Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Champions League: Καρδιοχτύπησε η Σεβίλλη! Άνετη πρόκριση για Νάπολι

Champions League: Καρδιοχτύπησε η Σεβίλλη! Άνετη πρόκριση για Νάπολι
CHAMPIONS LEAGUE

Με άγχος η πρόκριση της Σεβίλλης στους ομίλους του Champions League. Χωρίς πρόβλημα αυτή της Νάπολι. Τα αποτελέσματα της Τρίτης για τα πλέι οφ της διοργάνωσης και οι ομάδες που πήραν το “εισιτήριο”.

Η Σεβίλη τα… χρειάστηκε, αλλά τελικά κατάφερε έστω και δύσκολα να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League. Oι Ισπανοί ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με την Μπασάκσεχιρ και προκρίθηκαν χάρη στη νίκη που έκαναν στην Τουρκία με 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν.. κεφάλι στο σκορ στο 17 με τον Ελία, αλλά στο 52′ Εσκουντέρο ισοφάρισε. Στο 75′ ο Μπεν Γιέντερ έκανε το 2-1 για την Σεβίλη κι οχτώ λεπτά αργότερα ο Βίσκα ισοφάρισε αυτή τη φορά για τους Τούρκους. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, μιας κι αν σκόραρε η Μπασάκσεχιρ τότε θα έπαιρνε αυτή την πρόκριση. Οι Τούρκοι, όμως, δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο γκολ και η Σεβίλλη πανηγύρισε την πρόκριση.

Σε άλλο παιχνίδι, η Νις αποδείχθηκε μικρό εμπόδιο για τη Νάπολι. Οι παρτενοπέι” δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα ούτε στην έδρα της Νις, τη νίκησαν για δεύτερη φορά με 2-0 και πέρασαν στους χρυσοφόρους ομίλους.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Μαριμπόρ νίκησε 1-0 την Χάποελ Μπέερ Σεβά και προκρίθηκε χάρη στο εκτός έδρας γκολ που πέτυχε στο Ισραήλ. Το χρυσό τέρμα σημείωσε ο Βίλερ στο 15′.

Στο πρώτο ματς της ημέρας είχαμε “χορό” από γκολ. Η Σέλτικ είχε επικρατήσει στη Σκωτία με 5-0 και πήγε για… ταξίδι αναψυχής στο “σπίτι’ της Αστάνα. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να χάνουν με 4-1, αλλά τελικά “γλύκαναν” την ήττα τους (4-3) στο Καζακστάν και πέρασαν στους ομίλους του Champions League.

ΤΡΙΤΗ

Αστάνα (Καζακστάν)-Σέλτικ (Σκωτία) 4-3 (0-5)

(26′ αυτ. Αγιέρ, 48′ Μουζίκοφ, 49′, 69′ Τουμάσι- 33′ Σινκλέρ, 80′ Ντσαμ, 90′ Γκρίφιθς)

Ριέκα (Κροατία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 (1-2)

(25′ Μαρίν)

Μάριμπορ (Σλοβενία)-Χάποελ Μπέερ Σεβά (Ισραήλ) 1-0 (1-2)

(15′ Βίλερ)

Νις (Γαλλία)-Νάπολι (Ιταλία) 0-2 (0-2)

(48′ Καγιεχόν, 89′ Ινσίνιε)

Σεβίλη (Ισπανία)-Μπασάκσεχιρ (Τουρκία) 2-2 (2-1)

(52′ Εσκουντέρο, 75′ Μπεν Γιέντερ – 17′ Ελία, 83′ Βίσκα)

ΤΕΤΑΡΤΗ

Κοπεγχάγη (Δανία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) (0-1)

Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) (0-2)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) (1-0)

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Χόφενχαϊμ (Γερμανία) (2-1)

Στεάουα (Ρουμανία)-Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία) (0-0)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις