούταρε, αλλά ο Ανέστης, μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στο 45ο λεπτό, ο Αντρέ Σιμόες  έσωσε την εστία της ΑΕΚ στο πλασέ του Αντρέ Σίλβα και στο… καπάκι έκανε το ίδιο ο Άνταμ Τζανετόπουλος σε πλασέ του Τζάκομο Μποναβεντούρα.

Η ΑΕΚ μπόρεσε δύο φορές να απειλήσει. Η πρώτη στο 30΄ όταν ύστερα από το λάθος του Μουζάκιο, έκλεψε ο Σιμόες και πλάσαρε, όμως η μπάλα έφυγε… μαρτυρικά δίπλα από το δοκάρι. Η δεύτερη ήταν στο 41΄ με το απ’ ευθείας σουτ του Τζανετόπουλου, ύστερα από κόρνερ του Γκάλο, που εξουδετέρωσε πολύ δύσκολα ο Ντοναρούμα.

Στο ξέσπασμα της Μίλαν στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου… ο Ανέστης δεν πούλαγε! Εκλεισε το μαγαζί στα μετόπισθεν, όχι ότι ο Ντοναρούμα έκανε κάτι διαφορετικό, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι.

Στο 54′ και στο 55′ οι “ροσονέρι” απείλησαν. Ο Γιάννης Ανέστης απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Λοκατέλι και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σούσο, ο Αντρέ Γκόμες έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά αστόχησε.
Στο 58′ ο Τσαλχάνογλου έκανε ένα δυνατό σουτ από το όριο της περιοχής, αρχικά η επέμβαση του Ανέστη ήταν σωτήρια και ο Τζανετόπουλος απομάκρυνε προ του Αντρέ Σίλβα.

Στο 69΄ ο γκολκίπερ της Ενωσης επενέβη και πάλι σωτήρια σε τετ-α-τετ με τον Κουτρόνε, όπως και στο 80΄ στερώντας μεγάλη ευκαιρία από τον Σούσο. Ομως, ήταν εμφανές ότι οι παίκτες της Ενωσης είχαν «μείνει» από δυνάμεις.

Ο Ανέστης παρέμενε duracell! Στο 90ό λεπτό είπε πάλι “έχουμε κλείσει σας λέω” στην εκτέλεση φάουλ του Τσαλχάνογλου.

Η υπερπροσπάθειά της Ενωσης ανάγκασε τη Μίλαν να συμβιβαστεί, αφού και οι «ροσονέρι» κράτησαν πολλούς παίκτες στην άμυνα στα τελευταία λεπτά. Αλλωστε, με την ισοπαλία παρέμειναν στην κορυφή του ομίλου με 7 βαθμούς, δύο περισσότερους από την ΑΕΚ.

ΜΙΛΑΝ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Τζ. Ντοναρούμα, Μουζάκιο, Μπονούτσι, Ροντρίγκες, Καλάμπρια , Μποναβεντούρα (73΄ Κεσί), Τσαλχάνογλου, Σούσο (83΄ Μπορίνι), Λοκατέλι, Αντρέ Σίλβα (63΄ Κάλινιτς), Κουτρόνε
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τζανετόπουλος, Μπακάκης,  Γκάλο, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος (90+3΄ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (64΄ Αραούχο), Λιβάγια (76΄ Μπακασέτας)

Η βαθμολογία του ομίλου
1. Μίλαν 7 (8-3)

2. ΑΕΚ 5 (4-3)

3. Ριέκα 3 (6-6)

4. Αούστρια Βιέννης 1 (4-10)

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις