Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – Χιμένεθ: “Το ρόστερ είναι μικρό για τρεις διοργανώσεις”

Χιμένεθ
Eurokinissi

Οι τραυματισμοί έγιναν σε σημαντικούς παίκτες, ενώ υπάρχουν και οι απουσίες που μπορεί να έρχονται από κάρτες. Η ΑΕΚ είναι «μέσα» και στις 3 διοργανώσεις που συμμετέχει και ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για την ανάγκη μετεγγραφρικής ενίσχυσης των «κιτρινόμαυρων», κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά για έναν αντι-Γιόχανσον.

Ο Χιμένεθ ανέφερε μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΑΟΚ πως ο Νίκος Λυμπερόπουλος ψάχνει να βρει λύσεις, έτσι ώστε η Ένωση να ενισχυθεί, ενώ τόνισε πως πρέπει να βρεθεί ένας αντι-Γιόχανσον.

Τα όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη τύπου

Για το αν η ΑΕΚ αρχίζει και χτίζει χαρακτήρα νικητή: «Είμαστε σχεδόν ένα χρόνο που έχουμε την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του νικητή ανεξαρτήτως αν δεν έρχονται πάντα τα αποτελέσματα. Δεν ήταν εύκολο, οι παίκτες ήταν πολύ κουρασμένοι. Με τόσους τραυματισμούς έχουμε ένα ρόστερ μικρό και για τρεις διοργανώσεις.

Σήμερα έπρεπε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια μετά το τρέξιμο που κάναμε με την Αούστρια Βιέννης και ήμασταν υποχρεωμένοι να κερδίσουμε για να παραμείνουμε πρώτοι. Αλλά αντιδράσαμε καλά».

Για το γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα να αλλάζει πράγματα στο παιχνίδι παρά τις απουσίες: «Είναι αλήθεια ότι στα προβλήματα που εμφανίζονται αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε λύσεις. Αυτό προσπαθούμε και να εκμεταλλευτούμε τις λύσεις που έχουμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μπακάκης, ο οποίος κάνει πολύ καλή σεζόν και βοηθάει την ομάδα όταν χρειάζεται.

Θα προτιμούσα να έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου για να παίξω το σύστημα που θέλω αλλά με τις απουσίες πρέπει να βρω τις λύσεις. Αυτό γίνεται με την καθημερινή δουλειά. Αυτές οι λύσεις για μένα γίνονται εύκολες χάρη στη δέσμευση και στη δουλειά των ποδοσφαιριστών μου».

Για το αν αγχώνεται για την ενίσχυση της ομάδας και αν έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις σε αυτό το κομμάτι: «Ξέρω ότι μια σύγχρονη διοίκηση πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση και να βρίσκει λύσεις είτε για τη χειμερινή αγορά είτε για τον επόμενο χρόνο. Όπως ξέρετε λόγω των παικτών που ήρθαν το καλοκαίρι χρειάστηκε να αλλάξουμε σύστημα. Υπήρχαν κάποιοι παίκτες που δεν ταίριαζαν στο σύστημα.

Τόσο ο Νίκος ο Λυμπερόπουλος όσο και η υπόλοιπη διοίκηση ψάχνουν λύσεις για να ενισχυθούμε. Αν θέλουμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα θα πρέπει να ενισχυθούμε γιατί συμμετέχουν μόλις 15 με 16 ποδοσφαιριστές. Εγώ σε ένα επίσημο παιχνίδι έχω τρεις διαθέσιμες αλλαγές, όπως έκανα σήμερα με Λάζαρο, Μπακασέτα και Σιμόες. Δεν μπορώ να κάνω 10 αλλαγές για να ξεκουράσω ποδοσφαιριστές».

Για το αν ο παίκτης που θα αναζητήσει στα χαφ θα έχει περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα μετά και τις θετικές εμφανίσεις του Κονέ: «Ο Κονέ έκανε ένα καλό παιχνίδι. Όταν ήρθε στην ΑΕΚ όσοι τον γνώριζαν, πίστευαν ότι είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να βοηθήσει. Έκανε πολύ σκληρή δουλειά, θυσίασε τον εαυτό του για να βελτιωθεί. Σήμερα έκανε ένα καλό παιχνίδι, έβαλε ένα γκολ και μπορεί να προσφέρει περισσότερα.

Στη φανταστική δουλειά που έκανε το δίδυμο του Σιμόες με Γιόχανσον και τώρα του Σιμόες με τον Γαλανόπουλο, αλλά και οι άλλοι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν εκεί, αν ερχόταν μια ακόμα λύση θα ήταν θετικό. Νομίζω πως θα πρέπει να ψάξουμε έναν παίκτη που θα αντικαταστήσει, αν και θα είναι δύσκολο, τον Γιόχανσον».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις