Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αραούχο: “Μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος της ΑΕΚ! Έχω έτοιμες βαλίτσες”

Αραούχο
instagram.com/sergioaraujo11

Η ΑΕΚ δεν παρατάει την περίπτωση της επιστροφής του Αραούχο. Ο Αργεντινός παραχώρησε συνέντευξη στο “Canarias7” και αποκάλυψε πως είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ένωσης, ενώ τόνισε πως έχει έτοιμες 7 βαλίτσες για… Ελλάδα.

Ο Σέρχιο Αραούχο μίλησε για την άνοδο που πήρε και πάλι η καριέρα του μετά την παρουσία του στην ΑΕΚ, ανέφερε πως στην αρχή του καλοκαιριού ήθελε να επιστρέψει στην Ένωση, ενώ επισήμανε πως τώρα θέλει να μείνει προσηλωμένος στη Λας Πάλμας και να θέσει υψυλούς στόχους με τη φανέλα των Καναρίων Νήσων.

Πάντως, ο Αραούχο αποκάλυψε πως χτες ο πρόεδρος της ΑΕΚ επικοινώνησε μαζί του, για να του πει πως πρέπει να επιστρέψει στους “κιτρινόμαυρους”, ενώ σε ερώτημα για το αν θα μείνει ή όχι στην Λας Πάλμας, τόνισε πως “Από τότε που ήρθα έχω επτά βαλίτσες στο γκαράζ μου! Το έκανα σε περίπτωση που μου έλεγα ότι δεν με υπολογίζουν ή αν έφευγα ξανά για την ΑΕΚ”.

Τα όσα δήλωσε ο Αραούχο στο “Canarias7”:

Για το γεγονός ότι έπαιξε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, κόντρα στη Βαλένθια κι αν το περίμενε φεύγοντας πέρυσι δανεικός;

«Ναι, φαινόταν σχεδόν αδύνατο να επιστρέψω και να παίξω στη Λας Πάλμας όταν έφυγα για την ΑΕΚ. Η προσαρμογή μου στην Ελλάδα ήταν πολύ γρήγορη. Στο πρώτο παιχνίδι σκόραρα δυο γκολ. Μεγάλωσα πολύ εκεί, με κάθε τρόπο και αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω. Υπό αυτή την έννοια είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος με τη δουλειά που έχω κάνει τον τελευταίο καιρό».

Τι βρήκε στην Ελλάδα και βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό;

«Στην Ελλάδα βρήκα μια γαλήνη που την είχα σχεδόν χάσει. Και αυτή η ηρεμία με έκανε να σκεφτώ, να δω τα πράγματα που είχε χάσει. Τι ήθελα για την καριέρα και το μέλλον μου. Τώρα έχω επιστρέψει με διαφορετική νοοτροπία. Πιο ώριμος και πιο δυνατός. Ήταν μια γενική αλλαγή για μένα. Με συνόδευσαν και οι φίλοι μου στην Ελλάδα και όλα πήγαν πολύ καλά. Ήμουν ήσυχος. Επιπλέον με βοήθησε ότι οι Έλληνες φίλοι με αντιμετώπισαν με πολύ σεβασμό. Τις ημέρες των αγώνων περίμεναν 200 άτομα να φωτογραφηθούμε μαζί. Έξω από το ποδόσφαιρο πάλι δεν είχα καμία ενόχληση. Είχα μια φυσιολογική ζωή. Αυτό μου έδωσε την ηρεμία που ήθελα να επικεντρωθώ πλήρως στη δουλειά μου στο γήπεδο».

Αραούχο

Αν είναι αλήθεια πως δεν ήθελε να επιστρέψει το καλοκαίρι και ότι προτιμούσε να μείνει στην ΑΕΚ;

«Είναι αλήθεια πως όταν ήταν να επιστρέψω, ήθελα πραγματικά να γυρίσω στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, επειδή ο σύλλογος είχε προκριθεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν ένα πολύ καλό κίνητρο. Αλλά όταν μπήκα στην ομάδα, ένιωσα μεγάλη αγάπη. Μια ωραία ρουτίνα εδώ με την οικογένεια. Επέστρεψα στο νησί μετά από ένα σύντομο διάλλειμα και αισθάνθηκα πολύ παράξενα. Έξω από το κλαμπ. Δεν ήταν ευχάριστα και ίσως με ωθούσε να αναζητήσω την έξοδο στις αρχές του καλοκαιριού. Αλλά τώρα είμαι πολύ συγκεντρωμένος. Θέλω να βάλω στόχους με αυτή τη φανέλα. Είχα την τύχη να βοηθήσω στην άνοδο το 2015 στην πρώτη κατηγορία και ελπίζω να ζήσουμε την εποχή που θα παίξει η Λας Πάλμας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Αν είναι πιθανό να δείξει καλό αγωνιστικό πρόσωπο τη φετινή χρονιά;

«Φυσικά και είναι δυνατόν. Σε 20 παιχνίδια στην Ελλάδα έβαλα εννέα γκολ και είχα έξι ασίστ. Ίσως το πρωτάθλημα να μην είναι στο επίπεδο που είναι το ισπανικό, αλλά είναι ισχυρό και ζουν πολύ έντονα το ποδόσφαιρο. Ήταν πολύ καλά για μένα. Τόσο πολύ ώστε ο πρόεδρος της ΑΕΚ μέχρι χθες μου τηλεφώνησε για να μου πει, ότι πρέπει να επιστρέψω εκεί και ό,τι πρέπει να ψάξω για να λύσω τα πάντα με τη Λας Πάλμας. Όλα μπορούν να αλλάξουν πολύ. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Ποτέ δεν ξέρεις πότε βρίσκεσαι σε ένα μέρος επειδή, από στιγμή σε στιγμή, όλα μπορούν να πάνε από το ένα μέρος στο άλλο. Στην περίπτωσή μου, είμαι άνετος εδώ, αλλά ξαφνικά, έρχεται ένας άλλος επιθετικός που του αρέσει περισσότερο ο προπονητής ή ο ίδιος δεν έχω τη θέση του και τυχαίνει να είναι μια τρίτη επιλογή για τη θέση».

Σε ερώτηση για το αν θα μείνει ή όχι στην Λας Πάλμας, ο Αραούχο απάντησε:

«Θα σας πω ένα μυστικό: Από τότε που ήρθα έχω επτά βαλίτσες στο γκαράζ μου! Το έκανα σε περίπτωση που μου έλεγα ότι δεν με υπολογίζουν ή αν έφευγα ξανά για την ΑΕΚ»!

Για την πίστη του προέδρου προς το πρόσωπό του;

«Από την πρώτη στιγμή μίλησα με τον πρόεδρο και μου έδωσε να καταλάβω ότι ήθελε να μείνω. Αλλά επαναλαμβάνω το ποδόσφαιρο αλλάζει από τη μια ημέρα στην άλλη. Αναγνωρίζω επίσης ότι η κόρη μου Βαλεντίνα, που γεννήθηκε πριν ένα μήνα εδώ με κάνει να σκέφτομαι πολλά πράγματα».

Αν έχει μάθει από τα λάθη του;

«Η αλήθεια είναι πως ναι. Η Ελλάδα μου έδειξε πολλά πράγματα που είχα χάσει. Τώρα το μόνο που θέλω είναι να γίνω καλά σωματικά, εξαιτίας του τραυματισμού μου στο γόνατο στην προετοιμασία για 20 ημέρες».

Αν ο εαυτός του ήταν ο χειρότερος εχθρός του;

«Ναι, ο χειρότερος εχθρός μου είναι ο εαυτός μου. Αλλά αυτός ο Σέρχιο έχει τελειώσει…Εχω ωριμάσει και αυτό θα πρέπει να φανεί και στο γήπεδο. Αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντας που επηρεάζουν καταστάσεις. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Μπορεί να είσαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και να μη βρίσκεις το γκολ. Θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα. Ήταν είχα πετύχει 25 γκολ με την Λας Πάλμας αισθάνθηκα πολύ τυχερός. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα έχω τη μισή τύχη».

Για το γεγονός ότι ως τώρα έχει παίξει ως εξτρέμ και όχι ως φορ, ο Αραούχο τόνισε:

«Πριν αποχωρήσει ο Μπόατενγκ είχα μόνη ευκαιρία να παίξω δεξιά στην επίθεση. Ο Βιτόλο ήταν αριστερά. Ο προπονητής μου είπε να παίξω δεξιά και για μένα δεν υπάρχει πρόβλημα. Και στην Ελλάδα έπαιξα εκεί χωρίς προβλήματα. Ο προπονητής μου (σ.σ. Χιμένεθ) μου έδωσε ελευθερία κινήσεων και ήταν χαρά μου να βοηθάω στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Δεν είχα χάσει ούτε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ».

Αν προτιμά να παίζει επίθεση;

«Εφοσον η ομάδα κερδίζει δεν με απασχολεί. Θα ήθελα να παίζω και να βοηθάω μέσα στην περιοχή. Αλλά αν δεν παίζω εκεί και κερδίζει η ομάδα, δεν με απασχολεί. Θέλω το καλύτερο για την ομάδα, η οποία πάντα είναι πάνω από καθένα».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις