Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΕΚ: Οι… αυτοκτονικές τάσεις και τα “γκάζια” από Χιμένεθ!

ΑΕΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να είναι… καβάλα στο άλογο, σε μια δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ κάνει “σκοτσέζικο ντουζ” στους φίλους της, με την εικόνα της. “Γκάζια” από Χιμένεθ μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο.

Πριν από λίγο καιρό, η ΑΕΚ νικούσε εκτός έδρας την Αούστρια και έκανε επική ανατροπή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ανεβαίνοντας στην κορυφή της Superleague.

Τώρα όμως η Ένωση έχει καταφέρει να αιφνιδιάσει τους πάντες και να προκαλέσει τεράστιες απορίες, για το κατά πόσο αντέχει να κρατήσει… δυο καρπούζια σε μια μασχάλη και αν οι παίκτες της έχουν την προσωπικότητα να το κάνουν.

Από την κορυφή του… Ολύμπου στα τέλη Σεπτεμβρίου, η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον τρίτη στη βαθμολογία της Superleague και ισόβαθμη με τους Ολυμπιακό, Πανιώνιο και Λεβαδειακό.

Λίγα 24ωρα μετά από μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά στην έδρα της Μίλαν, οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν ανίκανοι να επιστρέψουν στην… πραγματικότητα του πρωταθλήματος. Ο ενθουσιασμός φαίνεται πως δεν κόπασε στα “κιτρινόμαυρα” αποδυτήρια, οι Ενωσίτες δεν “μπήκαν” ποτέ στον αναμέτρηση με τον σοβαρό Ατρόμητο και η ήττα ήρθε δίκαια μέσα στο άδειο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ δείχνει.. αυτοκτονικές τάσεις, έκανε το τρίτο κατά σειρά “δώρο” στο πρωτάθλημα στους ανταγωνιστές της και πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένο δρόμο για να επιστρέψει στην κορυφή.

Η επίθεση δεν βγάζει πλέον γκολ

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει μερίδιο σε αυτή την εικόνα και είδε παίκτες – κλειδιά να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα. Ό Χριστοδουλόπουλος “κλείστηκε” σωστά και όταν είναι και σε μέτρια ημέρα, τότε η ΑΕΚ χάνει μεγάλο μέρος της δύναμης της.

Ο αρχηγός, Μάνταλος, εμφανίστηκε φιλότιμος, αλλά όταν δεν μπορεί να σκοράρει μέσα απ’ την μικρή περιοχή -στη φάση όπου έστειλε την μπάλα στο δοκάρι- τότε η κατάσταση γίνεται χειρότερη.

Ο Λιβάγια βγάζει πλέον περισσότερο εκνευρισμό στις κινήσεις του, παρά φάσεις στην αντίπαλη περιοχή και όσον αφορά τον Αραούχο -που έχει ακόμα τη δικαιολογία πως ενσωματώθηκε τελευταίος στην ομάδα- δεν θυμίζει σε τίποτα τον “killer” της περασμένης σεζόν. Έτσι, η “Αγία επιθετική τετράδα” της ΑΕΚ δεν σκοράρει πλέον, κάτι που.. κοστίζει.

Απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ο ομάδα ήταν τραγική, κόντρα στην Ξάνθη δημιούργησε αρκετές φάσεις δίχως να σκοράρει, αλλά με τον Ατρόμητο η ΑΕΚ παρουσιάστηκε απλά ασόβαρη! Αντιθέτως, στο Europa League -με μοναδική εξαίρεση το ματς με την Αούστρια Βιέννης- η Ένωση παρουσιάζει τα στοιχεία που όλοι οι φίλοι της θέλουν να βλέπουν.

Ευτυχώς για τους “κιτρινόμαυρους”, η ΑΕΚ παρουσιάζει σταθερή εικόνα στο χώρο του κέντρου, αφού η άμυνα της έχει δεχθεί σημαντικά “χτυπήματα” από τραυματισμούς και κάρτες.. Όσον αφορά τον.. εύκολο στόχο, ο Γιάννης Ανέστης από ήρωας, γίνεται με μεγάλη ευκολία “παλτό”.

Στα επόμενα ματς η Ένωση καλείται να δώσει.. απαντήσεις εντός αγωνιστικού χώρου και το πρόγραμμα που έχει θα δείξει από τι “μέταλλο είναι φτιαγμένη η φετινή ομάδα.

29/10: Πανιώνιος-ΑΕΚ

02/11: ΑΕΚ-Μίλαν

05/11: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (κεκλεισμένων)

19/11: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

23/11: ΑΕΚ-Ριέκα

Γκάζια” από Χιμένεθ μετά τον Ατρόμητο

Ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε μετά την ήττα από τον Ατρόμητο πως η ομάδα δεν είναι εκπαιδευμένη να ανταποκρίνεται σωστά σε ματς ανά τέσσερις μέρες. Όπως οι παίκτες δεν είναι άμοιροι των ευθυνών τους, έτσι και ο Ισπανός τεχνικός ευθύνεται και για την παραπάνω παρατήρηση του.

Πάντως, λίγο πριν πάει στην συνέντευξη Τύπου (καθυστέρησε περίπου μισή ώρα), ο Χιμένεθ συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια και τους μίλησε φανερά εκνευρισμένος

Ο Ισπανός τεχνικός τα.. έχωσε στους “κιτρινόμαυρους”, αναφέροντας: “Δεν είχαμε ένταση στην τελική προσπάθεια. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει και κούραση, όμως δεν γίνεται να θέλουμε να πετύχουμε στόχους αν δεν μπορούμε να βάζουμε την ίδια ένταση σε όλα τα ματς. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε στο Μιλάνο και να κάνουμε τέτοιο παιχνίδι και να μην μπορούμε να βρούμε τη συγκέντρωση για να πάρουμε αυτό το ματς”, ενώ έκανε έντονες παρατηρήσεις πάνω στο ματς.

Παρά την προσπάθεια του Νίκου Λυμπερόπουλου να κατευνάσει τα πνεύματα, λέγοντας πως “… ήταν ένα κακό αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας” ο Χιμένεθ διαφώνησε και συνέχισε τις παρατηρήσεις του σε υψηλούς τόνους.

Στη συνέχεια όμως ο Χιμένεθ μίλησε και αυτός με πιο ήπιο τρόπο, θέλοντας να δώσει ενωτικό τόνο στην ομιλία του. “Εγώ είμαι πάντα κοντά σας. Με την ΤΣΣΚΑ σας είπα τίποτα; Με τα Γιάννενα σας είπα τίποτα; Με την Αούστρια; Με την Ξάνθη; Μόνο στην Τρίπολη σας είπα, γιατί δεν ήταν εικόνα αυτή που παρουσιάσαμε, ήταν απαράδεκτη”, φέρεται να είπε μεταξύ άλλων.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις