Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Champions League: Τα ρεκόρ της φάσης των ομίλων με “απόλυτο” Ρονάλντο!

Champions League - Ρονάλντο
ΦΩΤΟ Reuters

Η φετινή φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε και… άφησε πίσω της κάποια σημαντικά επιτεύγματα. το 6 στα 6 έκανε ο Ρονάλντο.

Η φετινή φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε με ρεκόρ στα γκολ! Πιο συγκεκριμένα, στα συνολικά 96 παιχνίδια από τα 125 της διοργάνωσης, σημειώθηκαν 306 γκολ!

Έτσι, έχουμε τον εξαιρετικό μέσο όρο 3,19 γκολ ανά παιχνίδι ή αλλιώς ένα γκολ κάθε 28 λεπτά! Το προηγούμενο στην φάση των ομίλων ήταν 292 γκολ.

Το νέο ρεκόρ-γκολ στους ομίλους από τον Ρονάλντο

Ότι δεν κατάφερε να πετύχει το βράδυ της Τρίτης στο Μόναχο ο Νεϊμάρ, το πέτυχε χθες στη Μαδρίτη ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο διεθνής Πορτογάλος επιθετικός, ο οποίος αναμένεται σήμερα να πάρει το βραβείο της “Χρυσής Μπάλας”, με το γκολ που σημείωσε επί της Ντόρτμουντ, έγινε ο πρώτος παίκτης, που σκόραρε και στα έξι παιχνίδια των ομίλων του Champions League.

Άξιο αναφοράς, πως ο Ρονάλντο οδηγεί την κατάταξη των σκόρερ του Champions League για την έκτη σεζόν, με εννέα γκολ και είναι ο κορυφαίος παίκτης στην Ιστορία της διοργάνωσης με 114 γκολ, 17 περισσότερα από τον πλησιέστερο …αμφισβητία, Λιονέλ Μέσι.

Σημαντικοί… αριθμοί της φάσης των ομίλων

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που σημείωσε το μοναδικό γκολ στην κορυφαία άμυνα της διοργάνωσης, στην Μπαρτσελόνα (1 γκολ), που άφησε πίσω της την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3 γκολ).

Ο Σίλβιο Προτό βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα με τις περισσότερες αποκρούσεις, κάνοντας συνολικά 24. Πριν από αυτόν είναι Πιατόφ (Σαχτάρ-25), Ακινφέεφ (Σπαρτάκ Μόσχας-29), Χαντάνοβιτς (Μάριμπορ-32), ενώ στην πρώτη θέση είναι ο Σέχιτς της Καραμπάχ με 35.

Μετά την ήττα της Παρί Σ.Ζ στο Μόναχο από την Μπάγερν την Τρίτη, αλλά και την εχθεσινή της Μάντσεστερ Σίτι από την Σαχτάρ στην Ουκρανία, καμία ομάδα δεν κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει απόλυτη (6 νίκες σε 6 ματς) την διαδρομή της στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης και να μπει στην μικρή ξεχωριστή ελίτ που το έχει καταφέρει στο παρελθόν: η Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο (1992/93), η Παρί Σ.Ζ (1994/95) του Λουίς Φερνάντεζ, η Μπαρτσελόνα (2002/03) του Λουίς Φαν Γκάαλ και η Ρεάλ Μαδρίτης, πρώτα την σεζόν 2011/12, με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της και στη συνέχεια (2014/15), με τον Κάρλο Αντσελότι.

Κορυφαίος σε ασίστ στην φάση των ομίλων είναι ο Τζέιμς Μίλνερ της Λίβερπουλ, με 5, αφήνοντας πίσω του για μία τον Νεϊμάρ.

Το ρεκόρ με τις περισσότερες ολοκληρωμένες πάσες έχει η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα με 90%, λίγο μπροστά από Μπαρτσελόνα, Παρί Σ.Ζ και Ρεάλ Μαδρίτης, που παρουσιάζουν ποσοστό 89%.

Η Μπενφίκα είναι η μοναδική ομάδα, που δεν κατάφερε να πάρει ούτε έναν βαθμό, γνωρίζοντας 6 ήττες στα ισάριθμα παιχνίδια της.

Την μεγαλύτερη κατοχή μπάλας με ποσοστό 63% έχει η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, καλύτερη επίθεση είναι εκείνη της Παρί Σ.Ζ με 25 γκολ, δύο περισσότερα από την Λίβερπουλ, που εχθες τελευταία αγωνιστική νίκησε με 7-0 την Σπαρτάκ Μόσχας. Την χειρότερη άμυνα παρουσίασε η Σέλτικ, με 18 γκολ.

Πέντε αγγλικές ομάδες (Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Λίβερπουλ), θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, ανάμεσα στις 16, που εξασφάλισαν συνέχεια στο Champions League, την Δευτέρα στην κλήρωση που θα γίνει (13:00 ώρα Ελλάδας) στη Νιόν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις