Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ριέκα: “Νίκη για τέσσερις σημαντικούς λόγους”

ΑΕΚ - Ριέκα
facebook.com/AEK.FC.OFFICIAL/

Το match programme του σημερινού αγώνα της ΑΕΚ με τη Ριέκα, για την 5η αγωνιστική του Europa League, αναλύει τις σημαντικές παραμέτρους τυχόν νίκης – πρόκρισης της Ένωσης.

Κομβικό βράδυ το αποψινό για την ΑΕΚ, όπως αναφέρει και το official match του αγώνα της Ένωσης με τη Ριέκα.

Τόσο για την πρόκριση στους “32” του Europa League, όσο και συνολικά για την ευρωπαϊκή ιστορία των “κιτρινόμαυρων”, στην πρώτη αξιόλογη παρουσία τους στις διοργανώσεις της UEFA, μετά από πολλά χρόνια.

ΑΕΚ – Ριέκα: Χριστοδουλόπουλος και Μπακάκης έδωσαν «σύνθημα» πρόκρισης [vid]

Η ΑΕΚ αναφέρεται στους τέσσερις βασικούς λόγους, που καθιστούν σπουδαία την υπόθεση… νίκη για την Ένωση απέναντι στην κροατική ομάδα, που μπορεί να φέρει και την πρόκριση.

Το ποστάρισμα της ΠΑΕ ΑΕΚ

1. ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ “32”

Με νίκη απόψε η ΑΕΚ κατά τα φαινόμενα τελειώνει την υπόθεση πρόκριση, εκτός βεβαίως κι αν η Αούστρια Βιέννης νικήσει τη Μίλαν στο Σαν Σίρο… Επικράτηση απόψε σε βάρος των Κροατών σημαίνει πολύ απλά ότι η ΑΕΚ θα προκριθεί από φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από ακριβώς δέκα χρόνια και την περίοδο 2007-08 για το τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Από τότε πέρασαν εννιά χρόνια στα οποία η ΑΕΚ απέτυχε να προκριθεί από τον όμιλο τρεις φορές, αποκλείστηκε δύο φορές σε προκριματικό γύρο και στα υπόλοιπα τέσσερα απουσίασε εντελώς από την Ευρώπη!

2. ΡΕΚΟΡ ΒΑΘΜΩΝ ΣΕ ΟΜΙΛΟ

Με νίκη επί της Ριέκα η ομάδα μας θα συμπληρώσει (με μία αγωνιστική να απομένει) 9 βαθμούς στον όμιλό της, επίδοση που πολύ απλά θα είναι η καλύτερη της ιστορίας της στις δέκα συμμετοχές, που συμπληρώνει εφέτος σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης! Η αμέσως καλύτερη προηγούμενη επίδοση είναι οι 8 βαθμοί τη σεζόν 2006-07 στον όμιλο του Champions League και πάλι με Μίλαν (Λιλ και Αντερλεχτ) με τους οποίους κατετάγη στην τρίτη θέση και συνέχισε στους 32 του Europa. Υπάρχουν και οι 7 βαθμοί στο Europa το 2010-11, που δεν ήταν αρκετοί για την πρόκριση.

3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αν οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ φύγουν απόψε από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με τους τρεις βαθμούς της νίκης, τότε η ΑΕΚ θα έχει κάνει το πιο αποφασιστικό άλμα στη βαθμολογία συλλόγων της UEFA με την ομάδα να έχει χτίσει τον συντελεστή της στους 8,000 βαθμούς από τους 1,000 με τους οποίους ξεκίνησε την εφετινή σεζόν! Με αυτό το 8,000 η ΑΕΚ θα καταφέρει μέσα σε μία σεζόν να αφήσει πίσω της στη βαθμολογία συλλόγων τον Παναθηναϊκό αλλά και μία άνοδο κοντά στις 30 θέσεις που θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στον πρώτο στόχο του ευρωπαϊκού top-100. Θυμίζουμε ότι στο τέλος της περσινής σεζόν ήταν 208η…

4. ΠΡΩΤΙΑ ΒΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η νίκη απόψε επί της Ριέκα θα σημαίνει πολύ απλά ότι η ΑΕΚ θα έχει προσφέρει στον εφετινό ελληνικό συντελεστή 8,5 πόντους όσους και ο Ολυμπιακούς (με τους τέσσερις από αυτούς να είναι το μπόνους των ερυθρόλευκων επειδή προκρίθηκαν στους ομίλους του Champions League), κάτι που για την ΑΕΚ (να είναι πρώτη σε ποσοστό βαθμών) θα συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια! Επίσης αυτή η συγκομιδή θα είναι για την ομάδα μας η τρίτη καλύτερη μέσα στον… 21ο αιώνα!

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις