Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεύτερος και αήττητος ο Λεβαδειακός! “Φωνάζει” ο ΠΑΣ Γιάννινα

Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα

Στη δεύτερη θέση της Superleague, μαζί με την ΑΕΚ -έστω και αν έχει παιχνίδι περισσότερο- θα μείνει για μια μέρα ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί έφεραν 1-1 στην έδρα τους με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο ματς που… άνοιξε την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για την ακύρωση γκολ του Μαυροπάνου.

Ο Λεβαδειακός έμεινε αήττητος για 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Βοιωτοί ήρθαν ισόπαλοι στην έδρα τους (1-1) με τον ΠΑΣ Γιάννινα και -με παιχνίδι περισσότερο- ανέβηκαν στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος!

Αν και βρέθηκε να χάνει από γκολ του Κόντε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό κατάφερε να πάρει τον πολύτιμο βαθμό, με τον Γιακουμάκη στο 63΄.

“Χτύπησε” στο φινάλε του ημιχρόνου ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε καλύτερη παρουσία στα πρώτο 15′ του ματς, κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα και έχοντας στο 5′ μια πολύ καλή φάση στην εστία του Λεβαδειακού. Ο Χαλκιαδάκης έκανε τη σέντρα απ’ τα δεξιά, ο Ναδάλες πήρε την κεφαλιά απ’ το ύψους του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του Επασί.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους στη συνέχεια, χωρίς όμως να απειλήσουν τα καρέ του Βελλίδη. Οι Γιαννιώτες δεν άφησαν χώρους στην άμυνα τους, ενώ πίεσαν σωστά στο χώρο του κέντρου, για να μην βγουν επικίνδυνες πάσες.

Στα τελευταία λεπτά όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε και πάλι… μέτρα προς την περιοχή του Επασί και έφτασε στο 0-1 στο φινάλε του ημιχρόνου. Ο Κόντε πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έπιασε σουτ -χωρίς να πηγαίνει αντίπαλος πάνω του- και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά και την πολύ κακή αντίδραση του αντίπαλου πορτιέρε.

Ο Γιακουμάκης πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραρε

Ο Λεβαδειακός πίεσε στην επανάληψη για να φτάσει στην ισοφάριση και οι αλλαγές του Ανιγκό βοήθησαν σε αυτό (στο ματς πέρασαν Γιακουμάκης και Μπελγκαζουανί). Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-1 στο 63′. Ο Τσαμούρης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Γιακουμάκης έπιασε την κεφαλιά και έφερε το ματς στα ίσα.

Πάνω – κάτω η μπάλα στη συνέχεια

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε πολύ καλό ρυθμό, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Στο 73′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 1-2, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Ο Μαυροπάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Τσαμούρης ακύρωσε το τέρμα για επιθετικό φάουλ του Τζημόπουλου στον Μητρόπουλο.

Ακολούθησαν ένα δίλεπτο γεμάτο ευκαιρίες. Στο 76′ ο Μπραντάο επιχείρησε το σουτ μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε στην αντεπίθεση, ο Κόντε έδωσε στον Χαλκιαδάκη, αλλά ο Επασί βγήκε γρήγορα και απομάκρυνε την μπάλα, ενώ ακολούθησε το σουτ του Τσαμπουρή, το οποίο ο ποερτιέρε των φιλοξενούμενων “έβγαλε” κόρνερ.

Ο Γιάννης Πετράκης πέρασε στα τελευταία λεπτά τους Σολτάνι και Μανθάτη για να “πάρει” το παιχνίδι, αλλά το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Μεντί, Φαβάρο (46΄ Μπελγκαζουανί), Νιασέ, Μητρόπουλος, Μπραντάο, Τριποτσέρης, Τόνι Σίλβα (46΄ Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Λεονάρντο

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Ναδάλες, Μιχαήλ, Γιάκος (87΄ Μανθάτης), Κοντέ, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (77΄ Νικολιάς), Χαλκιαδάκης (87΄ Σολτάνι)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις