Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αούστρια – ΑΕΚ: “Σφραγίζει” την πρόκριση στους “32” του Europa League

Αούστρια - ΑΕΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΑΕΚ διεκδικεί μέσα στην έδρα της Αούστρια Βιέννης την πρόκριση στους “32” του Europa League για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια και για πρώτη φορά από την “αναγέννησή” της (20:00, NewsIt.gr, Cosmote Sport 2).

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει απόψε την Αούστρια Βιέννης στο “Ernst Happel Stadion” με μοναδικό στόχο να πάρει την πρόκριση για τους “32” του Europa League.

Οι παίκτες της Ένωσης είναι έτοιμοι να βάλουν το… ευρωπαϊκό τους κοστούμι και να πάρουν ένα από τα δυο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) που θα τους δώσουν την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Βέβαια, στο μυαλό των “κιτρινόμαυρων” αλλά και του Μανόλο Χιμένεθ είναι μόνο το “διπλό”, που θα τονώσει το ευρωπαϊκό πρεστίζ της ΑΕΚ, την βαθμολογία της στην UEFA, αλλά και την βαθμολογία της Ελλάδας.

Βαθμολογία UEFA: «Έπεσε» 15η η Ελλάδα

Τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν για τον Ισπανό τεχνικό, αφού πέρα από τους -εδώ και καιρό- τραυματίες Μάνταλο και Γιόχανσον θα στερηθεί των υπηρεσιών του Τσόσιτς, που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Ο Χιμένεθ αναμένεται να “κατεβάσει” την ΑΕΚ με το 3-5-2 που χρησιμοποιεί το τελευταίο διάστημα.

Ο Τσιντώτας αναμένεται να καθίσει κάτω από τα γκολπόστ (εκτός αν γίνει η μίνι έκπληξη με Ανέστη), έχοντας μπροστά του τους Τσιγκρίνσκι, Βράνιες και Μπακάκη. Οι Γκάλο και Λόπες θα είναι οι δυο πλάγιοι μπακ, ενώ οι Σιμόες – Γαλανόπουλος θα είναι το δίδυμο των κεντρικών μέσων.

Μπροστά τους θα βρεθεί ένας εκ των Χριστοδουλόπουλου – Μπακασέτα, ενώ στην επίθεση θα αγωνιστιούν οι Λιβάγια και Αραούχο.

Η βαθμολογία του ομίλου

Μίλαν 11

ΑΕΚ 7

Αούστρια 4

Ριέκα 4

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις