Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Η ημέρα της “Βασίλισσας”! Στον έβδομο ουρανό οι Ενωσίτες

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Η ημέρα της “Βασίλισσας”! Στον έβδομο ουρανό οι Ενωσίτες

Μία απί τις πιο όμορφες Κυριακές της ζωής τους βίωσαν οι φίλοι της ΑΕΚ, βλέποντας την ομάδα τους να πανηγυρίζει μέσα σε λίγες ώρες τις σπουδαίες νίκες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου στο μπάσκετ, ήρθε η ψυχωμένη ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να νικήσει τον ΠΑΟΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ και να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου συγκατοικεί με τον Ατρόμητο.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ένα γκολ, ελάχιστες φάσεις, πολλά νεύρα και τρεις αποβολές συνθέτουν το παζλ του ντέρμπι Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ. Οι Αραούχο και Μπίσεσβαρ την… είδαν παλαιστές κι έφυγαν απευθείας για τα αποδυτήρια, ενώ ο απερίσκεπτος Σαμπράνο αποχώρησε από το παιχνίδι με δύο κίτρινες κάρτες. Για να ολοκληρωθεί το… σκηνικό των αποβολών, την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε λίγο πριν το φινάλε του αγώνα και ο Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ, παρά την κούραση από την υπερπροσπάθεια με τη Μίλαν, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε δίχως τον ηγέτη της , Πέτρο Μάνταλο και παρά την αποβολή του Αραούχο με το “καλημέρα”, κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 του ΠΑΟΚ, ο οποίος παρουσίασε κάκιστη εικόνα για ακόμα μία φορά μακρία από την Τούμπα και σε παιχνίδι στην Αθήνα. Η ομάδα του Λουτσέσκου έμεινε χωρίς διπλό μετά από πέντε αγώνες εκτός έδρας. Με “χρυσό” σκόρερ τον Λιβάγια, η Ένωση έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση κι ανέβησε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου βρίσκεται παρέα με τον Ατρόμητο στους 20 βαθμούς.

Ο αγώνας

Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Μανόλο Χιμένεθ διατήρησε το σύστημα (3-5-2) με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να επιλέγει το κλασικό 4-2-3-1 και να δίνει φανέλα βασικού στον Πέλκα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΚ, η οποία έμεινε με 10 παίκτες από το 8′, λόγω της αποβολής του Αραούχο. Ο επιθετικός της Ένωσης χτύπησε τον Σαμπράνο κι αποβλήθηκε, ενώ ο αμυντικός του ΠΑΟΚ είδε την κίτρινη κάρτα.

Ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-1. Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης σύνθεσαν την αμυντική τετράδα, ενώ οι Λάζαρος, Σιμόες, Γιόχανσον και Λόπες ήταν οι τέσσερις πίσω από τον Λιβάγια. Πέρα από ένα σουτ του Βιεϊρίνια στο 15′, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Ανέστη.

Η ΑΕΚ δεν οπισθοχώρησε. Αντίθετα, βρήκε γκολ, έχοντας τη τύχη με το μέρος της. Στο 25′ ο Γκάλο έκανε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του ΠΑΟΚ και στρώθηκε στον Σιμόες, ο οποίος έβγαλε ασίστ πάρε-βάλε στον Λιβάγια. Ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ρέι και να κάνει το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να φανεί απειλητικός, παρότι η ΑΕΚ έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Αντίθετα, η Ένωση άγγιξε και το 2-0 στο 30′, αλλά ο Ρέι απέκρουσε το σουτ του Γιόχανσον μέσα από την περιοχή. Στο 38′ ο ΠΑΟΚ έμεινε κι αυτός με 10 παίκτες. Ο Σαμπράνο έκανε σκληρό φάουλ στον Λιβάγια κι αποβλήθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Λουτσέσκου πέρασε τον Κρέσπο στη θέση του Λέοβατς, με τον Βιεϊρίνια να παίζει αριστερό μπακ και τον Ελ Καντουρί να παίζει δεξιά.

Κάκιστο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ήταν χειρότερο από το πρώτο. Οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει καθόλου τον Ανέστη. Η ΑΕΚ έλεγχε το παιχνίδι και διατηρούσε άνετα το 1-0, με το μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια στο 68′ να αποτελεί την καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων.

Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ βγήκε μαζικά μπροστά για την ισοφάριση, αλλά όχι μόνο δεν βρήκε δίχτυα, αλλά έμεινε και με 9 παίκτες, λόγω αποβολής του Μπίσεσβαρ. Στο 86′ ο Πρίγιοβιτς δεν πρόλαβε να ακουμπήσει την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα, έπειτα από σέντρα του Ελ Καντουρί, και στις καθυστερήσεις ο Μπίσεσβαρ “χτύπησε” στο πρόσωπο τον Μπακασέτα κι αποβλήθηκε. Στην ίδια φάση, αποβλήθηκε και ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, για διαμαρτυρία.

Το τέλος του αγώνα βρήκε την ΑΕΚ να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη, η οποία ήταν αφιερωμένη στον Πέτρο Μάνταλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Λιβάγια (66′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (74′ Γαλανόπουλος, Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Λέοβατς (42′ Κρέσπο), Σάχοφ (46′ Κάμπος), Τσίμιροτ, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Πέλκας, Πρίγιοβιτς

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις